• امروز : پنجشنبه, ۲۴ آبان , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 14 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

1
رییس انجمن حمایت از بیماران سوخته مطرح کرد

سوختگی سالانه تا ۳۰هزار نفر در کشور

  • کد خبر : 9565
  • ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۵
سوختگی سالانه تا ۳۰هزار نفر در کشور
رئیس انجمن حمایت از بیماران سوخته با اشاره به مشکلات موجود در زمینه پیشگیری و درمان سوختگی در کشور، اتخاذ سیاست‌های جدید را راهکار برون رفت از مشکلات فعلی برگزاری مراسم چهارشنبه‌سوری عنوان کرد و گفت: باید قانون گذاری کرد زیرا قانون‌ها کمک می‌کنند در این زمینه اقداماتی انجام دهیم که به پیشگیری از سوختگی کمک کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، دکتر محمدجواد فاطمی گفت: موضوع چهارشنبه سوری بیشتر یک مشکل فرهنگی و مدیریتی است. مردم در همه طبقات اجتماعی چیزی به نام پیشگیری را نمی‌شناسند و به آن بی‌توجه هستند. ما مردمِ بعد از وقوع حادثه هستیم؛ یعنی صبر می‌کنیم تا اتفاقی رخ دهد و بعد به فکر برطرف شدن آن می‌افتیم. صبر می‌کنیم آخر سال شود تا نهایتا یک هفته قبل از چهارشنبه سوری همه به یاد این مناسبت بیفتند؛ درحالی که اگر قرار است اقدام مناسبی انجام شود باید در طول سال هم به فکر باشیم و فرهنگ پیشگیری از حوادثی همچون سوختگی را تقویت کنیم.

درباره پیشگیری از سوختگی قانون‌گذاری شود
او با تاکید بر اهمیت آموزش و پیشگیری در مبحث چهارشنبه سوری، بیان کرد: سوختگی و آتش‌سوزی علاوه بر تمام آسیب‌هایش عوارض اقتصادی هم به دنبال دارد. باید قانون گذاری کرد زیرا قانون‌ها کمک می‌کند در این زمینه اقداماتی انجام دهیم که به پیشگیری از سوختگی کمک کند.

وی افزود: در مبحث مدیریتی اعتقاد قوی دارم که دلیل مشکل چهارشنبه سوری، ناکارآمدی سیاست‌های ارگان‌ها و سازمان‌های مسئول در این زمینه است. چه اتفاقی افتاده است که یک جشن ملی ما تبدیل به یک شب دلهره‌آور همراه با آسیب دیدن و معلول شدن افراد جامعه بویژه جوانان شده است؟ چه کار کردیم که شبی که باید با شادی، دور هم جمع شدن و آجیل خوردن باشد تبدیل به شب بمب پرتاب کردن و آسیب رساندن شده است؟ تمام اینها به علت رویکردهای اشتباهی است که به جای اینکه از این روزهای خاص برای شادی بیشتر مردم استفاده شود، رویکردهایی به کار گرفته شد که کافی نیست.

او تاکید کرد: انجمن حمایت از بیماران سوخته اصرار و اعتقاد دارد که مهم‌ترین اقدام در این زمینه ابتدا قبول این شب به عنوان یک جشن ملی و سپس برگزاری مراسمی ملی در این شب همراه با شادی و برنامه‌های خوب با همکاری ارگان‌های ذی‌ربط مانند اورژانس، آتش‌نشانی، وزارت بهداشت و… است. مراسم چهارشنبه سوری نیازمند نگاه و سیاست جدید است و تا زمانی که این اتفاق نیفتد ترس و دلهره از آن وجود دارد.

سوختگی سالانه تا ۳۰هزار نفر در کشور
۳۰۰۰ بیمار سوخته هر سال جان می‌بازند
فاطمی درباره آمار موارد سوختگی در کشور، گفت: به طور کلی سالانه حدود ۲۸ تا ۳۰ هزارنفر دچار سوختگی شدید می‌شوند که لازم است در بیمارستان بستری شوند. متاسفانه از آمار ذکر شده حدود ۳۰۰۰ نفر جان خود را از دست می‌دهند و ۲۷ هزارنفر هم در حالی وارد جامعه می‌شوند که بین یک چهارم تا یک پنجم آنها معلول هستند و یا به علت نقص عضو و چسبندگی‌هایِ شدید منجر به تغییر شکل عضو، از کار افتاده محسوب می‌شوند.

