• امروز : پنجشنبه, ۲۷ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 16 January - 2025
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0

آخرین وضعیت ساماندهی مهدهای کودک

  • کد خبر : 8272
  • ۰۷ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۹
آخرین وضعیت ساماندهی مهدهای کودک
رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک ضمن تاکید بر هدف مهم مدیریت یکپارچه در این سازمان گفت: سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک به دنبال انحصارگرایی و تصدی‌گری مستقیم نیست، بلکه راهبری و تنظیم‌گری فضا را بر عهده دارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، مجتبی همتی‌فر با اشاره به فلسفه تشکیل سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک اظهار کرد: دوره کودکی به‌ویژه هفت سال اول زندگی از حیث تربیتی، آموزشی و رشدی، نقش و اثر بی‌بدیلی بر دوره‌های بعدی زندگی یک فرد دارد.

وی افزود: در اقتصاد کلان، میزان سرمایه‌گذاری کشورها در آموزش‌وپرورش، به‌واقع سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود و هزینه صرف نیست. آموزش، اثرات جدی بر اقتصاد آینده کشورها دارد و به تعبیر دیگر سرمایه‌گذاری که صرف خدماتی مراقبتی این دوره می‌شود، بسیار جدی است. کشورهای مختلف که توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برایشان موضوعیت دارد این سرمایه‌گذاری را به‌صورت جدی انجام می‌دهند.

رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک بابیان اینکه همان‌طور که رشد جسمی کامل کودک از ابتدای تولد، نیازمند تغذیه‌ای خوب و مناسب است، از نظر روحی و روانی هم باید فضایی سالم و غنی را فراهم کنیم تا ضمن آماده شدن برای ورود به مدرسه، اثر مثبت تربیتی به همراه داشته باشد و به‌طورکلی کیفیت نسل ما را ارتقاء دهد گفت: این دوره، دوره‌ای کلیدی برای تربیت جامعه صالح و اساسِ تحول است. دوره کودکی، اساسی‌ترین بخش و زیربنای هر فعالیت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی خواهد بود.

همتی‌فر ادامه داد: متأسفانه نگاه سرمایه‌ای به موضوع تعلیم و تربیت وجود ندارد و مقام معظم رهبری هم بارها تأکید کرده‌اند که نگاه به آموزش‌وپرورش، نباید هزینه‌ای باشد، بلکه سرمایه‌ای است.

وی با اشاره به اینکه طی سالیان گذشته، نهادهای مختلف به شکل پراکنده و به اقتضای دغدغه‌ها و مأموریت‌هایشان به موضوع تعلیم و تربیت کودک، ورود کرده بودند، اما تشتتی که از ورود نهادهای مختلف به این حوزه شاهد بودیم ضرورت تشکیل سازمانی مستقل را می‌طلبید عنوان کرد: این تشتت باعث شده بود گاهی موازی کاری اتفاق بیفتد. از یک‌سو مجموع کودکان تحت پوشش مراکز و مهدهای کودک به نسبت آنها که تحت پوشش نبودند، اندک بود و بخش قابل‌توجهی از  آموزش‌های پیش از دبستان دور مانده بودند.  از سوی دیگر نگاه نهادها به موضوع تربیت کودک همه‌جانبه نبود و برخی مراکز هرچند به لحاظ کمّی، سهم زیادی از این فضا نداشتند، اما به‌هرحال فعالیت می‌کردند و یک نابسامانی را رقم زده بودند که خانواده‌ها را نیز سردرگم کرده بود.

رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک افزود: این موضوع که دوره کودکی بسیار مهم است و مسئولان باید توجه ویژه به آنها داشته باشند بارها از سوی مقام معظم رهبری تأکید شده بود و در نهایت سیاست‌گذاران تصمیم گرفتند سازمانی برای ساماندهی این امر، زیرمجموعه یک نهاد آموزشی تربیتی تشکیل شود تا متولیِ متخصص تربیت کودک پیدا کند. تشکیل سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک اقتضا می‌کند که در آموزش‌وپرورش هم جایی برای این مخاطبان باز کنیم.

