به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، این عارضه ممکن است برای کودک آزاردهنده باشد و والدین را به شدت دچار نگرانی کند. گوش درد کودکان به دلایل مختلف رخ میدهد، اما گاهیاوقات علت آن ناشناخته باقی میماند.
گوش درد کودکان چه علائمی دارد؟
اگر کودک شما گوش درد داشته باشد، ممکن است متوجه یکی از علائم زیر شوید:
- مالیدن یا کشیدن گوش
- تحریکپذیری یا گریه کردن
- امتناع از غذا خوردن
- مشکلات شنوایی یا عدم پاسخگویی به صداها
- تب (دمای ۳۸ درجه سانتیگراد یا بالاتر)
- بیقراری
علائم این عارضه از خفیف تا شدید متغیر هستند. گاهیاوقات ممکن است کودک علائم دیگری مثل آبریزش بینی یا استفراغ هم داشته باشد.
گوش درد کودکان نشانه چیست؟
گوش درد کودکان در سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار شایع است. این بیماریها میتوانند حتی بدون ایجاد عفونت و به دلیل تجمع مخاط در گوش میانی و فشار بر پرده گوش باعث درد شوند.
سایر دلایل گوش درد عبارتاند از:
- عفونت گوش میانی (معمولا با تب همراه است.)
- گوش چسبنده (پس از عفونتهای مکرر گوش میانی اتفاق میافتد و باعث تجمع مایع چسبنده در گوش میشود.)
- گلودرد و التهاب لوزه (به ویژه هنگام بلع باعث گوش درد میشود.)
- تجمع جرم گوش (ممکن است با سرگیجه، تغییر شنوایی یا شنیدن صدای زنگ در گوش همراه باشد.)
- دندان درآوردن در نوزادان یا آبسه دندان در کودکان
- گیر کردن جسم خارجی در گوش
- آسیبدیدگی پرده گوش
- سفر با هواپیما (به دلیل تغییر فشار هوا)
بهترین درمان گوش درد کودکان چیست؟
درمان گوش درد به علت بروز آن بستگی دارد. اگر فرزند شما به دلیل عفونت گوش دچار این عارضه شده باشد، پزشک قبل از تصمیمگیری در مورد درمان، علت عفونت را بررسی میکند. به عنوان مثال، اگر عفونت ناشی از باکتری باشد، پزشک برای کودک آنتیبیوتیک تجویز میکند.
داروهای مسکن مثل استامینوفن یا ایبوپروفن میتوانند به کاهش درد کمک کنند. قبل از اینکه این داروها را به کودک بدهید، درباره عوارض احتمالی آنها با پزشک مشورت کنید. چون ممکن است با توجه به سن کودک برای او مناسب نباشند یا به عوارض جدی منجر شوند.
هرگز به طور همزمان ۲ یا چند داروی ضد درد را به کودک ندهید، مگر اینکه پزشک دستور داشته باشد. همچنین از آسپرین برای درمان کودکان یا نوجوانان کمتر از ۱۸ سال استفاده نکنید. چرا که ممکن است باعث سندرم ری (Reye’s syndrome) شود که با تورم مغز و کبد همراه است.
چگونه از گوش درد کودکان پیشگیری کنیم؟
همیشه نمیتوان از گوش درد پیشگیری کرد، اما با راهکارهای زیر میتوان احتمال بروز آن را به حداقل رساند:
- اطمینان حاصل کنید که فرزندتان واکسن کونژوگه پنوموکوک (PCV) و واکسن آنفولانزا را دریافت کرده باشد. این واکسنها از کودکان در برابر عفونت گوش میانی محافظت میکنند.
- گوش کودک را با سواب پنبهای یا اشیاء تیز تمیز نکنید.
- کودک را از افراد سیگاری و بیماران مبتلا به سرماخوردگی دور نگه دارید. چون دود دست دوم سیگار و ویروس سرماخوردگی احتمال ابتلا به عفونت گوش را افزایش میدهند.
- به کودک بیاموزید که دستهای خود را به طور منظم به خصوص بعد از بازی کردن بشوید.
- اگر کودک شما زیاد شنا میکند، در مورد نقش گوشگیر یا قطرههای مخصوص گوش برای پیشگیری یا درمان گوش درد کودکان بعد از استخر با پزشک صحبت کنید.
کلام پایانی
عفونت یکی از علل شایع گوش درد در کودکان است، اما همه گوش دردها به معنای عفونت نیستند. چون عوامل دیگری مثل دندان درآوردن، آسیبدیدگی پرده گوش، تجمع جرم گوش و… هم میتوانند با این علامت همراه باشند.
تسریر مراقب سلامتی شماست!