• امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

1

گفت‌وگو نکردن دشمن خاموش زندگی مشترک

  • کد خبر : 13117
  • ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۰
گفت‌وگو نکردن دشمن خاموش زندگی مشترک
یک روانشناس گفت: یکی از مهم‌ترین مشکلات بین همسران عدم مهارت در گفت‌وگو ست. علت سکوت برای زوجین در زندگی مشترک می‌تواند دلایل مهمی داشته باشد که یکی از دلایل منفعل بودن یکی از زوج‌هاست که ممکن است خانم یا آقا رفتار منفعل داشته باشند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، آرزو بارسم ممقانی با بیان اینکه ممکن است یکی از همسران در زندگی مشترک رفتار منفعلانه داشته باشند، اظهار کرد: این‌گونه افراد ابراز احساسات ضعیفی دارند و از کودکی جرئت و قاطعیت لازم را برای گفتن خواسته‌هایشان نداشته‌اند و همین الگو تا بزرگسالی برای آن‌ها تکرار شده است.

وی افزود: علت سکوت زوجین در زندگی مشترک می‌تواند دلایل مهمی داشته باشد که یکی از دلایل منفعل بودن یکی از زوج‌هاست و ممکن است در این میان خانم یا آقا رفتار منفعل داشته باشند. گاهی نقش قربانی گرفتن برای بعضی زوج‌ها به‌عنوان یکی از سلاح‌ها و اهرم‌های اصلی در نظر گرفته می‌شود که از طریق این قربانی بودن برای خود امتیازاتی دریافت می‌کنند و پاداش می‌گیرند و این کار می‌تواند بعدها برایشان بسیار گران تمام شود؛ این حرف‌های نزده و این بیان نکردن احساسات و هیجانات مثبت و منفی می‌تواند در زندگی مشترک تأثیر بگذارد.

عدم مهارت ارتباطی یکی از دلایل جدایی همسران

این روانشناس زوج درمانگر بابیان اینکه همسران باید در زندگی مشترک ابراز وجود کنند، خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات مهم بین همسران عدم مهارت گفتگو است. براساس آمار اعتیاد، مسائل مالی و فقر، خیانت در روابط فرا زناشویی و ناتوانی‌ها و اختلالات جنسی به ترتیب چهار دلیل طلاق در جامعه است.

وی در ادامه افزود: همسران صحبت کردن با همدیگر را بلد نیستند و در واقع مهارت گفت‌وگو ندارند. افسردگی، اضطراب و گاهی وسواس و خیلی اختلالات روان‌شناختی و بیماری‌های اعصاب و روان می‌تواند عامل مهم دلیل سکوت بین همسران باشد. کسی که صحبت نمی‌کند، ابراز وجود نمی‌کند، احساسات و هیجاناتش را بیان نمی‌کند و از گفت‌وگو کردن می‌ترسد در درونش مشکل اساسی دارد.

بارسم ممقانی گفت: هورمون کورتیزول در بدن به هورمون استرس معروف است. این هورمون در حالت طبیعی ترشح عادی دارد اما به‌محض اینکه اضطراب و استرس و یا هر مسئله نگران‌کننده‌ای به بدن تحمیل شود؛ این هورمون شروع به ترشح بیشتری می‌کند. در این حالت خون با پمپاژ بیشتری در رگ‌ها جریان پیدا می‌کند، فشارخون بالا می‌رود، رسوب‌گذاری در رگ‌ها بیشتر می‌شود و این عامل باعث می‌شود اگر فردی دچار بیمار زمینه‌ای و یا مستعد یک بیماری ژنتیکی باشد، بدنش درگیر شده و از پای درمی‌آید.

وی با ذکر مثالی از تأثیرات تکنولوژی و اینترنت و شبکه‌های اجتماعی در روابط همسران خاطرنشان کرد: برای استفاده از هر چیزی باید چگونگی درست استفاده کردن را بدانیم، حتی اگر یک چاقو باشد، استفاده از اینترنت و فضای مجازی هم همینطور است؛ اگر برای جمع‌آوری اطلاعات، بالا بردن سطح دانش و آگاهی، استفاده از منابع روز دنیا برای بهتر شدن روابط، همچنین کارگاه‌های آنلاین، مشاوره‌های آنلاین حتی مطالعه کتب صوتی و اینترنتی استفاده شود، خیلی هم عالی است.

