• امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0

پارافیلیا قابل درمان است

  • کد خبر : 12951
  • ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۸:۱۰
پارافیلیا قابل درمان است
پارافیلیا یا همان انحراف جنسی در سکوت و بی خبری والدین ایجاد می‌شود. نوجوان‌ها درباره آن کمتر حرف می‌زنند اما با شروع علائم این فتیش عذاب و شرم زدگی زیادی را تحمل می‌کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، آمارها می‌گویند این اختلال در بین نوجوان های امروزی روند رو به رشدی دارد و اگر علائم آن شناسایی و درمان نشود فرد نمی‌تواند در آینده زندگی سالمی داشته باشد.

 واقعیت این است که بسیاری از والدین زمانی از اختلال فتیش در نوجوان‌های شان آگاه می‌شوند که دیگر کار از کار گذشته است. بسیاری از آن‌ها با تکرار رفتار فرزندشان در خفا و گاهی در انظار عمومی ابتدا به شدت نگران می‌شوند و پس از آن دوره ای را با سوال‌های ذهنی تکرار شونده می‌گذرانند. برخی از آن‌ها از شرح این علائم و علاقه و تمرکز عجیب فرزندان شان به تصاویر خاص، انواعی از لباس‌ها و اشیای پیرامون شرم زده و به دنبال کمک گرفتن از دیگران هستند، اما عده‌ای دیگر آن را مسکوت نگاه می‌دارند. اما بهترین راهکار این است که علائم این انحراف به درستی شناخته شود و نسبت به درمان آن اقدام صورت بگیرد. در گفتگو با دکتر مهشید رابطیان فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان به بررسی و درمان این اختلال پرداختیم.

شروع اختلال فتیش، از اواخر نوجوانی است

دکتر مهشید رابطیان فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان و عضو انجمن علمی روانپزشکان در باره سن شروع این اختلال می‌گوید: «ما در کودکان اختلال فتیشیسم نداریم و در اواخر نوجوانی و اوایل بزرگسالی این اختلال ممکن است رخ بدهد که اختلال مزمنی است و نیازمند درمان است. اختلال فتیش جزو اختلالات پارافیلیک است و به آن نام فارسی‌ اختلال یادگار خواهی داده اند.»

فانتزی‌های جنسی نوجوان فتیشیسم

این فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان توضیح داد: «تحریک جنسی در نوجوانان مبتلا به این اختلال به واسطه فکر کردن به اشیا بی‌جان مثل جوراب، کفش و… یا تمرکز بر روی قسمت‌هایی از نواحی غیرجنسی مثل پا و نقاط دیگر بدن دیگران اتفاق می‌افتد؛ این تحریکات جنسی جزو فانتزی‌های نوجوان فتیشیسم است.»

فتیش بعد از ۶ ماه قابل تشخیص است

دکتر رابطیان از پیشرفت در تشخیص این بیماری اطلاع می دهد: «این اختلال زمانی قابل‌تشخیص است که حداقل ۶ ماه این فکرها، فانتزی‌ها و خیال‌پردازی‌ها انجام شود و مهم‌ترین نکته این است که این اختلال در صورت درمان نشدن می‌تواند باعث اختلال عملکرد در حوزه‌های اجتماعی، شغلی، فردی و خانوادگی نوجوان شود. خوشبختانه امروزه با مصاحبه و جلسات گفتگو محور این علائم به سادگی قابل شناسایی و درمان هستند.»

ابتلا به فتیش در پسران نوجوان بیشتر از دختران است

این روان‌درمانگر در پاسخ به این سؤال که چند درصد از نوجوانان ممکن است دچار این اختلال شوند، توضیح می دهد: «اینکه میزان درصد این اختلال در نوجوانان چقدر است مشخص نیست چون این بیماران زمانی به درمانگاه مراجعه می‌کنند که دچار یک اختلال یا مشکلی می‌شوند لذا اینکه ما بدانیم چند درصد از نوجوانان مبتلا به اختلال فتیش هستند، تشخیص داده نشده است اما اختلال فتیش معمولاً مثل اختلال کژکاری جنسی یا پارافیلیاها اغلب در جنس مذکر دیده می‌شود.»

