به گزارش تسریر به نقل از بی لو، کبد چرب معمولاً به دو نوع الکلی و غیر الکلی تقسیم می شود. این بیماری اصلی ترین عامل بروز نارسایی کبدی است و بیشتر در افراد چاق و کم تحرک رخ می دهد. یکی از موثرترین روش ها برای جلوگیری از ابتلا به کبد چرب داشتن یک رژیم غذایی مناسب است. کبد چرب، یا چربیزدایی کبد، به وضعیتی اطلاق میشود که در آن میزان چربی در سلولهای کبد به طور ناطبیعی افزایش مییابد. در شرایط طبیعی، کبد چربی کمی دارد؛ اما وقتی چربی به شدت در سلولهای کبد تجمع مییابد، وضعیتی به نام کبد چرب یا استئاتوهپاتیت چرب غیرالکلی (Non-Alcoholic Fatty Liver Disease یا NAFLD) ایجاد میشود.
عواملی که میتوانند منجر به تشکیل کبد چرب شوند، عبارتند از:
- عوامل تغذیهای: مصرف مقدار زیادی چربی، شکر، نمک، آبنبات، آبنبات چرب و نوشابههای شیرین میتواند منجر به کبد چرب شود.
- اضافه وزن و چاقی: چاقی و اضافه وزن میتواند باعث افزایش میزان چربی در کبد شود.
- مقاومت به انسولین: این وضعیت در برخی از افراد باعث میشود که بدن نتواند انسولین را بهطور موثر استفاده کند و مقدار قند خون افزایش یابد. این موضوع میتواند به تجمع چربی در کبد منجر شود.
- مصرف الکل: مصرف بیش از حد الکل میتواند به طور مستقیم باعث تشکیل کبد چرب شود.
- بیماریهای متابولیک: برخی از بیماریهای متابولیک مانند دیابت، بیماریهای قلبی و عوامل دیگر نیز در ایجاد کبد چرب تاثیرگذارند.
کبد چرب در برخی از موارد بیعلامت است و تشخیص آن بر اساس نتایج آزمایشات خونی و سونوگرافی صورت میگیرد. در صورت تشخیص کبد چرب، تغییرات در سبک زندگی و رژیم غذایی، کاهش وزن و درمان عوامل مرتبط میتواند به بهبود و کاهش کبد چرب کمک کند. همچنین شما میتوانید با مصرف برخی سبزیجات علائم آن را بهبود بخشید. به طور مثال، استویا در زمره بهترین سبزی برای کبد چرب شناخته میشود. البته، نحوه صحیح مصرف آن برای درمان کبد چرب بسیار مهم است.