همتی‌فر ادامه داد: تا پیش‌ازاین فقط دو سال پیش‌دبستانی را داشتیم که الزامی و اجباری هم نبود، اما اکنون دوره پیش از دبستان، به‌عنوان فرزندی نوپا به خانواده آموزش‌ و پرورش پیوسته است و می‌طلبد که موردتوجه این خانواده قرار بگیرد. این دغدغه در میان مسئولان وجود دارد، اما کارهای بر زمین مانده هم زیاد است.

وی درباره آخرین وضعیت ساماندهی مهدکودک‌هایی که تحت نظارت دیگر نهادها بودند گفت: نهادهای متعددی در زمینه تربیت کودک و اداره مهدهای کودک فعالیت می‌کردند. ما در سازمان ملی تعلیم  و تربیت کودک، از مدیریت یکپارچه سخن می‌گوییم که البته به معنی تصدی‌گری مستقیم ما نیست، بلکه راهبری و تنظیم‌گری فضا را بر عهده داریم. نهادهایی چون بهزیستی و وزارت بهداشت غربالگری رشدی از بدو تولد و مراقبت و حمایت از کودکان آسیب‌دیده را در فهرست مأموریت‌های خود دارند. همچنین دستگاه‌هایی را داریم که در عرصه‌های مختلف، خدمات و محصولات مرتبط با کودک را تولید می‌کنند. بنابراین تمام نقش‌هایی که بر عهده سازمان تعلیم و تربیت کودک گذاشته شده با کمک سایر دستگاه‌ها به نحو بهتری میسر می‌شود.

رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک تأکید کرد که ما به دنبال انحصارگرایی نیستیم؛ بلکه متولی مدیریت یکپارچه هستیم و باید ظرفیت‌ها و تخصص‌های مختلف را به کمک بگیریم.

همتی فر بابیان اینکه فرآیند انتقال مجموع مراکزی که تحت پوشش سایر نهادها بودند شروع شده و بخش عمده آن نیز انجام و اطلاعات در سامانه‌های مربوط به وزارتخانه ثبت شده است گفت: تلاش همکاران ما این است که کار سریع‌تر انجام شود. در گام‌های بعدی تلاش داریم حداقل‌هایی که یک مهدکودک تراز باید داشته باشد را تعیین و به ایده‌آل‌ها نزدیک کنیم که البته کار دشواری است.

وی افزود: این اقدام، نیروی انسانی متخصص می‌خواهد که تحت عنوان مربی نقش ایفا کند یا مدیری که بناست مدیریت تربیتی انجام دهد. اینکه نیروی انسانی از کجا دانش لازم را کسب کرده، در اینجا پای مراکز و نهادهای متولی علم‌آموزی چون وزارت علوم به میان می‌آید.

رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک با اشاره به اینکه در دوره پیش از دبستان، تجربه، کشف و مشاهده در انتقال مفاهیم بسیار مهم است و شاید در این مقطع کتاب درسی اهمیت نداشته باشد، اما محتوا و برنامه مدیریتی اهمیت بیشتری دارد گفت: قرار نیست برخلاف برخی اظهارات، مهدهای کودک به مدرسه تبدیل شوند؛ آنچه زیرمجموعه آموزش‌وپرورش قرار می‌گیرد ذیل چتر تربیتی خواهد بود، ولی قرار نیست به مدرسه تبدیل شود. به این موارد باید در آماده‌سازی ذهنی و فضایی مهدهای کودک یا به عبارتی مراکز تربیت کودک، مربیان و خانواده‌ها توجه شود. اقداماتی در این زمینه آغاز شده است.

همتی فر در برنامه «گفت‌وگو با مدیران» وزارت آموزش‌وپرورش افزود: افق و چشم‌انداز ما، افق بلندی است و جا دارد که سال‌ها برای رسیدن به آن تلاش کنیم. ما قرار است “تربیت کودک” و نه به تنهایی مهدهای کودک را ساماندهی کنیم.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=8272
  • منبع : ایسنا

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.