به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، هنگامی که صحبت از توصیف دنیای اطراف مان به میان می آید، صرف نظر از مشکلات اجتماعی، انسان های قرن ۲۱ می اندیشند که با ریاضیات، تکنولوژی، فیزیک و علوم دیگر، دنیا را تحت اختیار دارند. اما وجود رموز باستان زیر در دنیا، این تفکر آدمی را به سخره می گیرد.
در این نوشتار قصد داریم به ۸ مورد از کشفیات برتر باستان شناسی با چنین رویکردی بپردازیم.
۱- نسخه ی خطی ووینیش (Voynich) (شمال ایتالیا)
در کتابخانه ی دانشگاه Yale آمریکا یک سند خطی اسرار آمیز وجود دارد. نوشته های روی آن با هیچ سیستم زبانی یا نوشتاری همخوانی ندارد و هیچکس تا کنون نتوانسته آن را رمز گشایی نماید. پوستی که متن این سند روی آن نوشته شده است، تقریبا مربوط به قرن ۱۵ میلادی می باشد. و گفته می شود که احتمالا در دوره ی رنسانس در شمال ایتالیا نوشته شده است.
این سند به نام ویلفرید ووینیش، کلکسیون دار لهستانی ای که در سال ۱۹۱۲ این “متن نامفهوم” را خریداری نمود، نام گذاری شده است. و سوال اصلی این است که این سند از کجا آمده است؟ آیا اصلا می توانیم اصالت و نویسنده ی این سند را کشف نماییم؟ برخی معتقدند که خود ووینیش به قدری دانش داشته تا یک مدرک جعلی درست کند. اما هیچ کس نمی تواند یک سیستم نوشتاری و زبان کامل غریبه به بشریت را از خودش در بیاورد، درست است؟
۲- کره های سنگی کاستاریکا
این کره های کامل تراش خورده ی طبیعی که در میراث فرهنگی یونسکو نیز ثبت شده اند، هم چنان تعجب مححقان را بر می انگیزد. مردم بومی این کره ها را “Las Bolas” می نامند و در افسانه ها می گویند که از آتلانتیس آمده اند. این کره ها که از گدازه های محلی ساخته شده اند در اکثر نقاط Diquís Delta وجود دارند.
این کره ها برای اولین بار در اواخر قرن ۱۹ اوایل قرن ۲۰ میلادی دوباره کشف شدند، و تاریخ آن ها به سال ۶۰۰ و حداکثر ۱۰۰۰ میلادی و پیش از زمان ورود اسپانیایی ها به کاستاریکا برمی گردد. نظریه هایی مبنی بر تخریب قسمت اعظم این کره ها توسط اسپانیایی ها وجود دارد. اگر این آثار از بین نمی رفت، امروز چه مقدار اطلاعات بیشتری می داشتیم؟
۳- باقی مانده های کوکائین و تنباکو روی مومیایی ها
سال ۱۹۹۲: همه چیز از مونیخ شروع شد و یک باستان شناس که مسئول آزمایش کردن مومیایی بود تا متوجه شود مصریان باستان از چه مواد مخدری استفاده می کردن و میزان این مصرف تا چه حد بوده است. این باستان شناس موفق به کشف اثرات کوکائین و تنباکو در مومیایی ها شد.
از آنجایی که نیکوتین و کوکائین گیاهانی هستند که تنها و تنها در قاره ی آمریکا یافت می شود، محققان به این فرضیه رسیدند که مصری ها با مردم قاره ی آمریکا ارتباطات فرهنگی داشتند. اگر این موضوع صحیح باشد، مصریان قرن ها پیش از اروپاییان نیمکره ی غربی را کشف نموده اند.
۴- ناهمواری های دریای بالتیک (سوئد)
باز هم داستان آدم فضایی ها. فسیلی که در سال ۲۰۱۱، کف دریای بالتیک کشف شد، به وضوح یک بشقاب پرنده (UFO) است که با زمین برخورد نموده است. در غیر این صورت چه می تواند باشد؟ شاید یک جسم شکل گرفته توسط طبیعت و بر اثر عوامل جغرافیایی؟ خیر!
