• امروز : سه شنبه, ۱۳ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 3 December - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

1

وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟

  • کد خبر : 40511
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۷
وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟
کودکان هر جامعه بنابر شرایط محیطی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، زندگی متفاوتی نسبت به کودکان جوامع دیگر دارند و به همین دلیل هم، هر جامعه‌ای درک و تعریف متفاوتی از کودک دارد و براساس آن قوانین مختلفی در این راستا تعیین می‌کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از خبرگزاری ایسنا، همه انسان‌ها برای زندگی، نیازمند امنیت جسمی، روحی، اقتصادی، اجتماعی و… هستند، اما کودکان به لحاظ کم‌توان بودن در حفاظت از خود در مواجهه با مشکلات مختلف، نیازمند مراقبت و حمایت از سوی والدین و دیگر افراد جامعه‌اند.

با توجه به اینکه هر جامعه‌ای درک و تعریف متفاوتی از کودک دارد، قوانین مختلفی در راستای حمایت از حقوق کودکان تعیین می‌شود. چراکه کودکان هر جامعه بنابر شرایط محیطی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، زندگی متفاوتی نسبت به کودکان جوامع دیگر دارند؛ از زمانی که جنین تشکیل می‌شود، حقوقی انسانی برای او در نظر گرفته می‌شود که این حقوق، قوانینی انسان‌دوستانه به منظور حمایت، نگهداری و سهولت زندگی کودکان است.

به طور کلی، پیمان‌نامه حقوق کودک یک کنوانسیون بین‌المللی بوده که حقوق سیاسی، مدنی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کودکان را بیان می‌کند. دولت‌هایی که اقدام به امضای این معاهده کرده‌اند، موظف به اجرا و پایبند بودن به این کنوانسیون بوده و در صورت عدم اجرا، شکایات موجود در این خصوص، به کمیته حقوق کودک ملل متحد ارجاع می‌شود. این کنوانسیون در ۲۰ نوامبر ۱۹۸۹ توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد مورد پذیرش قرار گرفت و از ۲ سپتامبر ۱۹۹۰ به مرحله اجرا درآمد و تاکنون ۱۹۳ کشور به این حرکت ارزشمند جهانی، ملحق شده‌اند.

بر اساس این پیمان‌نامه، حقوقی انسان‌دوستانه تعیین شده که نیاز به احترام و اجرای حمایت از حقوق کودکان توسط جوامع مختلف دارد. بر اساس این قوانین، کودکان نیاز دارند تا در امنیت زندگی کنند، با احترام و عشق با آنان رفتار شود، علم و دانش کسب کنند، تحت مراقبت‌های پزشکی باشند و در مقابل خشونت و سوء استفاده، حمایت شوند. نه تنها خانواده، بلکه تمامی افراد یک جامعه موظف به حمایت از حقوق کودکان هستند و تا زمانی که به سن قانونی برسند، باید به حمایت از فرزند خود ادامه دهند.

این پیمان‌نامه با ۵۴ ماده است که ۴۱ ماده آن در خصوص حقوق مختلف کودکان و ۱۳ ماده درباره چگونگی اجرای آن در کشورها، ارائه شده که در هر کشور بر اساس قانون اساسی و نیز شرایط محیطی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی آن کشور برخی قوانین لازم‌الاجرا بوده و برخی دیگر از اهمیت خاصی برخوردار نیستند.

براساس مقاله موسسه خیریه کهریزک، در این میان اما، در خصوص حمایت از حقوق کودکان در ایران، باید نسبت به مهم‌ترین این حقوق آگاهی داشت:

کودکان با هم برابرند، عدم تبعیض

دولت، خانواده و همه افراد جامعه موظف‌اند در راستای حمایت از حقوق کودکان اطمینان حاصل کنند که شرایط همه کودکان یکسان است و عواملی چون رنگ پوست، زبان، نژاد، جنسیت، مذهب، دارایی، ناتوانی، ملیت، قومیت و…، باعث ایجاد تبعیض در میان کودکان نمی‌شود.

حمایت از حقوق کودکان در حق حیات و داشتن هویت فردی

به همه کودکان در بدو تولد نام و نام خانوادگی داده می‌شود تا هویت فردی آنان مشخص شود که فرزند چه کسانی هستند، در کجا به دنیا آمده‌اند، شماره شناسنامه آنان چیست و این دست اطلاعات که باعث شناخته شدن فرد و تفکیک او از سایر شهروندان یک جامعه می‌شود. عواملی از این دست، حق طبیعی هر کودک است و باید انجام شود. هر کودک حق زندگی کردن دارد و دولت‌ها موظف‌اند شرایط را برای رشد و توسعه کودکان یک جامعه در اختیار آنان قرار دهند. دولت‌ها باید ابزارها و سازوکارها را به نوعی ایجاد کنند که در راستای پیشرفت کودکان باشد.

رعایت منافع کودکان

بر اساس این قوانین، در اولویت قرار دادن منافع کودکان در هر اقدامی بر هر چیزی ارجحیت داشته و بر وظایف والدین در رشد و تربیت کودکان و رعایت عدالت و انصاف در برخورد با آنان تاکید بسیار دارد.

حمایت از حقوق کودکان با تامین نیاز به خوراک و پوشاک مناسب و محلی برای سکونت

خوراک، پوشاک و مسکن از جمله حقوق و نیازهای اولیه هر انسان در سراسر دنیاست. بهره‌مندی از خوراک و پوشاک مناسب از حقوق مسلم هر کودک است، زیرا که برطرف‌کننده نیازهای جسمی و سلامت اوست. بر اساس قوانین تعیین شده در راستای حمایت از حقوق کودکان در کنوانسیون، دولت‌ها موظف‌اند با فراهم کردن مواد غذایی مقوی و آب آشامیدنی سالم، با بیماری‌ها و سوء تغذیه کودکان مبارزه کنند. همچنین شرایطی را فراهم آورند تا خانواده‌ها بتوانند به راحتی نیازهای کودکان خود را فراهم آورند.

