به گزارش خبری تحلیلی تسریر، بهرام دارایی، در میزگرد شبکه خبر سیما، افزود: تولید کنندگان مواد اولیه دارویی ارز ترجیحی میگیرند ولی زیر بار قیمت گذاری نمیروند و برخی تولیدکنندگان، مواد اولیه را با قیمت آزاد به دست تولیدکنندگان محصول نهایی دارو میرسانند.
وی گفت: از اهداف اصلی هدفمندی ارز ترجیحی، افزایش نظارت و کاهش مفاسد در تمام زنجیره تأمین دارو است.
دارایی با بیان این مطلب که قاچاق معکوس منجر به تشدید کمبودهای دارویی میشود، افزود: مدیریت ارز ترجیحی، سازمان غذا و دارو را از وظایف اصلی خودش که کنترل سلامت و کیفیت کالا است، دور کرده است.
وی ادامه داد: به علت تحریمها نمیتوانیم مثل گذشته خرید اعتباری از شرکتهای خارجی انجام دهیم و پروسه تأمین دارو به علت تخصیص ارز ترجیحی تا ۶ ماه طول میکشد.
دارایی افزود: دهک ثروتمند جامعه، ۱۵ برابر دهک پایین جامعه از ارز ترجیحی بهره میبرد.
وی گفت: ارز ترجیحی موجب شده است که شرکتهای تولید کننده دارویی کشور نتوانند با محصول قاچاق در حجم گسترده به کشورهای همسایه رقابت کند.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: تخصیص ۵ هزار میلیارد تومان در سال آینده برای پوشش داروهای بیماران صعب العلاج در بیمههای پایه، کار بسیار بزرگی است.
وی ادامه داد: قرار است بر اساس وسع بیمار، فرانشیز دارو برای بیماران محاسبه گردد و قدر مطلق پرداختی بیماران نسبت به شهریور ۱۴۰۰، ثابت نگه داشته شود.
دارایی گفت: بیمه شدن افراد فاقد بیمه و قشر آسیب پذیر و اتباع خارجی نیز بزودی صورت خواهد گرفت و رایگان خواهد بود.
وی افزود: قصد داریم با استفاده از سامانههای الکترونیک و از طریق داروخانه و با حضور مسئول فنی، دارورسانی بیماران صعب العلاج به درب منزل را در سال آینده اجرایی کنیم.