• امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0

سازمان غذا و دارو در صدور مجوز کسب و کار موفق نبوده است

  • کد خبر : 8377
  • ۰۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۵
سازمان غذا و دارو در صدور مجوز کسب و کار موفق نبوده است
معاون مرکز ملی اطلاعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: تا کنون سازمان غذا و دارو در اجرای قانون اصلاح مواد 1 و 7 قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 در زمینه صدور مجوز کسب و کار موفق نبوده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، مهدی فلاح دوست با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شنبه شب شبکه دو سیما افزود: بر پایه این قانون، طرحی را از اوایل آبان آغاز کردیم که در آن بازشناسی مجوزها را انجام دادیم و اصلاح مجوزها را بر اساس این طرح آغاز کردیم.
او با اشاره به اینکه سازمان غذا و دارو هم مانند همه دستگاه ها داخل این طرح قرار دارد ، ادامه داد: پس از این که کاربرگ و راهنمای دریافت مجوزها را تکمیل کردیم با همه دستگاه های اجرایی از جمله سازمان غذا و دارو جلسه برگزار کردیم و قرار شد کاربرگ راهنمای دریافت مجوزها را اصلاح کنند و به ما برگردانند.
آقای فلاح دوست افزود: پس از حدود دو ماه که با سازمان غذا و دارو جلسه گذاشتیم بر اساس انتظارات ما کاربرگ راهنمای دریافت مجوزها به ما برنگشته است.
معاون مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: ۲۷ مورد از ۸۰ مورد از کاربرگ هایی را که ما به عنوان مجوز شروع کسب و کار در سازمان غذا و دارو شناسایی کردیم به ما برگرداندند و این ۲۷ مورد به سازمان عودت داده شد.
آقای فلاح دوست با اشاره به پیچیدگی مجوزهای کسب وکار، افزود: علت اینکه این کاربرگها بر می گردد این است که در این کاربرگ ها شرایط مربوط به هر مجوز، ساده نیست یعنی روشن نیست که چه اتفاقی در حال افتادن است.
او اضافه کرد: اگر بخواهیم عملکرد سازمان غذا و دارو را بسنجیم این سازمان تاکنون جزو سازمان های موفق در این زمینه نبوده است.
آقای فلاح دوست گفت: امروز ۲۹ مورد را فرستادند یعنی همکاری در حال اتفاق است اما اصول ساده کردن شرایط صدور مجوزها اتفاق نمی افتد.

 لزوم شفافیت در صدور مجوزها 
معاون مرکز ملی اطلاعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار وزارت امور اقتصادی و دارایی بر لزوم شفافیت در صدور مجوزها تاکید کرد.
آقای مهدی فلاح دوست در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اینکه بخش سلامت بخش مهمی در جامعه است و باید به آن توجه شود، افزود: بدیهی است انتظار نداریم در بحث مجوزهای کسب و کار بگوییم صدور همه مجوزها ساده باشند در حدی که هر کسی بتواند مجوز دریافت کند اما در مورد برخی حوزه ها در پی شفافیت هستیم.
او ادامه داد: مثلا شروط دریافت مجوزها باید مشخص باشد و به دستورالعمل، موکول نشود؛ این حداقل انتظار قانونی است.
آقای فلاح دوست افزود: قانون گذار تدبیر کرده است در هر جایی دیدید چنین حکمی وجود دارد که در شرط یک مجوز، یک فرد باید در کمیسیون ها کارهای ویژه انجام دهد و تکلیف خود را نمی داند می توانیم اصلاح قانون را انجام دهیم.
او اضافه کرد: این که در مجوزها، شرط ها را کامل مشخص کنیم حق متقاضی است.
معاون مرکز ملی مطالعات پایش و بهبود محیط کسب و کار وزارت امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به این پرسش که آیا اتصال به سامانه ها در سازمان غذا و دارو تا مهلت باقیمانده شدنی است؟ گفت: در مورد سازمان غذا و دارو قطعا خیر؛ همکارانمان گفتند سازمان غذا و دارو ۵۶ مورد مجوز را اعلام کرده است و بیش از این مجوز را قبول ندارد؛ ما ۸۰ مورد را احصا کردیم و در درگاه ملی ۱۰۸ مورد بارگذاری شده بود.
آقای فلاح دوست با بیان اینکه اشکال جدی که وجود دارد در شناسه مجوز است، ادامه داد: رقم نهایی مجوز ها را روی هر دستگاه نداریم و نمی دانیم با چه تعداد مجوز طرف هستیم.
او با اشاره به اینکه قانون گذار حکم کرده بود که هر مجوزی که صادر می شود باید روی این درگاه قرار گرفته باشد، گفت: اگر قبلا ۱۰۸ مورد مجوز بود اکنون ۱۲۶ مورد چه است؟ این مجوزها چگونه تولید می شوند؟
معاون مرکز ملی اطلاعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار وزارت امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: باید مشخص باشد که چه تعداد مجوز را صادر می کنیم.
آقای فلاح دوست اضافه کرد: چرا مجوزی باید تمدید شود؟ می توان نظارت پسینی کرد.باید دید مبانی قانونی این ۱۲۶ مجوز چیست؟
وی درباره مجوز داروخانه های دامپزشکی هم گفت: در حوزه داروخانه ها از جمله داروخانه های دامپزشکی در مجموعه جهاد کشاورزی با دستگاه های مختلف جلسه گذاشتیم و برای همه موضوعاتی که دستگاه ها مجوز صادر می کنند، کاربرگ راهنما نوشتیم و انتظار داریم کاربرگ ها برگردد. اما کاربرگ های نهایی به ما برنگشته است که آنها را بر بروی درگاه قرار دهیم تا مردم تکلیف خود را بدانند.
آقای فلاح دوست اضافه کرد: اگر فرایند ها را ساده کنیم بسیاری از متقاضیان مجوز با این وضعیت مواجه نخواهند شد.

