• امروز : سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 26 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0

قانون تغییر ساعت لغو شد

  • کد خبر : 9838
  • ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۸
قانون تغییر ساعت لغو شد
نمایندگان مجلس با کلیات طرح نسخ قانون تغییر ساعت رسمی کشور موافقت کردند.

نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۲۴ اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی با ۱۵۵ رأی موافق، ۷۰ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۲ نماینده حاضر در جلسه با کلیات طرح نسخ قانون تغییر ساعت رسمی کشور موافقت کردند.

متن طرح به شرح زیر است:

ماده واحده:قانون تغییر ساعت رسمی کشور مصوب ۳۱ مردادماه ۱۳۸۶ مجلس شورای اسلامی نسخ می گردد و ساعت رسمی کشور به قبل از این قانون برمی گردد.

مجید انصاری گزارش یک شوری کمیسیون اجتماعی در خصوص طرح نسخ قانون تغییر ساعت رسمی کشور را قرائت کرد و گفت: ایده تغییر ساعت برای اولین بار در سال ۱۸۹۵ مطرح و کشور آلمان برای اولین بار در جنگ جهانی اول به منظور صرفه جویی در مصرف انرژی در سال ۱۹۱۶ اجرا کرد و سپس کشورهای دیگری وارد این چرخه شدند.

نماینده مردم ممسنی و رستم در مجلس با اشاره به اینکه کاهش مصرف انرژی و جلوگیری از جرائم از جمله دلایل موافقت با تغییر ساعت رسمی است، ادامه داد: برخی افراد کاهش مصرف انرژی به واسطه تغییر ساعت را برخلاف تحقیقات به عمل آمده می دانند که براساس این تغییرات تغییر ساعت در سلامت افراد تاثیر دارد و کاهش ۴۰ دقیقه ای مدت زمان خواب از جمله نقاط ضعف این اقدام است و تصادفات عصر گاهی را افزایش می دهد.

وی ادامه داد: اخیرا اتحادیه اروپا با رأی قاطع به کشورهای عضو فرصت داده تا در مدت زمان مشخص در خصوص تداوم و یا پایان تغییر ساعت اعلام نظر کنند و خواستار بررسی جنبه های انسانی این اقدام شده است.

انصاری خاطرنشان کرد: حدود ۷۰ کشور و ۸۰ درصد جمعیت جهان از قانون تغییر ساعت استفاده نمی کنند و در کشورهای آسیایی مانند چین، ژاپن و کره جنوبی و کشورهای اسلامی به دلیل تعویق ساعت صرف افطار و شام این قانون اجرا نمی شود.

تغییر ساعت رسمی الگوبرداری از کشورهای خارجی است/عدم تغییر ساعت مطالبه جدی مردم است

ابوالفضل ابوترابی در موافقت با کلیات طرح نسخ قانون تغییر ساعت رسمی کشور، گفت: این قانون وارداتی است و از کشورهای اروپایی الگوبرداری شده؛ در سال ۲۰۱۹ کشورهای اروپایی و پارلمان اروپا عدم تغییر ساعت رسمی را تصویب کردند و با وجود اینکه این قانون وارداتی است و کشورها به این نتیجه رسیدند که فایده ای ندارد اما ما همچنان بر آن اصرار داریم.

وی ادامه داد: دانشگاه شیکاگو براساس مطالعات ۱۱ ساله برآورد کرده که تغییر ساعت نه تنها هیچ خاصیتی از لحاظ اقتصادی ندارد بلکه آسیب هایی مانند افزایش استرس، بستری در بیمارستان، تصادفات و بی نظمی های اجتماعی را در پی دارد.

ابوترابی یادآور شد: ۸۰ درصد مردم دنیا و ۷۰ درصد کشورها ساعت را تغییر نمی دهند؛ نمی توان کائنات را تغییر داد و نباید با تغییر ساعت کشور را دو قطبی کرد دولت می تواند بدون تغییر ساعت، یک ساعت زودتر مشاغل دولتی را شروع کند و تغییر ساعت هیچگونه توجیه اقتصادی ندارد.

سیدسلمان ذاکر نیز در موافقت با کلیات طرح مذکور، با تاکید بر اینکه موضوع عدم تغییر ساعت رسمی کشور مطالبه جدی مردم است، گفت: مردم تاکید دارند که تغییر ساعت باعث افزایش استرس و سردرگمی آن ها می شود بنابراین باید به این مطالبه و خواسته مردم توجه جدی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه تغییر ساعت رسمی الگو گرفته از کشورهای خارجی است، افزود: این کشورها برای خودشان دلایل خاصی داشتند و حتی برخی از آن ها می گویند در کاهش مصرف انرژی هیچ تاثیری نداشته است؛ برخی دستگاه ها تاکید دارند تنها یک تا یک و نیم درصد موجب کاهش اتلاف انرژی می شود در حالی که نظم خانواده ها را بهم می ریزد و ساختار شکنی ایجاد می کند بنابراین نباید به اشتباه خود اصرار ورزیم و دستگاه ها و وزارت نیرو باید برای کاهش مصرف انرژی برنامه داشته باشند.

عباس گودرزی همچنین در موافقت با کلیات طرح نسخ قانون تغییر ساعت رسمی کشور، گفت: نمایندگان مخالف طرح ضد و نقیض هایی را مطرح کردند و می گویند که از کجا می دانید خواست مردم عدم تغییر ساعت رسمی است، مگر قرار است هرکاری را به رفراندوم بگذاریم نیاز است در بین مردم حاضر شوید و حرف آن ها را بشنوید. این موضوع نظم زندگی مردم را به هم ریخته است.

