به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، ماهی قرمز سالهاست خود را مهمان سفره هفتسین ایرانیها کرده است. اگرچه مدت زیادی است که فعالان اجتماعی و حامیان محیط زیست تلاش میکنند تا نارنج، جایگزین ماهی قرمز در تنگ بلور شود اما هنوز ماهی قرمز در سفره هفتسین طرفداران خود را دارد. اگر جزو افرادی هستید که قصد خرید ماهی قرمز را دارید بهتر است نکات بهداشتی را که در ادامه این مطلب به آن میپردازیم، جدی بگیرید.
وجود سالمونلا
سالمونلا، عاملبیماریزایی است که در فضله آبزیان بهخصوص ماهی قرمز وجود دارد. سالمونلا در جوجه و تخممرغ هم وجود دارد و یکی از شایعترین دلایل مسمومیتهای غذایی است. این عامل با گرم شدن در تخممرغ از بین میرود اما در مواردی به بدن راه مییابد، در روده رشد میکند و تکثیر میشود. سالمونلا با ورود به بدن باعث بیماری تیفوئید (حصبه) و بیماری و مسمومیتهای گوارشی به خصوص در کودکان میشود. تب شدید و استفراغ یکی از اصلیترین علایم ابتلا به این بیماری است.
ماهی قرمز و کودکان
بیماری حصبه بیشتر از همه کودکان زیر چهارسال را قربانی میکند. از طرفی کودکان بیشتر از همه کنجکاوند و همین میتواند کار دستشان بدهد. آنها بدون داشتن درکی از کار خود، دوست دارند بدانند در تنگ ماهی چه میگذرد، لمس کردن ماهی چطور تجربهای است و حتی اگر چند دقیقه آن را در دستشان نگه دارند چه اتفاقی خواهد افتاد. بنابراین اگر قرار است در خانه تنگ ماهی قرمز داشته باشید، بهتر است آن را در دورترین و غیرقابلدسترسترین نقطه برای کودکتان نگه دارید تا خیالتان راحت باشد سالمونلا به کودکتان منتقل نمیشود.
آخرین خان ماهی داری
دور نگهداشتن تنگ ماهی قرمز از کودکان یک راه پیشگیرانه است. اگر کودکتان به ماهی قرمز دست زد دست او را با صابون بشویید. ماهی قرمزی را که بدون تحرک است و فلس آن ریخته است نخرید. برای تعویض آب حتما از دستکش استفاده کنید و اگر از دستکش یک بار مصرف استفاده نمیکنید حتما آن را با آب و یک شوینده مناسب بشویید و خشک کنید. بعد از تعطیلات نوروز ماهی قرمز را در آکواریوم یا محیطهای طبیعی مانند رودخانه و برکه رها نکنید و آنها را به مراکزی که از سوی سازمانهای مربوطه اعلام میشود برگردانید.