• امروز : جمعه, ۲۵ آبان , ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 15 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
تسریر بررسی می‌کند؛

کپسولیت چسبنده؛ علائم، دلایل و درمان شانه یخ زده را بشناسید

  • کد خبر : 38216
  • ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۰
کپسولیت چسبنده؛ علائم، دلایل و درمان شانه یخ زده را بشناسید
شانه یخ زده، شانه منجمد (frozen shoulder) یا کپسولیت چسبنده (adhesive capsulitis)، یک عارضه دردناک است که در آن حرکت شانه محدود می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، این مشکل زمانی اتفاق می‌افتد که بافت همبند اطراف مفصل شانه (به نام کپسول مفصلی شانه) ضخیم، سفت و ملتهب می‌شود. کپسول مفصلی حاوی رباط‌هایی است که قسمت بالای استخوان بازو را به حفره شانه (گلنوئید) متصل می‌کنند و مفصل را محکم در جای خود نگه می‌دارند.

به این بیماری شانه یخ زده می‌گویند، چون هر چقدر درد بیشتر باشد، احتمال استفاده از شانه کمتر می‌شود. استفاده نکردن از شانه باعث ضخیم شدن و سفت شدن کپسول شانه می‌شود و حرکت شانه را دشوارتر می‌کند. علائم و نشانه‌های این عارضه به آرامی شروع شده و سپس بدتر می‌شوند، اما با گذشت زمان معمولا در عرض یک تا سه سال بهبود می‌یابند.

برای اینکه اطلاعات بیشتری در مورد کپسولیت چسبنده کسب کنید، مقاله امروز را تا انتها بخوانید.

علائم شانه یخ زده

کپسولیت چسبنده در سه مرحله پیشرفت می‌کند که هر کدام علائم خاص خود را دارند:

مراحل کپسولیت چسبنده علائم
شروع انجماد شانه سفت می‌شود و حرکت آن دردناک است.
درد به تدریج افزایش می‌یابد و ممکن است در شب بدتر شود.
توانایی برای حرکت دادن شانه کاهش می‌یابد.
این مرحله ۲ تا ۹ ماه طول می‌کشد.
چسبندگی و انجماد ممکن است درد کمتر شود، اما شانه سفت باقی بماند. در نتیجه، استفاده از آن دشوارتر می‌شود.
این مرحله چهار تا ۱۲ ماه طول می‌کشد.
ذوب شدن (بازیابی) درد کم می‌شود و توانایی حرکت دادن شانه به تدریج بهبود می‌یابد.
این مرحله پنج تا ۲۴ ماه طول می‌کشد.

دلایل ابتلا به شانه منجمد

مفصل شانه در یک کپسول از بافت همبند محصور شده است. شانه یخ زده زمانی اتفاق می‌افتد که این کپسول در اطراف مفصل شانه ضخیم و سفت می‌شود و حرکت آن را محدود می‌کند. دقیقا مشخص نیست که چرا این اتفاق برای بعضی از افراد می‌افتد. اما به احتمال زیاد ثابت نگه داشتن شانه برای مدت طولانی (برای مثال بعد از جراحی یا شکستگی بازو) در بروز آن نقش دارد.

راه‌های تشخیص کپسولیت چسبنده

برای تشخیص شانه یخ زده، دکتر روماتولوژی یا دکتر ارتوپد موارد زیر را انجام می‌دهند:

  • بررسی علائم: پزشک علائم شما را می‌پرسد و سابقه پزشکی‌تان را بررسی می‌کند.
  • معاینه بدنی: پزشک، شانه شما را در تمام جهات حرکت می‌دهد تا دامنه حرکت و وجود درد را بررسی کند. این نوع معاینه که در آن پزشک بازوی شما را حرکت می‌دهد (نه خودتان)، تعیین «دامنه حرکتی غیرفعال» نامیده می‌شود. سپس پزشک برای تعیین «دامنه حرکتی فعال» از شما می‌خواهد که شانه خود را حرکت دهید. در انتها، این ۲ نوع حرکت با هم مقایسه می‌شوند. در افرادی که شانه منجمد دارند، دامنه حرکتی فعال و غیرفعال محدود است.
  • عکس‌برداری با اشعه ایکس: پزشک برای اینکه مطمئن شود علت علائم شما به مشکل دیگری مثل آرتریت (بیماری مفصلی) مرتبط نیست، عکس‌برداری از شانه را توصیه می‌کند. معمولا تست‌های تصویربرداری پیشرفته مانند ام آر آی (MRI) و سونوگرافی برای تشخیص شانه منجمد مورد نیاز نیستند.