کودکان نیاز دارند جایی برای زندگی تحت عنوان “خانه” داشته باشند. همچنین، داشتن خانواده از حقوق طبیعی کودکان است. دولت‌ها موظفند تسهیلاتی را فراهم آورند تا خانواده‌ها بتوانند برای خود مسکن فراهم کرده و از سلامت روان فرزندشان حمایت کنند.

حق برخورداری از بهداشت

فراهم کردن حداکثر امکانات و خدمات بهداشتی و پزشکی برای کودکان جوامع از الزامات محسوب می‌شود. همچنین برای کودکانی که والدین‌شان شاغل هستند، خدمات ویژه ارائه می‌شود. کودکان نیز باید از حق بیمه استفاده کنند و از سطح زندگی مناسب برای رشد جسمی، ذهنی، روحی، اخلاقی، اجتماعی و…، بهره ببرند.

حق بهره‌مندی از آموزش و فعالیت‌های فرهنگی

تمامی کودکان حق استفاده از امکانات تحصیلی، مدارس و افزایش سواد را دارند. آنان می‌توانند در فعالیت‌های فرهنگی شرکت داشته باشند. افزایش سواد افراد جامعه باعث قدرتمند شدن آن جامعه می‌شود و از آنجا که کودکان در امر یادگیری همانند لوح سفید هستند و برای یادگیری مشتاق بوده و یادگیری بالایی دارند، دولت‌ها باید امکانات مختلفی را فراهم کرده و راه تحصیل کردن را برای همگان باز بگذارند و آنان را تشویق به کسب و علم و دانش کنند. در این راه از خانواده‌ها و والدین نیز انتظار می‌رود تا فرزندان خود را در این راه همراهی کرده و در راستای حمایت از حقوق کودکان گام بردارند.

دولت‌ها باید مقطع تحصیلات ابتدایی رایگان و اجباری را برای همه کودکان آن جوامع ارائه دهند.

پرهیز از اعمال خشونت و وارد کردن آسیب جسمی و روحی به کودک

کودکان نسبت به بزرگسالان چه به لحاظ جسمی و چه به لحاظ روحی، ضعیف‌تر هستند. بنابراین باید از اعمال هرگونه خشونت علیه آنان خودداری کرد و از قرار دادن آنان در هرگونه شرایط خشونت‌آمیز پرهیز کرد. کودک آزاری و اعمال خشونت جسمی و روحی، از بزرگترین عوامل تخریب شخصیت کودکان است. کودک آزاری نه تنها پیامدهای بدی به همراه خواهد داشت بلکه زندگی آینده کودک را به عنوان یک فرد بزرگسال به چالش خواهد کشید.

کودک‌آزاری از جرایم عمومی محسوب می‌شود و با فرد مجرم برخورد خواهد شد.

احترام به مقام کودک

کودکان مانند هر انسان دیگری نیاز دارند در جامعه پذیرفته و محبوب باشند. احترام گذاشتن به کودکان موجب شکل‌گیری شخصیت آنان شده و موجب برآورده ساختن نیازهای روانی می‌شود. احترام به مقام کودک، موجب افزایش اعتماد به نفس و خودباوری او می‌شود. اعتماد به نفس، کودک را از بسیاری از لغزش‌ها باز می‌دارد زیرا کودک به توانایی‌های خود باور خواهد داشت و باید و نبایدها را می‌شناسد. از همین رو، احترام به مقام کودک، از جمله بایدهای حمایت از حقوق کودکان است.

حمایت از حقوق کودکان کار

اگرچه آمار دقیقی از کودکان کار در دسترس نیست ولی امروزه تعداد این گروه به دلیل شرایط بد اقتصادی خانواده‌ها رو به افزایش است. کار کشیدن مدام و مستمر از کودکان به عنوان کارگر یا فروشنده، در حالی که خودشان به حقوق خود واقف نبوده و بر اساس ناآگاهی در این روند قرار می‌گیرند، یک کودک را در جمله کودکان کار قرار می‌دهد.

این کودکان از فعالیت‌هایی نظیر تفریح و بازی، مدرسه رفتن و کسب تجربه، شناخت محیط زیبای اطراف به عنوان یک کودک محروم خواهند بود و در عوض با دنیایی خشک و خشن مواجه می‌شوند که دائما در آن در حال دست و پا زدن بوده و هیچ چیز جز تعاملات مالی یاد نخواهند گرفت. این کودکان در واقع از تجربه حس کودکی محروم شده و ناخواسته در مسیر رشد قرار می‌گیرند که لزوما مسیر خوبی نخواهد بود و خطرات بسیاری بر سر راهشان قرار خواهد داشت.

جوامع باید هرآنچه می‌توانند برای حمایت از حقوق کودکان کار انجام دهند تا از آمار این گروه کاسته شود.

جامعه از کودکان پایه‌ریزی می‌شود و ادامه می‌یابد. اگر کودکان آن جامعه آسیب‌دیده و ضعیف باشند، هرگز آن جامعه موفق نخواهد بود. بنابراین باید حمایت از حقوق کودکان را جدی گرفت تا کودکان قوی، سالم و آگاه در جامعه رشد و نمو پیدا کنند؛ جامعه‌ای با کودکان سالم، یک جامعه قدرتمند خواهد بود.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=40511
  • منبع : https://www.isna.ir

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.