• امروز : پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0

وقتی عذرخواهی دیگران از ما، حال‌مان را بدتر می‌کند ۸ روش برای تشخیص عذرخواهی جعلی

  • کد خبر : 22304
  • ۲۴ آبان ۱۴۰۲ - ۰:۰۴
وقتی عذرخواهی دیگران از ما، حال‌مان را بدتر می‌کند ۸ روش برای تشخیص عذرخواهی جعلی
دریافت یک عذرخواهی جعلی می‌تواند احساس بدی در شما ایجاد کند حتی بدتر از حسی که اشتباه طرف مقابل موجب آن شده است.

عذرخواهی‌هایی مانند:«متاسفم که دچار سوء‌تفاهم شدید!» ، «اگر به هر نحوی به شما توهین کردم عذرخواهی می‌کنم» یا «بسیار خوب اگر اصرار دارید که من اشتباه کردم من معذرت میخواهم» این عذرخواهی‌ها واقعی به نظر می‌رسند اما اینطور نیست.

عذرخواهی زمانی جعلی است که با این تعریف مطابقت نداشته باشد ، عذرخواهی یعنی اعتراف به اشتباه یا بی‌‎ادبی همراه با ابراز پشیمانی. در این گزارش هشت تفاوت بین عذرخواهی ساختگی و جعلی با عذرخواهی صادقانه و اصیل و اینکه چگونه هر کدام از بخش‌های پذیرش و پشیمانی این تعریف را توضیح نمی‌دهند، آورده شده است:

۱- عذرخواهی‌های جعلی شما یا شخص دیگری را به جز عذرخواه سرزنش می‌کند، عذرخواهی واقعی زمانی است که فرد مسئولیت شخصی اشتباه خود را بر عهده می‌گیرد.

این عذرخواهی‌ها معمولا با جملات « متاسفم اگر ناراحت شدی» یا «متاسفم که ناراحت شدی» شروع می‌شود. همچنین ممکن است شخص بگوید «مشکل تو این است که بیش از حد حساسی» یا اینکه «معذرت می‌خواهم که اوضاع به این شکل پیش رفت». این حرف‌ها اینگونه است که انگار فرد زمین و زمان را برای آنچه اتفاق افتاده است مقصر می‌داند. یک عذرخواهی واقعی مستلزم این است که شخص به اشتباه خود اعتراف کند و نشان دهد صرفا به دنبال سرزنش دیگران یا چیزهای دیگر نیست.

۲- عذرخواهی جعلی اجباری به نظر می‌رسد در حالی که یک عذرخواهی واقعی کاملا داوطلبانه است.

خیلی از اوقات عذرخواهی‌ها اجباری به نظر می‌رسند مانند اینکه فرد می‌گوید «خیلی خوب باشه، معذرت می‌خواهم» یا « اصلا حق با توست ببخشید» این گونه عذرخواهی‌ها اصیل به نظر نمی‌رسند و فرد واقعا از رفتار خود پشیمان نیست.

۸ روش برای تشخیص عذرخواهی جعلی

 ۳- عذرخواهی‌های جعلی مبهم و غیرمشخص هستند در صورتی که عذرخواهی واقعی مشخص می‌کند که شخص چه اشتباهی انجام داده است.

یک مثال ساده این مورد این است که فرد می‌گوید «متاسفم اگر کار اشتباهی انجام دادم» در مقابل اینکه «متاسفم که دیروز به تو گفتم آدم بی‌مسئولیتی هستی». برای اینکه عذرخواهی واقعی و صادقانه باشد، شخص عذرخواهی کننده باید به وضوح تشخیص دهد که چه اشتباهی انجام داده است تا جایی برای تفسیر نادرست و حداقل تکرار خطا وجود نداشته باشد.

۴- عذرخواهی جعلی بسته به شروط است؛ عذرخواهی واقعی بدون شرط است.

وقتی کسی عذرخواهی خود را با «من عذرخواهی خواهم کرد اگر…» شروع می‌کند، آن شخص در واقع عذرخواهی نکرده است. او فقط یک شرط اضافه کرده است، کار دیگری که باید انجام دهید تا از شما عذرخواهی شود.

۵- در عذرخواهی‌های جعلی حتی از کلمه عذرخواهی استفاده نمی‌کنند؛ در عذرخواهی واقعی به وضوح گفته می‌شود من عذرخواهی می‌کنم یا متاسفم.

فرض کنید فرد عذرخواهی‌کننده به شما می‌گوید «می‌دانی که من هرگز به تو صدمه نمی‌زنم» اما ممکن است در ذهن شما این باشد که «نه من اینطور فکر نمی‌کنم چون تو اینکار را کردی». یا مثلا جمله «فکر می‌کنم یک عذرخواهی به شما بدهکارم». آیا واقعا نیاز به حدس و گمان وجود دارد؟ اینها یک نوع بازی کلامی برای عذرخواهی جعلی است.

۶- عذرخواهی جعلی با گوش دادن همراه نیست؛ عذرخواهی واقعی به سرعت به گوش دادن به فرد تبدیل می‌شود.

اگر کسی باید از شما عذرخواهی کند، به احتمال زیاد آن شخص از ابتدا به شما گوش نداده است. بنابراین، یکی از راه‌هایی که آن شخص می‌تواند صداقت خود را نشان دهد این است که در واقع شروع به گوش دادن به صحبت‌های شما کند و بفهمد که چه می‌خواهید.

۷- عذرخواهی‌های جعلی هیچ‌گونه اقدام و راه‌حل مشخصی ندارد ولی عذرخواهی واقعی دارد.

عذرخواهی ممکن است خوب و مودبانه باشد اما اعمال بلندتر از کلمات صحبت می‌کنند و فرد واقعا باید سعی در عدم تکرار رفتار خود باشد نه اینکه هر بار فقط عذرخواهی کند و به رفتار خود ادامه دهد.

۸- عذرخواهی‌های جعلی با حرکات و حالات چهره فرد همراه نیست؛ در عذرخواهی واقعی فرد همسویی کامل دارد.

طبیعتا اگر آن شخص در حین عذرخواهی به طور غیرقابل کنترلی می‌خندد، باید صمیمیت عذرخواهی را زیر سوال برد. اساسا، اگر به نوعی احساس می‌کنید که عذرخواهی واقعی نیست، احتمالا اینطور نیست.

به طور کلی این روزها افراد زیادی طوری رفتار می‌کنند که انگار کد تقلب را برای عذرخواهی پیدا کرده‌اند. همان طور که در بالا توضیح داده شد برای عذرخواهی واقعی فرد باید واقعا پشیمان باشد. آن شخص باید بداند و بپذیرد که چه اشتباهی انجام داده است.

 

     

    لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=22304
    • نویسنده : دکتر محمد مقدم فر
    • منبع : psychologytoday

    ثبت دیدگاه

    قوانین ارسال دیدگاه
    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.