درمان کپسولیت چسبنده

هدف از درمان شانه منجمد، کنترل درد و حفظ دامنه حرکتی است. در مرحله اول بیماری، معمولا درمان شامل روش‌های تسکین درد می‌شود. اما اگر مشکل ادامه پیدا کند، ممکن است برای بازیابی حرکت به فیزیوتراپی و جراحی نیاز پیدا کنید.

رایج‌‌ترین روش‌ها برای درمان شانه منجمد عبارتند از:

  • کمپرس سرد و گرم: برای درمان خانگی شانه یخ زده می‌توانید از کمپرس سرد و گرم استفاده کنید. این راه‌کار به کاهش درد و تورم کمک می‌کند.
  • دارو درمانی: مُسکن‌هایی مانند آسپرین و ایبوپروفن می‌توانند التهاب و درد مرتبط با شانه یخ زده را کاهش دهند. در بعضی موارد، ممکن است پزشک داروهای مسکن و ضدالتهاب قوی‌تری را تجویز کند.
  • فیزیوتراپی: فیزیوتراپیست می‌تواند تمرین‌های مربوط به دامنه حرکتی را برای کمک به بازیابی حرکت شانه به شما آموزش دهد. پایبندی شما به انجام این تمرین‌ها برای بازیابی حرکت ضروری است.
  • تحریک الکتریکی عصب از راه پوست (TENS): استفاده از یک دستگاه کوچک دارای باتری‌ با مسدود کردن ایمپالس‌های عصبی درد را کاهش می‌دهد.

جراحی و سایر روش‌های درمانی

غالبا شانه یخ زده در عرض ۱۲ تا ۱۸ ماه بهبود می‌یابد.

اما برای علائم شدید یا مداوم، راه‌کارهای زیر توصیه می‌شوند:

  • تزریق استروئید: تزریق کورتیکواستروئیدها به مفصل شانه به کاهش درد و بهبود تحرک کمک می‌کند، به خصوص اگر این کار بلافاصله پس از شروع کپسولیت چسبنده انجام شود.
  • هیدرودیلاتاسیون: تزریق آب استریل به داخل کپسول مفصلی به کشش بافت کمک کرده و حرکت مفصل را آسان‌تر می‌کند. گاهی اوقات، این روش با تزریق استروئید ترکیب می‌شود.
  • منیپولیشن شانه: این روش با استفاده از داروی بیهوشی انجام می‌شود تا هیچ دردی احساس نکنید. در منیپولیشن، پزشک مفصل شانه را در جهات مختلف حرکت می‌دهد تا به شل شدن بافت سفت شده کمک کند.
  • جراحی: به ندرت برای درمان شانه یخ زده از جراحی استفاده می‌شود. اگر سایر روش‌ها موثر نباشند، جراحی می‌تواند بافت اسکار را از داخل مفصل شانه حذف کند. معمولا جراحی به روش آرتروسکوپی و با ایجاد برش‌های کوچک انجام می‌شود.

پیش‌گیری از کپسولیت چسبنده

پس از آسیب‌دیدگی یا سکته مغزی، حرکت ندادن شانه در دوران نقاهت یکی از شایع‌ترین علل کپسولیت چسبنده است. اگر به گونه‌ای آسیب دیده‌اید که حرکت دادن شانه برایتان دشوار است، با پزشک خود در مورد تمریناتی صحبت کنید که می‌توانند به شما در حفظ توانایی مفصل شانه کمک کنند. اگر بعد از آسیب‌دیدگی در اسرع وقت فیزیوتراپی را شروع کنید، می‌توانید از یخ‌زدگی شانه جلوگیری کنید یا احتمال وقوع آن را به حداقل برسانید.

کلام پایانی درباره کپسولیت چسبنده

غالبا راه‌کارهای ساده مثل استفاده از داروهای مسکن و فیزیوتراپی به درمان شانه یخ زده کمک می‌کنند. اما در موارد شدید، ممکن است به جراحی نیاز داشته باشید. 

تسریر مراقب سلامتی شماست! 

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=38216
  • منبع : https://www.darmankade.com

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.