مجله ی Live Science می گوید که پیتر لیندبرگ، سرپرست تیم غواصی که ادعای کشف این بشقاب پرنده را دارد، مکان دقیق این کشف را اعلام نکرده است. و شواهد ضد و نقیضی برای پشتیبانی از ادعایش ارائه نموده و اعلام کرده است که به زودی در قالب یک مستند، اطلاعات بیشتری فاش خواهد کرد. با این وجود استاد زمین شناسی دانشگاه Volker Brüchert استکهلم می گوید که این ناهمواری ممکن است یک تخته سنگ بازالت زیر یخچال ها باشد.
۵- هرم امپراتور اول چین و ارتش سرخ (چین)
مقبره ی اولین امپراتور چینی کین شین هوانگ دی (Qin Shi Huang Di)، در سال ۱۹۷۴ کشف و در میراث فرهنگی یونسکو ثبت گردید. این مکان به محض کشف هزاران سرباز ساخته شده از گل رس سرخ، ارتش سرخ نام گرفت.
تا کنون تنها چهار چاله در این مجموعه گسترده حفر شده است و تخمین زده می شود که ۸۰۰۰ عدد از این سرباز ها وجود داشته باشند. علی رغم کشفیات عظیم انجام شده، مقبره ی خود امپراتور هنوز پیدا نشده است.
۶- سنگ های به هم پیوسته ی پوما پونکا (Pumapunka) (بولیوی)
با این که این ساختارهای سنگی در میان عجایب جهان نیستند، اما قدیمی ترین مخروبه های روی سطح زمین هستند. این خرابه ها در Tiahuanaco، آمریکای جنوبی هستند و نشان دهنده ی فتحی دست نیافتنی برای جمعیت بومی است، سرخپوستان آیمارا در زمان های باستان.
ساختارهای سنگی مایه ی تحیر باستان شناسانی است که نمی توانند برش سنگ های جدا از هم با امکانات محدود آن زمان را توصیف کنند. سنگ های به هم پیوسته ی پوما پونکا از گرانیت و دیوریت ساخته شده اند که فقط الماس از آنها سخت تر است؛ پس اگر مردم باستان این سنگ ها را خودشان ساخته اند، می بایست از ابزار الماسی استفاده کرده باشند.
یک نکته ی عجیب دیگر در مورد این سنگ ها وزن فوق العاده بالای آنهاست (هر کدام بیش از ۸۰۰ تن). این امر با توجه به فاصله ی ۱۶ کیلومتری نزدیک ترین معدن سنگ، بسیار تعجب برانگیز است. حمل چنین تخته سنگ هایی حتی با تکنولوژی و امکانات بالابر و حامل مدرن امروزی نیز بسیار دشوار است.
۷- هرم بزرگ جیزه (مصر)
هرم بزرگ جیزه یکی از ۷ عجایب دنیا، هنوز توجه بسیاری از باستان شناسان، فیزیکدانان و منجمانی که قرن ها است در حال تحقیق برای کشف رمز این اثر تاریخی اند را جلب می کند. برای ساخت این هرم، کارگران نزدیک به ۵/۶ میلیون قطعه سنگ هر کدام تا ۹ تن را جا به جا نمودند و روی هم چیدند. تنها وسیله ی کارگران برای انجام این کار طناب و چوب بود.
با توجه به بررسی ها، قطعات سنگی به کار برده در ساخت این هرم از خندق محاط این معبد در سه سمت، گرفته شده است. برخی از این قطعات که بیش از ۱۰۰ تن وزن دارند، به قدری بزرگ اند که شامل دو یا سه دوره ی زمین شناسی متفاوت اند. نظریه هایی وجود دارند که طبق آن ها این اهرام توسط فرازمینی ها ساخته شده است.
۸- استون هنج (انگلستان)
بدون شک استون هنج معروف ترین اثر باستان اروپا، نشان دهنده ی ترکیب باشکوهی از سنگ های غول پیکر است که حیرت بینندگان را نه تنها با ظاهرش، بلکه با گذشته ی افسانه ای اش، بر میانگیزد.
باقی مانده های سنگی استون هنج در دره ی سالزبری هستند. اعتقاد بر این است که این سنگ ها که هر کدام تا ۴ تن وزن دارند، را از ولز جنوبی آورده اند. اکثر سنگ ها با اندازه ی برابر و جفت هستند. در بالای هر جفت سنگ یک تخته سنگ کاملا مشابه آنان به صورت افقی قرار دارد. اما اینکه استون هنج نماد چه چیزی است و هدف ساخت این سازه، هنوز آشکار نیست.
انتهای پیام