این روانشناس خاطرنشان کرد: اما گاه دیده می‌شود هر یک از زوجین ساعت‌ها با گوشی خودشان مشغول هستند و در دنیای مجازی غرق شده‌اند که این موضوع سردی روابط را به وجود می‌آورد.

وی گفت: غرق شدن در فضای مجازی صمیمیت را به چالش می‌کشد، خصوصاً صمیمیت جسمی، در کنار هم قرار گرفتن، تماس چشمی و گفتگو کردن و ارتباط بین زوجین را قطع می‌کند.

باب گفتگو در بدترین شرایط نباید بسته شود

بارسم ممقانی اظهار کرد: تأثیرات سکوت زوجین در زندگی مشترک گسترده و گاهی جبران‌ناپذیر است. زوج‌هایی که بعد از ۱۵ یا ۲۰ سال زندگی مشترک برای جدا شدن مراجعه و از راه‌حل نهایی به نام طلاق استفاده می‌کنند؛ ضربه‌هایی بابت تمام حرف نزدن‌ها، سکوت کردن‌ها و ابراز وجود نکردن‌ها خورده‌اند.

وی گفت: ما همیشه به همسران می‌گوییم که در زندگی مشترک حتی در بدترین شرایط قهر معنی ندارد و بهترین حالت این است که حتماً باید باهم گفت‌وگو کنند و درباره مسئله‌ای که اذیتشان می‌کند و ناراحت هستند صحبت کنند و طرف مقابل هم همدلی بلد باشد تا شرایط او را درک کند و موانع و مهارت‌های ارتباطی را بشناسند لذا باب گفت‌وگو هیچ‌وقت نباید بین همسران بسته شود.

این مشاور پیش از طلاق خاطرنشان کرد: بین همسران آن یکی که مسلماً هنرمندتر و درزمینهٔ ارتباط قوی‌تر است احتمالاً در خانواده‌ای بزرگ‌شده که اعضای آن باهم صحبت می‌کنند و فرد این را در درون خود دارد، منتهی آلان در مقابل همسری قرارگرفته که صحبت نمی‌کند، قهر می‌کند، مجازات می‌کند؛ بابت رفتارهای آن خانم یا آقا از تنبیه سکوت استفاده می‌کند که این کار هیچ راه‌حلی را برایشان به وجود نمی‌آورد.

وی گفت: بهترین حالت این است که فردی که از آن‌یکی بیشتر و بهتر می‌تواند حرف بزند و بهتر صحبت و متقاعد کند، پا پیش گذارد. ما روانشناسان معمولاً جملات (بسته پاسخ و باز پاسخ) داریم که در موانع ارتباطی آموزش می‌دهیم. یعنی سؤالاتی بپرسید که طرف مقابل را به وجد بیاوری و وادار به صحبت کردن کنی به صورتی‌که بسته پاسخ نباشد یعنی با تکان دادن سر یا بله و خیر گفتن جواب ندهد لذا باید سؤالاتی پرسیده شود که طرف را مجبور به توضیح دادن بکند.

این روانشناس و زوج درمانگر بیان کرد: خداروشکر چند سالی است تابوی روانشناس در کشور ما شکسته شده و دیگر کمتر به روانشناس «دکتر دیوانه‌ها» گفته می‌شود. مردم می‌دانند که مهم‌ترین حرفه‌ای که درزمینهٔ روانشناسی داریم؛ کمک کردن، آموزش، آگاهی و دادن شناخت به مراجعه‌کننده است. دیگر دوره عمه تراپی و مادربزرگ درمانی تمام‌ شده است و بهتر است از دانش کسی استفاده کنیم که تخصص ویژه در این زمینه دارد.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=13117

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.