چرا بعضی نوجوانان دچار اختلال فتیش می‌شوند؟

دکتر رابطیان بروز این اختلال در نوجوانان را منوط به دلایل متعددی می داند و می گوید: «برخی معتقدند آسیب مغزی به نقاطی مثل فرونتال (قسمت پیشانی) در دوران کودکی ممکن است منجر به بروز این اختلال شود زیرا لوب فرونتال قسمتی از مغز است که کنترل امیال جنسی را بر عهده دارد و هرگونه آسیب به این نقطه می‌تواند منجر به اختلال جنسی شود؛ یکسری فرضیات دیگری وجود دارد که به سبب اینکه معمولاً مغز ما پر از هورمون‌های عصبی مثل سروتونین، دوپامین و اپی نفرین است، اختلال در ترشح این سه هورمون می‌تواند منجر به بروز این اختلال در نوجوانان شود.»

این روانپزشک همچنین این هشدار را می دهد که لمس نواحی تناسلی بدن کودکان نیز می‌تواند این اختلال را ایجاد کند: «یکی دیگر از دلایل بروز این اختلال، تعرض جنسی به نوجوان در دوران کودکی و همچنین لمس آلت تناسلی کودک از طرف والدین  یا اطرافیان است.»

درمان فتیش را نادیده نگیرید

این متخصص روانشناسی کودک و نوجوان با اشاره به علاقه‌های تکراری کودکان به چیزهای مختلف می‌گوید: «گاهی علاقه کودکان به چیزهای مختلف معطوف به قسمتی از بدن مادر، پدر، خواهر یا برادر می‌شود؛ در این بچه‌ها حتماً باید یکسری اختلالات مثل اختلال اوتیسم و مشکلات یکپارچگی حسی مورد بررسی قرار بگیرد. در صورت درمان نشدن این مشکلات، ممکن است کودک هرچه بزرگ‌تر می‌شود علاقه‌ها بیشتر شده و در آینده با مشکلاتی همچون عدم اعتمادبه‌نفس، اعتیاد، اضطراب شدید، راندن شدن از محیط اجتماعی و…مواجه شوند.»

روش‌های درمان اختلال فتیش در نوجوانان

درمان‌های دارویی و غیر دارویی برای درمان این اختلال وجود دارد: «درمان این اختلال دو قسمت دارد: یکی درمان دارویی است و بعضی وقت‌ها اگر این اختلالات آن‌قدر شدید باشد که باعث بروز مشکلاتی شود حتی از روش جراحی مغز هم استفاده می‌شود. یکی دیگر از روش‌های درمان، درمان شناختی رفتاری است که باید در این بیماران انجام شود.»

***نحوه برخورد والدین با نوجوان مبتلا به فتیش چگونه باید باشد؟

این روان‌درمانگر با اشاره به نقش خانواده‌ها در شدت گرفتن و درمان فتیش می گوید: «والدین اگر علائم این اختلال را در نوجوانان مشاهده کردند در درجه اول باید به یک روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنند. همچنین والدین باید توجه داشته باشند که در صورت مشاهده چنین علائمی از تنبیه و تحقیر نوجوان اجتناب کنند زیرا چنین رفتارهایی منجر به کاهش اعتمادبه‌نفس نوجوان شده و در روابط اجتماعی آن‌ها تأثیرگذار خواهد بود.»

از فتیش نوجوان پیشگیری کنید

دکتر رابطیان برای پیشگیری از این اختلال در نوجوانی توصیه‌های کارآمدی دارد: «والدین باید از همان دوران کودکی مراقبت‌های لازم را انجام دهند و مراقب سوءاستفاده جنسی از کودک باشند. همچنین خانواده‌ها باید از وجود چنین اختلالی آگاه باشند و بدانند که اگر نوجوان و جوانشان چنین تمرکزی بر اشیای خاص، کفش‌های زنانه، تصاویر ویژه و بوی عطر خاص و … دارد هرچه زودتر برای درمان اقدام کنند چون این اختلال تمام ذهن فرد را درگیر می‌کند و در صورت درمان نشدن این اختلال، فرد در بزرگسالی در روابط بین فردی و حتی روابط با همسر آینده‌اش دچار مشکل خواهد شد.»

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=12951

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.