• امروز : شنبه, ۲۹ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 18 January - 2025
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

1

آیا اکران نوروز واقعا طلایی‌ ترین زمان نمایش فیلم است؟

  • کد خبر : 9846
  • ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۵
آیا اکران نوروز واقعا طلایی‌ ترین زمان نمایش فیلم است؟
«اکران نوروزی، طلایی­‌ترین بازه اکران سال است»؛ این عبارت، کلیدواژه سالیان متمادی در سینمای ایران بوده و سینماگران و مدیران سینمایی را نسبت به این زمان، حساس کرده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، اگرچه در نگاه کلی، تعطیلات نوروزی، بیشترین تعداد روزهای تعطیل­ سال را در خود جای داده است اما باید به این مهم نیز توجه داشت که میزان تعطیلی‌­های این بازه‌، دوهفته است و مابقی ایام فروردین، زمان چندان مناسبی برای تداوم این اکران به حساب نمی‌‎آید.

اما همین کلیدواژه، در تمام این سال‌ها سبب شده تا سینماگران، با یکدیگر، رقابتی بسیار جدی به راه انداخته تا از این فرصت مغتنم، نهایت بهره را به عمل بیاورند. نتیجه این اکران اما در برخی اوقات، به گیشه‌هایی چشم‌گیر برای سینمای ایران ختم شده و گاهی هم برای فیلم‌هایی که گمان برده می‌شد، بسیار موفق ظاهر شوند، به یک سرازیری محتوم به شکست تبدیل شده است.

بنابراین گزاره «اکران نوروزی، طلایی‎ ترین بازه نمایش فیلم»، تاکنون موارد نقض بسیاری را به خود دیده است. برای روشن شدن ابعاد این ماجرا، نگاهی انداخته‌ایم به ۲۰ سال اکران نوروزی سینماها تا ببینیم فیلم‌هایی که در نوروز این ۲۰ سال روی پرده رفته‌اند، چه جایگاهی در میان ۱۰ فیلم پرفروش آن سال داشته‌اند.

نوروز ۱۳۷۹

تقریبا نخستین سالی بود که اکران نوروزی در قالب بسته فیلم‌هایی مربوط به این زمان، روی پرده رفت. برای نوروز ۱۳۷۹، ۳ فیلم شوکران، دختران انتظار و رنجر در نظر گرفته شد.

شوکران ۷۷۵ میلیون تومان فروخت و به‌عنوان پرفروش‌ترین فیلم سال انتخاب شد. دختران انتظار با فروش ۴۴۴ میلیونی، در رده هفتم و رنجر هم با گیشه ۲۲۳ میلیونی، در رده سیزدهم جدول فروش آن سال قرار گرفتند.

نوروز ۱۳۸۰

در این سال برای نخستین‌بار، ۴ فیلم برای اکران نوروزی در نظر گرفته شد.

از میان فیلم‌های اکران ۱۳۸۰، پارتی ۴۲۸ میلیون تومان فروخت و ششمین فیلم پرفروش سال شد. همسر دلخواه من هم با ۲۲۱ میلیون تومان فروش، در رده دهم جدول ایستاد.

نوروز ۱۳۸۱

در نوروز ۱۳۸۱، من ترانه ۱۵ سال دارم موفق‌ترین اثر در گیشه بهاری بود و توانست با ۶۱۱ میلیون تومان فروش، در رده دوم جدول سالیانه بایستد.

شام آخر با ۴۶۸ میلیون و مزاحم با ۴۳۹ میلیون تومان، به‌ترتیب در رتبه‌های ششم و هفتم قرار گرفتند.

نوروز ۱۳۸۲

در نوروز ۱۳۸۲، فیلم دنیا، با گیشه ۶۰۸ میلیون تومانی‌اش، به‌عنوان سومین فیلم پرفروش سال انتخاب شد.

واکنش پنجم ۲۹۴ میلیون تومان فروخت و ششم شد و خانه‌ای روی آب فرمان‌آرا با ۲۳۵ میلیون تومان فروش، در رده نهم جدول پرفروش‌های آن سال جای گرفت.

نوروز ۱۳۸۳

پس از پنج سال، رتبه نخست جدول پرفروش‌ترین‌های سال، به یک فیلم اکران نوروز بازگشت. در این سال کمدی کما، ۱ میلیارد و ۹۷ میلیون تومان فروخت و با اقتدار، در صدر جدول قرار گرفت.

بوتیک نیز با گیشه ۲۵۱ میلیونی، در رده یازدهم ایستاد.

نوروز ۱۳۸۴

در نوروز این سال، کمدی شاخه گلی برای عروس، با فروش ۶۴۴ میلیونی، در رده چهارم جدول پرفروش‌ترین فیلم‌های سال قرار گرفت.