لزوم تسریع در صدور مجوزها

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: صدور مجوزهای مربوط به غذا و دارو باید آسان تر و سریع تر شود.
بهرام دارایی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اینکه این سازمان از پیشرو ترین سازمان ها در بارگذاری مجوزها و مدارک مربوط در سامانه درگاه ملی مجوزها بوده است، افزود: در ۲۵ دی امسال، ۸۰ کاربرگ را بارگذاری کردیم که بر می گردد به ۱۲۶ مدرکی که تابستان بارگذاری کرده بودیم.
او ادامه داد:در رفت و برگشت هایی که بین ما و وزارت امور اقتصادی و دارایی در حال انجام است بحث های خاصی بر روی آن ها انجام می شود که به نتیجه مطلوب برسد.

 آقای دارایی افزود: مجوزهای سلامت حوزه کالای سلامت محور، مجوزهای خاصی است و با سلامت مردم، سر و کار دارد و خیلی ویژه و خاص باید آن ها را ببینیم و سخت گیری در آنها خیلی خوب است.
او اضافه کرد: آن چه که باید اتفاق بیفتد و تصحیح شود، سهولت، تسریع و سرعت بخشیدن به این فرآیند هاست.
آقای دارایی با اشاره به اینکه برخی از کارها بر اساس قانون انجام می شود، گفت: کمیسیون هایی که اشاره شد کمیسیون های قانونی و از سال ۱۳۳۴ مصوب شده است و اصلاحات قانونی نیز بر روی آن تاکید کرده است.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: خیلی از اقدامات ما در بررسی صلاحیت ها برای یک کسب و کار برمی گردد به این که مکان آن مشخص و فردی که می خواهد این شغل را بر عهده بگیرد احراز شود که ایا می تواند آن کالای سلامت را تولید کند و در اختیار مردم قرار دهد.
آقای دارایی افزود: بنابراین برخی ارزیابی ها باید به صورت ویژه در این باره اتفاق بیفتد و این موضوع، فرآیند ها را پیچیده می کند اما پیچیدگی به معنی سخت گیری نیست بلکه کمک می کند این فرایند، بعد ها مشکلی را در خصوص تضمین سلامت برای مردم ما ایجاد نکند.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: مجوزهایی را که برای ورود و ترخیص همه کالاهای ثبت محور می دهیم حدود ۸۴۰ هزار قلم کالاست که به صورت سیستمی و تمام الکترونیک از طریق سامانه «تی تک» انجام می شود.
آقای دارایی با بیان اینکه ۷۴۰۰ شرکت کار خود را با این سامانه انجام می دهند، افزود: سامانه های مربوط به اخذ پروانه، مجوز ورود، تامین ارز، ترخیص و پخش فرآورده های سلامت، الکترونیکی انجام می شود و چیزی در سازمان غذا و دارو به صورت دستی انجام نمی شود.
او اضافه کرد: آیین نامه جدیدی در بهار امسال ابلاغ شد که لازم الاجرا است و دانشگاه های علوم پزشکی کشور در حال اجرای آن هستند.
آقای دارایی با اشاره به اینکه حدود ۱۳ هزار داروخانه در سراسر کشور داریم و حدود ۵۰۰ داروخانه مربوط به دانشگاه های علوم پزشکی وجود دارد، افزود: با آیین نامه جدید، تعداد قابل توجهی داروخانه در سراسر کشور افزوده می شود.
رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: شکایت ها در زمینه صدور مجوزها بررسی می شود.
آقای دارایی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد کارکنان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درگیر مبارزه با کرونا و مهار آن هستند، افزود: در کنار اقداماتی که برای تامین دارو و تجهیزات پزشکی انجام می دهیم کارهای دیگری را نیز باید انجام دهیم.
آقای امیر یوسفی، کارآفرین نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه به مشکلات خود در دریافت مجوز سیب سلامت اشاره کرد و گفت: زمانی که برای گرفتن سیب سلامت مراجعه می کنم می گویند که به مشاغل خانگی سیب سلامت تعلق نمی گیرد به همین علت مجبور به تغییر مجوز بسته بندی محصولات خانگی به محصولات زراعی و کشاورزی شدم تا گسترده فعالیت بیشتر شود.
او ادامه داد: اما زمانی که مراجعه می کنیم می گویند بسته بندی محصولات شامل ۱۰۰ نوع محصول می شود که فقط سیب سلامت به شرکت های صنعتی در حوزه غذایی تعلق می گیرد و فقط به آن ها مجوز می دهیم در صورتی که در بحث مشاغل خانگی به ما اعلام کردند که گواهی اظهار به شما می دهیم و نه به همه محصولات شما بلکه فقط به یک یا دو نوع محصول تعلق می گیرد.
آقای یوسفی با بیان اینکه کارگاه مورد اشاره برای یک خانم بی سرپرست است، افزود: این خانم ۵۰ میلیون تومان از کمیته امداد محل سکومت خود برای راه اندازی کسب و کار خود در زمینه بسته بندی حبوبات و محصولات غذایی وام گرفته که متاسفانه در بازپرداخت اقساط آن هم مشکل پیدا کرده است.

