به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از لست سکند، غاری در این جزیره زیبا وجود دارد که به مانند رنگین کمان لایه به لایه رنگهای مختلف در آن دیده میشود. غار رنگین کمان یکی از زیباترین جاذبههای گردشگری استان هرمزگان و جزیره هرمز به حساب میاید. هرمز یکی از جزایر استان هرمزگان است که در حدود ۱۶ کیلومتری بندرعباس قرار گرفته است. این جزیره به علت مجاورت با تنگه هرمز، از گذشته نقش استراتژیکی در خلیج فارس داشته است. همین امر باعث گردیده جزیره هرمز در طول تاریخ از نظر راهبردی و بازرگانی اهمیت ویژهای برای دولتهای مختلف داشته باشد.
براساس یک روایت هرمز نام بندری در مصب رود میناب با خلیجفارس بوده است. شهر میناب بر روی خرابههای این بندر ساخته شده است. اما در سال ۷۰۰ هجری این بندر مورد حمله مغول قرار گرفته و مردم آن به جزیره قشم پناه بردند. بعد از آن به جزیره زرون (هرمز کنونی) مهاجرت کردند. بعدها نام جزیره و حتی قسمتهای دیگر به یاد شهر قدیمشان به هرمز تغییر یافت. بعدها هرمز توسط پرتغالیها اشغال شد و همچنین مدتی مرکز ولایات خلیج فارس از جمله بحرین بود. نهایتا شاه عباس صفوی جزیره هرمز و سواحل جنوبی ایران را از اشغال پرتغالیها خارج ساخت.
هرمز امروزه علاوه بر موقعیت استراتژیکی که دارد، به لحاظ زمینشناسی و گردشگری اهمیت یافته است. خاک و سنگهای ویژهای که در هرمز یافت میگردد، غارها و درههای رنگارنگ این جزیره هر کدام میتواند سایت زمینشناسی باشد و علاوه بر آن جاذبه گردشگری محسوب گردد. یکی از این جاذبهها یا سایتهای زمینشناسی، غار رنگین کمان است.
معرفی غار رنگین کمان
هرمز را اغلب با خاکهای رنگی میشناسند. این جزیره اما به جز خاکهای رنگی سنگهای رنگی را نیز در خود پنهان کرده است که برای دیدن آن نیاز به کمی درهنوردی و غارنوردی میباشد. غار رنگین کمان که بیشتر با دره رنگین کمان اشتباهش میگیرند، در قسمت جنوب شرقی جزیره قرار دارد. این غار بر اثر جریان آب به سمت دریا و گذر آن از زیر کوه نمکی ایجاد شده ست. عمق غار رنگین کمان در حدود ۳۰ الی ۴۰ متر میباشد. در برخی از قسمتهای غار دالانهای متعدد دیده میشود که به گفته زمینشناسان آب باعث ایجاد این دالانها شده است. ارتفاع سقف در طول غار متفاوت میباشد و در برخی قسمتها نیاز است که سرتان را برای عبور خم کنید.
درون غار سنگهای رسوبی و نمکی به صورت لایه به لایه روی هم قرار گرفتهاند و یک سطح صاف درست مانند کمان رنگین کمان ایجاد شده است. زیباترن قسمت غار انتهای آن میباشد که رنگها به اوج خود میرسند. طیف رنگی که در این غار دیده میشود در حدود هفتاد طیف میباشد.
رنگهای موجود در این غار به علت ترکیبات معدنی آنها است. این ترکیبات، فلزاتی مانند آهن هستند که با ترکیب شدن با عناصر دیگر کانیهای رنگی را تشکیل میدهند. قسمتهای ابتدای غار سنگهای نمک دیده میشود اما رفته رفته رنگها و سنگهای رنگارنگ بر روی دیوارههای غار ظاهر میشوند.
دسترسی به غار رنگین کمان
برای رفتن به غار رنگین کمان بهتر است از مردم محلی جزیره کمک بگیرید تا در مسیر گم نشوید. زمانی که از منطقه مسکونی هرمز به سمت جزیره نقرهای و سرخ حرکت کنید، بعد از گذر از سواحل مذکور، فرعی دوم ابتدای مسیر، ورودی به غار رنگین کمان است. غار در درون یک دره قرار گرفته و به همین دلیل دیدن دهانه آن کار راحتی نیست. با حدودا ۱۵ دقیقه پیادهروی به دهانه غار خواهید رسید.
وسایل مورد نیاز برای رفتن به غار رنگین کمان
با توجه به اینکه داخل غار رنگین کمان هیچ نوری وجود ندارد و نور خورشید نیز به سختی میتواند وارد غار شود، بهتر است حتما با خود چراغ قوه یا هدلامپ داشته باشید. برای دیدن زیباییهای غار چراغ قوه موبایل کفایت نمیکند. داشتن چراغ قوه هم به لحاظ نوردهی بهتر است و هم امکان افتادن و آسیب دیدن آن به نسبت موبایل کمتر است.
همچنین باتوجه به اینکه در درون غار، سنگهای نمکی و دیگر انواع سنگها وجود دارد، پیشنهاد میشود کفشی به پا داشته باشید که به خوبی از پاهایتان محافظت کند. از پوشیدن صندلهای نامناسب و کتانیهای پارچهای خودداری نماید. زیرا هرچند کف غار خشک است اما ممکن است پایتان به سنگهای کف غار برخورد کرده و علاوه بر آسیب دیدن کفش، پاهایتان نیز آسیب ببینند. همچنین داشتن آب و لباس مناسب از دیگر تجهیزاتی است که پیشنهاد میشود در زمان دیدن غار رنگین کمان با خود به همراه داشته باشید.
در زمان بازدید از غار رنگین کمان به این موضوع توجه کنید که سروصدا میتواند باعث آسیب شدید به غار شود. فضای داخلی غار مکان مناسبی برای مکالمات بلند و شوخیهایی که باعث ایجاد سرو صدا میگردد، نیست. بافت نمکی غار این قابلیت را دارد که براثر صدای بلند بریزد. همچنین برای گذر از دالانها جانب احتیاط را رعایت کنید و تا جای ممکن به آنها دست نزنید و همچین به آنها تکیه ندهید. تا جای امکان مراقب باشید که پاهایتان را در کجا قرار میدهید زیرا سنگهای کف غار گاهی نوک تیز و برنده هستند.
انتهای پیام