به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، غذای سرخ کرده میزان کالری دریافتی بدن را چند برابر میکند. سرخ کردن غذاها در روغن باعث میشود که میزان کالری آن غذا بیشتر شود. به علاوه اینکه سرخ کردن، مواد معدنی و اکسیدانهای موردنیاز بدن را از غذا حذف میکند و غذا صرفاً به یک وعده خوشمزه بدون هیچگونه فایدهای برای بدن تبدیل میشود. غذای چربتر و پرکالریتر هم به معنای چاقی است و چاقی هم خود، عامل بیماریهای مختلفی است. از دیگر مضرات غذای سرخ شده باید بگوییم که مصرف این غذاهای ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته را افزایش میدهد.
همچنین باید بدانید که با مصرف زیاد غذای سرخ شده به نوعی به استقبال سرطان میرویم. اکسیداسیون باعث تغییر شیمیایی روغن میشود و سرخ کردن غذا هم ساختار سایر مواد مغذی غذا را تغییر میدهد. ویتامینها و مواد معدنی درون غذا با سرخ کردن از بین رفته و همهچیز به یک مادهی قهوهای تبدیل میشود که ترکیبی از مواد معدنی کربنی سوخته هستند.
عوارض خوردن غذای سرخ شده برای قلب
هر کسی کم و بیش میداند که اگر چربی زیاد در غذا بخورد و یا دائما از غذای سرخ شده استفاده کند، دیر یا زود بیماری قلبی به سراغش میآید. غذای سرخ شده سرشار از چربی اشباعشده و چربیهای ترانس است که باعث ایجاد پلاک و گرفتگی رگ قلبی یا همان بیماری آترواسکروز میشوند. گرفتگی عروق قلبی به شدت ریسک ابتلا به حمله قلبی و سکته قلبی را افزایش میدهند.
عوارض خوردن غذای سرخ شده برای کبد چرب
بیماری کبد چرب که در اثر تجمع چربی در اطراف کبد ایجاد میشود، بیماری افراد چاق و یا کسانی است که غذای فرآوریشده یا غذای سرخ شده و چرب زیادی میخورند. مصرف سیبزمینی سرخ کرده و انواع برگرها برای کبد خوب نیست. در واقع کبد در بدنی که غذاهای سرشار از چربی اشباعشده میخورد نمیتواند کارش را درست انجام دهد، اتفاقی که به مرور زمان باعث التهاب کبد، کبد چرب و سیروز کبدی خواهد شد.
عوارض استفاده از پیاز سرخ شده
از قدیم گفتند «عروس بی جهاز، قرمه بی پیاز». خود این مثل نشاندهندهی علاقه دیرینه ما ایرانیها به پیاز و پیازداغ است. پیازداغ همراه همیشگی آشپزی ما ایرانیهاست، اما بهتر است بدانید که مصرف زیاد آن میتواند مضر باشد. پیاز سرشار از ویتامین و مواد معدنی مثل فولات، تیامین، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، منگنز و انواع ویتامینهای C، K و B۶ است و مصرف آن در رژیم غذایی روزانه تأثیرات مثبتی روی بدن میگذارد، اما پیاز سرخشده در روغن باعث بالا رفتن میزان کالری پیاز میشود که زیادهروی در مصرف آن عوارضی مثل چاقی و بیماریهای جسمی مختلفی به دنبال دارد. از آنجایی که پیازداغ عضو جدانشدنی در آشپزی ما ایرانیهاست، توصیه دکترتو به شما این است که در مصرف آن زیاده نکنید.
عوارض خوردن سیب زمینی سرخ کرده
آیا سیبزمینی سرخکرده ترد و خوشمزه که طرفداران زیادی دارد میتواند عوارضی هم برای سلامت بدن داشته باشد؟ مصرف متناسب و متعادل سیبزمینی سرخکرده ضرری که ندارد هیچ به خاطر کربوهیدراتی که در آن هست باعث تأمین انرژی بدن هم میشود.
عوارض خوردن بادمجان سرخ شده
مصرف بادمجان باعث کاهش استرس و تقویت استخوان میشود و به سلامت قلب و کنترل دیابت کمک میکند، اما نه هر بادمجانی. خوب میدانید که بادمجان یکی از چیزهایی است که در زمان سرخ کردن بیشترین جذب چربی را دارد. مصرف بادمجان سرخکرده به خاطر اینکه چربی زیادی جذب میکند باعث از بین رفتن خواص درمانی این خوراکی خوشمزه میشود. خطرناکترین عوارض خوردن بادمجان سرخکرده برای قلب است که باعث بسته شدن رگهای خونی قلب میشود.
عوارض خوردن ماهی سرخ شده
ماهی سرخ کرده حتی اگر یکبار در هفته هم مصرف شود ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی، نارسایی قلبی را بیشتر میکند. هرچند که متخصصان خوردن ماهی را برای سلامتی مفید میدانند، اما باید بگوییم که مصرف ماهی سرخکرده نه تنها خاصیتی ندارد، بلکه احتمال ابتلا به بیماری قلبی را تا ۵۰ درصد افزایش میدهد. مهمتر از آن، اینکه وقتی ماهی در روغن سرخ میشود، مواد مفید آن از بین میرود، میزان کالری دریافتی بدن بیشتر میشود و در نتیجه، احتمال چاقی افزایش مییابد.
بهترین روغن برای تفت دادن کدام است؟
روغنهای گیاهی مختلفی در آشپزی استفاده میشوند، اما نمیتوان از همه این روغنها برای پختوپز، سرخ کردن و تفت دادن استفاده کرد. درست است روغنهای گیاهی به خاطر داشتن اسیدهای چرب ضروری برای بدن مناسبند، اما اگر حرارت زیاد ببینند مواد سمی تولید کرده و سرطانزا میشوند.
روغنهایی که نقطه دودشان بیشتر از ۲۲۰ درجه باشد برای سرخ کردن مناسبند. برای تفت دادن میزان روغن مصرفی کم و حرارت پایین است و غذا به آرامی سرخ میشود (تفت داده میشود). روغن کانولا برای طبخهای طولانی و تفت دادن در غذاهای سرخ شده بهترین گزینه است.
بهترین روغن برای سرخ کردن سبزی کدام است؟
حفظ مواد معدنی، آنتیاکسیدانها، مواد مغذی و ویتامینهای سبزیجات اهمیت زیادی دارد که با حرارت بالا از بین میروند. بهترین روغن برای سرخ کردن سبزی استفاده از روغنهای مایع مخصوص پختوپز است، چراکه در اصل سبزیجات را باید تفت دهید تا سالمتر بمانند. روغن زیتون، روغن آفتابگردان و روغن کنجد از بهترین روغنها برای سرخ کردن سبزی هستند. روغن ذرت هم به خاطر نداشتن رنگدانه کلروفیل، مقاومت بالاتر در برابر اکسیداسیون و پایداری بالا، روغن مناسبی برای سرخ کردن است.
روغن کم جذب چیست؟
روغن کمجذب باعث میشود که غذا روغن کمتری به خود بگیرد و مواد مغذی و ویتامینهای ضروری موجود در غذا در مقایسه با مصرف روغنهای معمولی بیشتر حفظ شود. به علاوه اینکه کیفیت بالاتری به نسبت روغنهای معمولی دارد. روغن کمجذب همان روغن بدون ترانس یا زیروترانس است که چربی ترانس آن صفر است و خطری برای سلامت بدن ندارد.
تسریر مراقب سلامتی شماست!