 آقای حسن نصرالله زاده فعال اقتصادی و متقاضی متجوز هم در ارتباط تصویری با این برنامه با بیان اینکه از سال ۱۳۸۶ تولید فرآورده های مکمل غذایی، دارویی و ورزشی را انجام می دهیم، گفت: از آن تاریخ که در این حوزه وارد شدیم موفق شدیم پروانه های ۶۴ قلم محصولمان را از اداره دارو و مواد مخدر بگیریم.
او ادامه داد: می خواستیم تولید این ۶۴ قلم محصول را در سال ۱۳۹۷ برای بار سوم تمدید کنیم اما متاسفانه از آن زمان تاکنون این کار انجام نشده است.
آقای نصرالله زاده افزود: در محصولات ما فرآورده ها و مواد اولیه داخلی استفاده شده است و هیچ قلم از کالای ما به غیر از ویتامین ها و املاح، وارداتی نیست.

 این فعال اقتصادی اضافه کرد: ۹۹ درصد مواد اولیه محصولات ما از داخل تامین می شود و تاکنون هیچ ارزی برای واردات دریافت و در این باره اقدام نکردیم زیرا نیاز نداشتیم.
او گفت: برنامه دانش کاملا هوشمندانه توسط ۷ تا ۸ استاد دانشگاه در زمینه های گوناگون برنامه ریزی و تولید آزمایشی می شود سپس فرآیندی یک ساله انجام می شود تا محصولی تولید شود.
آقای نصرالله زاده با بیان اینکه صدور پروانه کسب و کار ما دو سال زمان می برد، افزود: از سال ۱۳۹۷ درخواست تمدید این محصولات را کردیم اما تا اسفند سال ۱۳۹۹ هیچ اتفاقی نیفتاد.
او اضافه کرد: با فشاری که از طریق سازمان بازرسی استان خراسان و بازرسی کل کشور در جلسه ای در خرداد ۱۴۰۰ داشتیم به تمدید این پروانه مجاب شدند و از این پروانه ۲۴ محصول را تمدید کردند اما تمدید حدود ۴۰ پروانه دیگر باقی مانده است.
آقای شاهین اربابی، متقاضی مجوز هم در ارتباط تلفنی با این برنامه با اشاره به اینکه شعار اصلی دامپزشکی، «دام سالم، غذای سالم و انسان سالم» است گفت: دامپزشکی تا حدودی با سلامت انسان ها مداخله دارد.
او افزود: چهار سال پیش فارغ التحصیل شدم و در ابتدای کار برای دریافت مجوز داروخانه هستم اما متاسفانه اداره دامپزشکی هیچ راهنمایی برای دریافت مدارک و مجوزها برای ما نداشت و شرایط را برای ما احراز نمی کرد.
آقای اربابی گفت: برخی همکاران در گذشته این مجوزها را گرفتند و خودشان در سازمان های دیگر مشغول به کار هستند و در سازمان های دولتی استخدام شدند و مجوزهای خود را می فروشند و یا اجاره می دهند.
او اضافه کرد: اگر قرار است آن ها کار نکنند می توانند مجوز آن ها را باطل کنند تا متقاضیان واقعی این کار، فعالیت کنند.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=8377
  • منبع : صدا و سیما

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.