کمدی مجردها نیز ۶۲۵ میلیون تومان فروخت و در رده پنجم جا خوش کرد.

نوروز ۱۳۸۵

در نوروز این سال، زیر درخت هلو با ۷۲۰ میلیون تومان، پنجمین فیلم پرفروش سال شد.

ازدواج به سبک ایرانی، ۶۰۲ میلیون تومان فروخت و نهم شد.

هوو نیز با ۵۴۴ میلیون تومان فروش، در رتبه یازدهم قرار گرفت.

نوروز ۱۳۸۶

در این سال، رتبه نخست فروش سال، به اکران نوروز تعلق داشت. نخستین فصل اخراجی‌ها، فروش خیره‌کننده ۲ میلیارد و ۳۳ میلیونی را تجربه کرد و با اقتدار در رتبه نخست جدول جای گرفت.

کمدی مهمان نیز ۶۰۴ میلیون تومان فروخت و هفتم شد.

نوروز ۱۳۸۷

در نوروز این سال، دایره زنگی ۱ میلیارد و ۷۱۵ میلیون تومان گیشه داشت و به رتبه دوم رسید.

عاشقانه مجنون لیلی نیز ۱ میلیارد و ۲۶۶ میلیون تومان فروخت و ششم شد.

زن دوم نیز با فروش ۶۵۰ میلیونی، در رتبه یازدهم قرار گرفت.

نوروز ۱۳۸۸

فصل دوم اخراجی‌ها بیش از ۳ برابر فصل نخست خود فروخت و با ۷ میلیارد و ۸۹۴ میلیون تومان فروش، در رتبه نخست ایستاد.

سوپراستار نیز با فروش ۱ میلیارد و ۱۶۸ میلیون تومانی خود، به رتبه نهم رضایت داد.

نوروز ۱۳۸۹

در اکران نوروزی این سال، کمدی پوپک و مش‌ماشالا که در دقایق آخر، به ترکیب فیلم‌های نوروزی اضافه شد، توانست ۱ میلیارد و ۵۴۸ میلیون تومان بفروشد و در رده دوم جدول قرار بگیرد.

تسویه حساب نیز با فروش ۹۴۲ میلیون تومانی خود، پنجمین فیلم پرفروش سال شد.

سلام بر عشق نیز ۶۹۱ میلیون تومان فروخت و یازدهم جدول شد.

نوروز ۱۳۹۰

سومین فصل اخراجی‌ها، هت‌تریک کرد و سبب شد تا با فروش ۴ ملیلیارد و ۶۶۲ میلیونی تومانی، برای سومین بار، این برند در جایگاه پرفروش‌ترین فیلم سال قرار بگیرد.

جدایی نادر از سیمین نیز ۲ میلیارد و ۹۱۰ میلیون تومان فروخت و به جایگاه سوم جدول پرفروشترین‌های سال رضایت داد.

نوروز ۱۳۹۱

در نوروز این سال، قلاده‌های طلا با ۲ میلیارد و ۵۶۵ میلیون تومان در جایگاه سوم فروش سال قرار گرفت.

گشت ارشاد تنها ۲۰ روز به روی پرده بود و توانست در همین مدت، با فروش ۱ میلیارد و ۶۲۴ میلیونی خود، رتبه چهارمین فیلم پرفروش را از آن خود کند.

انتهای خیابان هشتم نیز ۸۸۱ میلیون تومان فروخت و در رده هشتم قرار گرفت.

نوروز ۱۳۹۲

در نوروز این سال ، برای نخستین‌بار، ۶ فیلم برای اکران نوروزی در نظر گرفته شد که نشان از افزایش سالن‌های سینمایی و بیشتر شدن سینماهای سرگروه می‌داد.

چهارمین ساخته سینمایی ده‌نمکی، باز هم صدر جدول پرفروش‌ترین فیلم سال را نشانه گرفت. فصل نخست رسوایی، با ۳ میلیارد و ۷۰۷ میلیون تومان فروش، با اقتدار در رده نخست قرار گرفت.

انیمیشن تهران ۱۵۰۰ ۱ میلیارد و ۵۷۹ میلیون تومان فروخت و سوم شد.

حوض نقاشی نیز با فروش ۱ میلیارد و ۵۶۵ میلیون تومانی خود، رده چهارم را برای این فیلم به ارمغان آورد.

نوروز ۱۳۹۳

از ۶ فیلم اکران نوروزی این سال، ۴ فیلم جزو ۱۰ فیلم پرفروش سال قرار گرفتند.

طبقه حساس با فروش ۴ میلیارد و ۲۹۴ میلیونی خود، دومین فیلم پرفروش سال شد.

