به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، نقرس آرتریت التهابی است که در آن کریستالهای اورات مونوسدیم در مفصل رسوب میکنند و در عرض چند ساعت باعث اریتم، گرما، حساسیت و تورم میشوند. هنگامی که این اتفاق میافتد، به طور معمول “حمله نقرس” بروز میکند. نقرس معمولاً اولین مفصل متاتارس در پایه شست پا را درگیر میکند. رژیم غذایی و خصوصاً میوههایی که میخوریم از جمله مواردی است که در کنترل حمله نقرس موثر است. بهتر است برای مدیریت این بیماری با متخصص روماتولوژی یا دکتر طب سنتی مشورت کنید.
در این بیماری میزان اسید اوریک افزایش پیدا میکند. مصرف بعضی از میوهها ممکن است در برخی افراد مبتلا به نقرس مشکلساز باشند. علت این مشکل وجود مقادیر بیشتر پورین نسبت به سایر میوهها است؛ با این حال، برخی افراد ممکن است بدون هیچ مشکلی در بیماری بتوانند این میوهها را مصرف کنند.
چه میوه هایی برای نقرس مضر است؟
رژیم غذایی برای بیماران مبتلا به نقرس مهم است. میوههای مضر برای نقرس در واقع میوههایی هستند که میزان فروکتوز آنها بالاست برای افراد مبتلا به نقرس مضرند و باید از آنها پرهیز کرد. میوههای سرشار از فروکتوز شامل سیب، گلابی، انبه، انجیر، هندوانه و میوههای خشک هستند. در واقع این میوهها بهعنوان یک رژیم غذایی با پورین بالا در نظر گرفته میشوند که مصرف زیاد و بدون کنترل آنها میتواند در افراد مبتلا به نقرس مشکلساز شوند.
در کنار میوههای طبیعی، مصرف آبمیوهها که میزان فروکتوز بالایی دارند یا شربت فروکتوز نیز ضرر بیشتری دارد. قند فروکتوز یکی از منابع اصلی افزایش پورین در بدن است؛ بنابراین مرباها و نوشیدنیهای میوهای که حاوی قند بالایی هستند باید از رژیم غذایی افراد مبتلا به نقرس حذف شوند. آبمیوههای صددرصد طبیعی جزء مواردی هستند که احتمالاً میتوانند میزان اسیداوریک خون را افزایش دهند و بنابراین بهتر است در کل مصرف آنها را محدود کرد.
میوه های مضر | توضیحات |
---|---|
آناناس | آناناس حاوی آنزیم بروملین است که میتواند باعث افزایش سطح اسید اوریک در بدن شود. |
توت فرنگی | توت فرنگی حاوی مقدار زیادی اسید اوریک است و مصرف آن ممکن است به تشدید علائم نقرس منجر شود. |
تمشک | تمشک نیز میتواند سطح اسید اوریک را افزایش دهد و برای برخی افراد با نقرس مضر باشد. |
انگور | برخی انگورها حاوی میزان قابل توجهی پورین هستند که ممکن است سطح اسید اوریک را افزایش دهند. |
گوجهفرنگی | گوجهفرنگی حاوی مقداری قابل توجه اسید اوریک است و مصرف آن در برخی افراد ممکن است مشکلزا باشد. |
آیا افراد مبتلا به نقرس نباید میوه بخورند؟
زمانی که میگوییم در رژیم افراد مبتلا به نقرس باید مصرف میوه های مضر برای نقرس محدود شود، به این معنی نیست که این افراد اصلاً نباید میوه بخورند. برعکس این موضوع، اتفاقاً مصرف میوههای تازه برای افراد مبتلا به این بیماری بسیار مفید است.
میوه هایی که میزان فروکتوز آنها پایین است نهتنها برای نقرس ممنوع نیستند، بلکه مصرف آنها توصیه میشود. میوههایی مانند توتفرنگی، گیلاس، خربزه، انواع توتها، زردآلو و شلیل از جمله میوههایی هستند که مصرف آنها به افراد مبتلا به نقرس توصیه میشود.
گیلاس و آلبالو جزء میوههایی است که دانشمندان در حال تحقیقات زیادی روی فواید بالقوه آنها برای مدیریت علائم نقرس هستند و نتایج اولیه بسیار امیدوارکننده است. گیلاس خواص ضدالتهابی شناخته شده دارد و همچنین ممکن است به کاهش اسیداوریک در بدن شما کمک کند.
علاوه بر این میوههایی که منبع غنی ویتامین C هستند میتوانند تاثیر مثبتی روی بهبود علائم نقرس داشته باشند و موجب کاهش سطح اسیداوریک خون شوند. مرکباتی مانند پرتقال و گریپفروت، کیوی، فلفلدلمهای شیرین و گوجهفرنگی میتواند برای افراد مبتلا به نقرس مفید باشد.
نکته جالبتوجه این است که مطالعات نشان داده است که حتی سبزیجات سرشار از پورین مانند مارچوبه و اسفناج نیز خطر ابتلا به نقرس یا عود بیماری را افزایش نمیدهند. در نتیجه نهتنها افراد مبتلا به این بیماری نباید از مصرف میوهها پرهیز کنند، بلکه مصرف برخی از میوهها برای آنها مفید نیز هست.
تسریر مراقب سلامتی شماست!