به گزارش تسریر، مسعود صدرالدینی در رابطه با تاثیر آلودگی هوا بر گوارش، اظهار کرد: آلودگی هوا باعث تحریک دستگاه گوارش، آسیب مخاط معده و روده و ایجاد حالت تهوع میشود و وقتی تنفس میکنیم، مقداری هوای آلوده وارد دستگاه گوارش میشود و مخاط معده و مری را آلوده میکند؛ بنابراین ترشحات لازم برای هضم غذا صورت نمیگیرد که حالت تهوع و دل درد را در پی دارد.
وی با بیان اینکه بیش از حد آلایندهها از جمله عواملی که به صورت غیرمستقیم بر زخم معده تاثیر میگذارد، افزود: آلودگی هوا در طولانی مدت باعث تحریک دستگاه گوارش، آسیب مخاط معده و روده و ایجاد حالت تهوع میشود.
این مسئول در رابطه با ارتباط آلودگی هوا و زخم معده، تصریح کرد: وقتی در هوای آلوده نفس میکشیم مقداری هوای آلوده وارد دستگاه گوارش میشود و مخاط معده و مری را آلوده میکند و همین عوامل باعث بروز زخم معده در طولانی مدت میشود.
فوق تخصص گوارش و آندوسکوپی با بیان اینکه آلودگی هوا که ناشی از ذرات ریز موجود در هوا است، میتواند به طرق مختلف روی بیماریهای قلبوعروق و ریز فاکتورهای آن تأثیر بگذارد، گفت: آلودگی هوا میتواند تحریک سیستم سمپاتیک، تشدید تصلب شرایین و فشار خون، تأثیر در مقاومت به انسولین، اختلال در عملکرد قلبی، ایجاد آریتمیهای قلبی و افزایش احتمال سکتهها و نارساییهای قلبی را برای افراد به همراه داشته باشد و همچنین میتواند بر روی عروق محیطی بدن انسان نیز تأثیرگذار باشد.
صدرالدینی در رابطه با نکات مراقبتی در زمان آلودگی هوا، خاطرنشان کرد: توصیه میشود در شرایط آلودگی هوا به اندازه کافی آب نوشیده شود تا با شستوشوی دستگاه گوارش و رفع عطش و خشکی دهان اثرات ناشی از آلودگی هوا کاهش پیدا کند.