معراجی‌ها با ۳ میلیارد و ۳۷ میلیون تومان فروش، برای نخستین‌بار، جایگاهی غیر از اولی را برای ده‌نمکی به ارمغان آورد و پنجم شد.

خط ویژه ۲ میلیارد و ۴۲۳ میلیون تومان فروخت و هفتم شد.

چ نیز با گیشه ۱ میلیارد و ۷۳۶ میلیون تومانی خود، فیلم را در رتبه نهم قرار داد.

نوروز ۱۳۹۴

در نوروز این سال، ایران‌برگر، ۴ میلیارد و ۶۳۵ میلیون تومان فروخت و سومین فیلم پرفروش سال شد.

رخ دیوانه نیز ۲ میلیارد و ۷۸۴ میلیون تومان فروش کرد و در جایگاه هشتم قرار گرفت.

نوروز ۱۳۹۵

در این سال نیز برای دومین‌بار، ۴ فیلم از ۶ فیلم اکران نوروز، در میان ۱۰ فیلم پرفروش سال جای گرفتند.

پرفروش‌ترین فیلم نوروزی این سال، من سالوادور نیستم بود که ۱۴ میلیارد و ۳۳۱ میلیون تومان فروخت و در رده دومین فیلم سال قرار گرفت.

کمدی ۵۰ کیلو آلبالو با گیشه ۱۳ میلیارد و ۶۵۷ میلیون تومان فروش، چهارمین فیلم پرفروش سال شد.

ابد و یک روز نیز ۱۱ میلیارد و ۴۸۳ میلیون تومان فروخت و در جایگاه پنجم ایستاد.

بادیگارد نیز ۶ میلیارد و ۶۹۱ میلیون تومان فروخت و هفتم شد.

نوروز ۱۳۹۶

در نوروز این سال، دومین فصل گشت ارشاد، ۱۸ میلیارد و ۸۷۲ میلیون تومان فروش کرد و سومین فیلم پرفروش سال شد.

کمدی خوب، بد، جلف نیز ۱۰ میلیارد و ۵۵۴ میلیون تومان فروخت و پنجم شد.

ماجرای نیمروز نیز با ۴ میلیارد و ۸۶ میلیون تومان فروش، در رده دهم جدول پرفروش‌ترین‌های سال قرار گرفت.

نوروز ۱۳۹۷

در نوروز این سال، یک سرگروه به سرگروه‌های سینمای ایران اضافه شد و برای نخستین‌بار، ۷ فیلم در قالب اکران نوروزی به روی پرده رفتند.

در این سال، برای نخستین‌بار، ۵ فیلم از ۷ فیلم اکران نوروزی، در میان ۱۰ فیلم پرفروش سال قرار گرفتند.

کمدی مصادره، ۱۴ میلیارد و ۷۹۴ میلیون تومان گیشه داشت و توانست دومین فیلم پرفروش این سال باشد.

لاتاری با ۱۴ میلیارد و ۳۸۸ میلیلون تومان فروش، چهارم شد.

به وقت شام ۱۲ میلیارد و ۶۹۹ میلیون تومان فروخت و در جایگاه ششم قرار گرفت.

کمدی لونه زنبور ۸ میلیارد و ۸۷۲ میلیون تومان فروخت و هشتمین فیلم پرفروش سال لقب گرفت.

انیمیشن فیلشاه نیز رکوردی خارق‌العاده به نام خود ثبت کرد و توانست با ۷ میلیارد و ۸۶۸ میلیون تومان فروش، به‌عنوان نهمین فیلم پرفروش سال، مطرح شود.

نوروز ۱۳۹۸

در نوروز این سال، درام اجتماعی متری شیش‌ونیم با فروش ۲۷ میلیارد و ۷۸۶ میلیون تومانی‌اش، در رده دومین فیلم پرفروش این سال ایستاد.

رحمان ۱۴۰۰ تنها ۲۵ روز به روی پرده بود و در این مدت اندک توانست با ۲۲ میلیارد و ۵۴۳ میلیون تومان فروش، در رتبه چهارمین فیلم سال بایستد.

کمدی ۴ انگشت نیز ۱۰ میلیارد و ۶۹۸ میلیون تومان فروش کرد و توانست هشتمین فیلم پرفروش سال لقب بگیرد.

در دو نوروز ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰، فیلمی به روی پرده نرفت تا نوروز ۱۴۰۱، تجدیدقوای سینمای ایران پس از دو سال تعطیلی باشد. نوروزی که از هم‌اکنون امیدهای بسیاری به آن بسته شده است تا با فروش چند فیلم از این فهرست، شرایط سینمای ایران، هر چه بیشتر به وضعیت نرمال و معمول پیش از کرونای خود نزدیک شود.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=9846
  • منبع : ایرنا

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.