ارگان‌های تاثیرگذار بر موضوع سوختگی کدامند؟
وی با تاکید بر اینکه سوختگی قابل پیشگیری است، بیان کرد: ارگان‌های تاثیرگذار بر موضوع سوختگی زیاد هستند؛ در واقع مجلس شورای اسلامی باید قانون‌گذاری کند، سازمان ملی استاندارد قوانین استاندارد تدوین کند، وزارت نیرو، شهرداری‌ها و نظام مهندسی باید به اجرای آیین‌نامه‌های ایمنی کمک کنند و از این نظر مطالبه‌گر باشند. سیستم پیشگیری از سوختگی هزینه دارد و جامعه‌ای که در نیازهای اولیه خود مانده باشد، نمی‌تواند در پیشگیری از سوختگی موفق عمل کند. به همین دلیل مردم به دلایل گوناگونی از جمله استاندارد نبودن منزل یا وسایلشان و یا به دلیل مناسبت‌هایی مانند چهارشنبه سوری می‌سوزند.

رئیس انجمن حمایت از بیماران سوخته، ادامه داد: در بعد درمان به دلیل هزینه‌های بالای درمان، فقر بیمار، بیمارستان‌های ورشکسته و درمان‌های غلط سبب می‌شود تعدادی از هموطنان ما به دلیل سوختگی فوت کنند یا معلول شوند. جای سوال است که این همه سرمایه گذاری می‌شود تا با افزایش موالید، جامعه‌ جوانی داشته باشیم اما از این جوانان فعلی به درستی مراقبت نمی‌شود که نسوزند یا فوت نکنند.

وضعیت بد سوختگی و درمان آن در کشور
وی افزود: متاسفانه طی چند سال اخیر وضع سوختگی و درمان آن در کشور به مراتب بدتر شده است؛ در واقع اتفاقاتی مانند کرونا، تحریم و سیاست‌های نادرست دولت‌ها بر این موضوع موثر بوده است.

خلاء پوشش بیمه‌ای در درمان بیماران سوخته
او درباره پوشش بیمه‌ای خدمات ارائه شده به بیماران سوخته، بیان کرد: متاسفانه خیلی از پانسمان‌های نوین، خدمات کاردرمانی و مشاوره‌ها و برخی از جراحی‌های پلاستیک را بیمه‌ها پوشش نمی‌دهند. این در حالی است که اکثر پانسمان‌های سوختگی وارداتی هستند و متاسفانه در کشور در زمینه تولید پانسمان‌های نوین تقریبا به هیچ چیزی نرسیدیم. ما در زمینه پوشش‌های بیمه‌ای مکاتبات و پیگیری‌های زیادی داشتیم ولی کسی نمی‌خواهد کاری انجام دهد چون این اقدامات به گونه‌ای است که بار هزینه‌ای داشته و نتیجه آن چندسال بعد مشخص می‌شود.

رییس انجمن حمایت از بیماران سوخته در بخشی از صحبت‌هایش به مردم توصیه کرد: مشکلات زیاد است، در این چهارشنبه سوری برای خودتان مشکل و دردسر تازه درست نکنید.

اقدامات لازم در مواجهه با بیمار سوخته
او در خصوص اقداماتی که مردم باید در مواجهه با فرد دچار سوختگی تا پیش از رسیدن اورژانس انجام دهند، اظهار کرد: سرد کردن محل سوختگی اقدام بسیار مهمی است. هنگام سوختگی ممکن است چیزی در چشم مصدوم برود که معمولا شست و شوی با آب پیش از رسیدن به پزشک کمک کننده است. در مورد سوختگی پوست هم سرد کردن با آب می‌تواند شدت سوختگی را کاهش دهد. ابتدا فرد را از محل وقوع حادثه به محل امن منتقل کنید و محل سوختگی را سرد کرده و با پارچه تمیز یا گاز استریل بپوشانید و به مریض آرامش دهید تا اورژانس برسد.

رییس انجمن حمایت از بیماران سوخته گفت: در مورد افرادی که دچار انفجار می‌شوند شرایط متفاوت است. انفجار به انگشتان و سایر نقاط بدن آسیب می‌زند و می‌تواند سبب قطع عضو شود. در این افراد باید قسمت صدمه دیده را تمیز کرده و بپوشانیم و بیمار را به مراکز درمانی ببریم. فراموش نکنید باید عضو قطع شده را ابتدا در یک گاز استریل و سپس در کیسه پلاستیکی قرار دهیم و در ظرف آب و یخ شناور کنیم تا سرد باشد. حتما دقت کنید عضو قطع شده در تماس مستقیم با یخ نباشد.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=9565
  • منبع : ایسنا

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.