• امروز : دوشنبه, ۲۸ آبان , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 18 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0

چاقی و درمان آن از دیدگاه طب سنتی

  • کد خبر : 8118
  • ۰۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۵
چاقی و درمان آن از دیدگاه طب سنتی
اضافه وزن در نتیجه عدم تعادل بین کالری دریافتی و مصرفی رخ میدهد، چاقی مسأله پیچیده‌ای است که به سبک زندگی، محیط و ژن فرد بستگی دارد و تحت تاثیرعوامل محیطی و ژنتیکی، تداخلات پیچیده‌ای با تاثیرات روانی، فرهنگی و فیزیولوژیک دارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر به نقل از از روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه ایران؛ شیما عباسی کارشناس اداره نظارت و ارزیابی فرآورده‌های طبیعی سنتی معاونت غذا و دارو ایران در مقاله‌ای به چاقی و درمان آن از دیدگاه طب سنتی و مکمل پرداخته است.

در این مقاله نوشته: اگرچه افزایش شیوع اضافه وزن و چاقی در سراسر جهان یک معضل است، اما کشور آمریکا تاکنون بیشترین شیوع چاقی را در بین کشور‌های توسعه یافته داشته است. طبق آمار سازمان بهداشت جهانی در سال ۱۹۹۵ حدود ۲۰۰ میلیون بزرگسال چاق در سراسر جهان و ۱۸ میلیون کودک زیر پنج سال دارای اضافه وزن بودند. از سال ۲۰۰۰ تعداد بزرگسال چاق به بیش از ۳۰۰ میلیون افزایش یافته است. بر خلاف باور عمومی اپیدمی چاقی محدود به جوامع صنعتی نیست. تخمین زده شده است که در کشور‌های در حال توسعه بیش از ۱۱۵ میلیون نفر به چاقی مبتلا هستند. در ایران فراوانی چاقی در سال ۲۰۰۵ میلادی در بررسی کشوری سلامت، در مردان ۸/۴۲ درصد و در زنان ۵۷ درصد به دست آمده است.

دارو درمانی مناسب می‌تواند اثر رژیم غذایی، فعالیت بدنی و رفتار درمانی در بیماران را افزایش دهد. این عوامل می‌توانند اشتها و جذب چربی را کاهش یا مصرف انرژی را افزایش دهند. همانند هرگونه درمان دارویی، نظارت پزشک برای کارآیی و ایمنی مصرف دارو ضروری است. دارو درمانی یک معجزه گر نیست. همه افراد به دارو درمانی پاسخ نمی‌دهند، اما در بیمارانی که پاسخ میدهند معمولاً در طول ۶ ماه اول درمان، احتمال کاهش وزن حدود ۲۰-۲ کیلوگرم وجود دارد. دارو درمانی بدون اصلاح شیوه زندگی، کمتر موثر است.

ژنتیک، ­وضعیت اقتصادی- اجتماعی، ­فعالیت فیزیکی ناکافی، ­التهاب، ­تعداد فرزندان، ­ازدواج، ­­شهر و روستا، ­افسردگی، ­رژیم غذایی، ­مصرف دارو و افزایش وزن، ­جنس، ­سیگار، ­سن، ­اختلال نورواندوکرین و­خواب و استرس و ریتم شبانه روزی از مهمترین­ عوامل موثر بر چاقی هستند.

بیماری‌های قلبی- عروقی، فشارخون بالا، دیابت، سرطان، اختلالات تنفسی، اختلالات دستگاه گوارش، اختلالات کبد و کیسه صفرا، اختلالات غدد درون ریز، اختلالات کلیه و مجاری ادرار، نقرس، گرفتگی عروق اندام تحتانی، تغییرات پوستی، اختلالات روانی، ناباروری در مردان و زنان و سقط جنین؛ از جمله عوارض ناشی از بیماری چاقی است.

درمان چاقی در طب سنتی ایران
از دیدگاه طب سنتی چند اصل کلی جهت لاغر شدن را باید مدنظر داشت. مویرگ‌ها نباید فرصت جذب غذا داشته باشند؛ به همین سبب غذا باید به سرعت از معده و روده بگذرد. همچنین غذای فرد باید حجم زیاد، ولی کالری کمی داشته باشد. انجام ورزش‌های سریع و استفاده از روغن‌های گدازنده موضعی کمک کننده است.

علاوه بر تغییر و مراقبت‌های غذایی، انجام برخی روشها، مانند حمام کردن در آب‌های معدنی و آب گوگرد دار و آبی که در آن نمک و زاج و بوراکس و زاج سفید حل شده، مفید است. همچنین بستر خواب غیر نرم، برهنه بر شنِ نرم نشستن و خوابیدن در آن نیز موثر دانسته شده است. حمام کردن در هنگام گرسنگی نیز سبب کاهش وزن می‌شود. در طب سنتی برای لاغری و چاق شدن پیشنهاد می‌شود که نباید لاغر شدن به سرعت اتفاق افتد، زیرا لاغری که در کوتاه مدت پدید آید، در کوتاه مدت هم به چاقی اولیه بر می‌گردد.

فرد چاق باید عادات و نحوه غذا خوردن خود را تغییر دهد. در غذای خود اغلب سبزی، مزه‌های شور، ترش و تند قرار دهد و برای افزایش ادرار و عرق تلاش کند. خوردن نان جو، فلفل، خردل، زیره رومی، زیره کرمانی، سیر، آبکامه (متشکل از نان گندم یا جو تخمیر شده به همراه ادویه مانند پونه، دارچین، میخک و…) مناسب است. در شبانه روز یکبار غذا بخورد و نسبت به گرسنگی تحمل بیشتری از خود نشان دهد.

نقش گیاهان دارویی در درمان چاقی و اضافه وزن
به طور کلی، استفاده از الیاف گیاهی، میزان مصرف غذا و حس گرسنگی را کاهش میدهد و بنابراین در درمان چاقی موثر می‌باشد. علاوه بر آن، مواد موثره موجود در بعضی گیاهان نیز در درمان چاقی موثر هستند. اکثر (تقریبا ۸۰ درصد) مکمل‌های مورد استفاده دارای محرک‌های طبیعی مانند کافئین هستند، زیرا این ترکیب تولید گرما کرده و میزان انرژی مصرفی را زیاد می کند و باعث کاهش وزن می‌شود. کافئین در بیماران قلبی ـ عروقی و روانپزشکی مزمن منع مصرف دارد.
چای سبز، سیاه:­ مطالعات متعدد نشان داده است که چای با گرمازایی خود و مصرف انرژی می‌تواند در کاهش وزن اثر بگذارد. نتایج حاصل از مطالعه‌ای در سال ۱۳۹۸ نشان داد که اثربخشی مکمل چای سبز در مقایسه با فیبر و کارنیتین بیشتر، اما نسبت به کافئین و ترکیب کافئین با کاتچین کمتر است. کاتچین ماده‌ای است طبیعی که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی بوده و در بسیاری از موارد غذایی از جمله چای یافت می‌شود.
بهارنارنج:­ دارای مقادیر کمی از آلکالوئید‌ها بوده و به عنوان کاهنده وزن شهرت دارند.
لوبیا: عصاره بذر لوبیا، فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز را مهار و درنتیجه مانع از جذب کربوهیدرات در روده می‌شود.
شنبلیله:­ شواهد حاکی از آن است که بذر شنبلیله بیشتر روی رفتار غذا خوردن اثر گذار است و مقدار چربی خورده شده را در افراد چاق سالم کاهش میدهد.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=8118

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.