وی با بیان اینکه تغییر ساعت رسمی الگوبرداری از کشورهای خارجی است، تصریح کرد: این موضوع مناسبات زندگی را بهم ریخته و حتی قانونی که برای تعالی خانواده تدوین کردیم را با مشکل مواجه می کند؛ حضور پدر باید در کنار فرزندان و خانواده احساس شود.

نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس یازدهم یادآور شد: اگر دولت دغدغه مصرف انرژی را دارد نیاز است یک ساعت زودتر کار کارمندان را آغاز کند و با تصویب این طرح به سرگردانی مردم پایان دهیم و باید برای تقویت مناسبات اجتماعی و ایجاد نظم در ساعات شرعی و زندگی مردم تصویب این موضوع را مورد توجه قرار دهیم.

تغییر نکردن ساعت رسمی کشور زندگی عادی مردم را دچار مشکل می کند/ هنگام اذان صبح به ساعات ابتدایی بامداد می رسد

سید محمدرضا میرتاج الدینی در مخالفت با کلیات طرح تغییر ساعت رسمی کشور گفت: این موضوع مربوط به مدیریت زمان بوده و زمان بالاترین و ارزشمندترین سرمایه انسان در زندگی است.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس یازدهم ادامه داد: در ۶ ماهه ابتدایی سال که یک ساعت، زمان رسمی کشور را به جلو می برند، به این معنا و مفهوم است که مردم بتوانند از نور و روشنایی در روز بهره ببرند و به توصیه ای که کارها را در علی الطلوع آغاز کنید، عمل شود.

وی تصریح کرد: در واقع تصمیمی که در حال حاضر در کشور پیاده سازی می شود، موجب می شود تا مردم یک ساعت وقت بیشتری در روز داشته باشند و دست کاری نکردن این مسئله در مدیریت بهینه زمان کمک می کند. استفاده از انرژی کمتر نیز در زمان روشنایی یکی دیگر از دلایل مهم برای دست نبردن در این تصمیم است.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس یادآور شد: امروز حتی تلفن های همراه نیز به صورت خودکار تغییر ساعت را اعمال می کنند و ما شاهدیم که تا چه میزان این تصمیم در آرامش روانی مردم تاثیرگذار است، لذا نباید این آرامش را از بین برد.

در ادامه روح الله نجابت دیگر مخالف طرح مذکور با یادآوری اینکه چنین تصمیمی یک مرتبه در سال ۸۵ توسط دولت نهم اتخاذ شد، افزود: در همان زمان مجلس وقت با یک کار کارشناسی نقاط مثبت و منفی این تصمیم را بررسی و نهایتاً به این نتیجه رسید که تغییر ساعت رسمی کشور طبق روال همیشگی باشد، لذا اگر امروز بخواهیم تصمیم دیگری بگیریم مغایر با تصمیم کارشناسی آن زمان مجلس است.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس یازدهم تصریح کرد: کشور ما به لحاظ جغرافیایی بالای خط استوا قرار دارد و این تغییر ساعت قطعاً به سود کشورهایی که بالای خط استوا قرار دارند، است، چرا که استفاده از نور خورشید برای این کشورها حائز اهمیت است.

وی با تاکید بر اینکه ما باید در اتخاذ چنین تصمیماتی تمام کشور را در نظر بگیریم، افزود: برای مثال در صورت عدم تغییر ساعت، زمان اذان صبح در مشهد ۳ و ۳۰ دقیقه بامداد خواهد شد که این مسئله با سبک زندگی اسلامی ما همخوانی ندارد.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درخصوص اظهارات برخی موافقان با طرح مذکور مبنی بر مقایسه ایران با سایر کشورها درباره الگوبرداری برای موضوع تغییر ساعت گفت: نباید اطلاعات غلط به مردم داد چرا که در بسیاری از کشورها مانند آلمان و فرانسه تغییر ساعت همین امسال نیز اتفاق افتاده است و این مسئله ربطی به شرق و غرب دنیا ندارد، بلکه به نیم کره شمالی و جنوبی مربوط می شود، بنابراین از همکاران می خواهم با توجه به بررسی های مرکز پژوهش های مجلس و مطالعات شرکت توانیر و دانشگاهیان، رأی مخالف به طرح مذکور دهند.

در ادامه مهدی طغیانی نیز در مخالفت با کلیات طرح تغییر ساعت رسمی کشور گفت: متاسفانه در این زمینه نگاه ما، نگاه منطقی و بومی نبوده، بلکه یک نگاه تقلیدی است و در بیانات موافقان و طراحان طرح نیز همین نگاه تقلیدی دیده می شود! آیا آنچه ما از دیگران یاد گرفتیم و آنها تصمیم به تغییر آن گرفته اند، درست است؟ جایگاه ایران به لحاظ جغرافیایی ویژه خود بوده و تصمیمات مختص خود را نیز می طلبد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس یازدهم با بیان اینکه در صورت اجرای این طرح، زمان اذان صبح به ساعات ابتدایی بامداد می رسد، افزود: در گزارش کمیسیون و اظهارات طراحان و موافقان طرح، آمارهایی ارائه شده که تعجب برانگیز است. برای مثال به تاثیر تغییر ساعت بر میزان تصادفات جاده ای، مصرف انرژی و نظرسنجی های مردمی اشاره شد که باید مبنای این نظرسنجی ها و آمارها به صورت شفاف ارائه شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم تاکید کرد: ما باید تصمیماتی متناسب با سبک زندگی مردم اتخاذ کنیم و براساس آمارها و اطلاعات دقیق کشور خودمان تصمیم گیری کنیم، نه اینکه چون در کشور دیگری تصمیمی اتخاذ شد، ما نیز کورکورانه از آن تقلید کنیم.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=9838
  • منبع : خانه ملت

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.