به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، سابسیژن یک روش جراحی سرپایی است که به درمان اسکارهای عمیق پوست ناشی از جای جوش، جای زخم و رفع چین و چروک قدیمی کمک میکند. این تکنیک موثر و نوین در مطب پزشک و توسط دکتر متخصص پوست و مو انجام میشود. پزشک یک سوزن مخصوص را به داخل پوست و زیر بافت اسکار وارد میکند. با حرکت سوزن در زیر پوست، رشتههای فیبروتیک که اسکار را به لایههای عمیق پوست متصل کردهاند، میشکنند و جدا میشوند. این فرآیند باعث تحریک و تولید کلاژن جدید میشود و نتیجه آن ترمیم جای زخم و آکنه است.
کاربرد سابسیژن چیست؟
سابسیژن صورت در چند سال اخیر بسیار پرطرفدار شده و به عنوان یک راهکار موثر برای بهبود اسکارهای عمیق ناشی از آکنه و جای زخم بهشمار میآید. با وجود اینکه در اغلب موارد، از عمل سرپایی سابسیژن برای جای اسکار استفاده میشود، اما گاهیاوقات پزشک از این تکنیک کمک میگیرد تا جای زخم ناشی از آبله مرغان یا جراحیهای سنگین را درمان کند.
به طور کلی میتوان کاربرد Subcision را شامل موارد زیر دانست:
-
استفاده از تکنیک سابسیژن برای جای جوش یکی از اصلیترین کاربردهای این جراحی سرپایی است.
-
سابسیژن برای خط خنده، دیگر کاربرد این تکنیک بهشمار میآید که نقش موثری در کاهش عمق و بهبود ظاهر خطوط کنار لب دارد.
-
از جراحی سرپایی سابسیژن برای منافذ باز پوست هم میتوان استفاده کرد. این روش، یک تکنیک موثر برای بهبود اسکار عمیق است که به رفع منافذ باز پوست هم کمک میکند.
-
یکی دیگر از کاربردهای این تکنیک محبوب، از بین بردن جای اسکار ناشی از پیوندهای پوستی قدیمی است.
-
این روش معمولا برای درمان چین و چروک قدیمی و فرورفتگیهای ناشی از سلولیت هم مورد استفاده قرار میگیرد.
-
در چند سال اخیر، انجام سابسیژن برای جای اخم و رفع چین و چروک در ناحیه ۲ ابرو بسیار پرطرفدار شده است.
سابسیژن چگونه انجام میشود؟
پزشک معاینه دقیق انجام میدهد تا درجه اسکار، تعداد جلسات و ابزار مورد نیاز برای سابسیژن مشخص شوند. برای شروع این جراحی سرپایی، ابتدا باید پوست از هرگونه آلودگی و مواد آرایشی پاکسازی شود. در ادامه، پزشک حاشیه اسکار را علامت میزند و ماده بیحسکننده موضعی را در اطراف آن تزریق میکند.
روش انجام این تکنیک، بدین شکل است که متخصص پوست ابزار مخصوص را در بافت اسکار وارد میکند و آن را به سمت جلو و عقب حرکت میدهد تا اتصالات فیبروتیک از بافت زیرین جدا شوند. پزشک این حرکت را ممکن است بر اساس شدت اسکار چندین بار تکرار کند.
در نهایت، برای جلوگیری از خونریزی و ایجاد هماتوم، در محل خروج سوزن فشار وارد میکنند و روی آن یخ میگذارند. همچنین، ممکن است پزشک در صورت نیاز برای برخی بیماران آنتیبیوتیک یا داروهای ضد التهابی تجویز کند.
عوارض سابسیژن
انتخاب بهترین سابسیژن و انجام آن توسط متخصص پوست باتجربه، احتمال ابتلا به عوارض جانبی ناشی از این جراحی سرپایی را کاهش میدهد. با این حال، برخی مراجعین ممکن است دچار عوارضی شایعی شوند که عبارتاند از:
-
درد
-
ورم و کبودی
-
عفونت در اطراف محل تزریق
-
التهاب پوستی
-
آسیب عصبی
بعد از سابسیژن چه باید کرد؟
مراقبتهای بعد از انجام این تکنیک، شامل موارد زیر میشوند:
- در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرید.
-
برای جلوگیری از ورم و ایجاد کبودی در اطراف ناحیه تحت جراحی کمپرس سرد بگذارید.
-
در روزهای ابتدایی پس از جراحی Subcision از خوردن غذاهای سفت و نوشیدنیهای گرم خودداری کنید.
-
تا یک هفته بعد از جراحی، ورزشهای سنگین انجام ندهید.
-
برای جلوگیری از عفونت، ناحیه تحت جراحی را دستکاری نکنید.
-
مصرف داروهای رقیقکننده خون مانند ایبوپروفن و آسپرین تا ۷۲ ساعت پس از جراحی ممنوع است.
ماندگاری Subcision چقدر است؟
معمولا پس از چند روز با کاهش ورم و کبودی ناحیه تحت درمان، میتوانید نتیجه سابسیژن را تا حد زیادی مشاهده کنید. با این حال، نتیجه اصلی Subcision حدود ۲ الی چهار ماه بعد مشخص میشود. به طور کلی میتوان گفت، ماندگاری نتیجه این تکنیک برای اغلب افراد طولانی است، اما فاکتورهایی که در ادامه معرفی میکنیم، در میزان ماندگاری موثر هستند:
-
جنس پوست
-
نوع اسکار
-
نوع جوشها
-
سن بیمار
-
شدت و عمق اسکار
تسریر مراقب سلامتی شماست!