• امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

1
رئیس سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی:

مهم‌ترین چالش دست‌اندرکاران صنعت دارویی کشور

  • کد خبر : 7968
  • ۰۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۲
مهم‌ترین چالش دست‌اندرکاران صنعت دارویی کشور
رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، با عنوان این مطلب که عملکرد سازمان غذا و دارو در تخصیص ارز شفاف نیست، گفت: بخشی از کمبودهای دارویی در کشور تصنعی است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، صنعت داروسازی کشور در این سال‌ها با حاشیه‌های زیادی دست و پنجه نرم کرده که در این بین نمی‌توان از نقش و نفوذ مافیای دارو بی اعتنا عبور کرد. زیرا، مهم‌ترین چالش دست‌اندرکاران صنعت دارویی کشور، حاشیه‌هایی است که همین مافیای دارو رقم می‌زنند.

در همین حال، سازمان غذا و دارو به عنوان مرکز فرماندهی مدیریت دارو در کشور، همواره با تغییر مدیریت دچار تغییر سیاست‌های دارویی شده است. به طوری که با روی کار آمدن مدیریت جدید، برنامه‌ها و سیاست‌های مدیریت قبلی زیر سوال می‌رود و همین موضوع، چالش ساز می‌شود.

اظهارات اخیر رئیس سازمان غذا و دارو، مبنی بر کمبود ارز دارو و احتمال بروز مشکلاتی در تأمین دارو، یکی از همین موضوعات چالش برانگیز بوده است.

واقعیت‌ها را وارونه جلوه ندهیم

فرامرز اختراعی رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، به موضوع مشکل تأمین ارز دارو واکنش نشان داد و افزود: متأسفانه در رابطه با بررسی علت کمبود دارو در کشور دچار مشکل هستیم زیرا واقعیت‌ها را آنگونه که هست، نمی‌گویند.

وی ادامه داد: ابتدا لازم است علت کمبود اقلام دارویی را در یک جریان کاملاً شفاف برای مردم توضیح دهیم که با چه معیار و استانداردهایی کمبود دارو اندازه‌گیری می‌شود.

نفوذ مافیای دارو

اختراعی گفت: متأسفانه به دلایل نفوذ مافیای دارو در نظام تصمیم گیری و تصمیم سازی کشور دائماً این مقوله را فراموش می‌کنیم که شمارش داروهایی که دچار کمبود هستند بایستی مطابق با نام علمی آنها باشند.

بسیاری از کمبودهای دارویی تصنعی است

وی با بیان اینکه بسیاری از داروها عمدتاً با نام برند در فهرست کمبود دارویی مطرح می‌شود، افزود: متأسفانه بسیاری از کمبودهای دارویی در کشور تصنعی هستند، زیرا بر خلاف قوانین مندرج در برنامه پنجم، ششم و ابلاغیه نظام سلامت، عمده پزشکان در نسخه‌های خود داروها را با نام تجاری و غیر ژنریک تجویز می‌کنند و بیماران با مراجعه به داروخانه احساس می‌کنند که آن دارو اصلاً در کشور وجود ندارد. در حالی که داروی مورد نظر با همان کیفیت و همان فرم دارویی اما با نام تجاری دیگر در داروخانه‌ها موجود است و این موضوع بخش بزرگی از کمبودهای تصنعی دارو را رقم می‌زند و مردم را دچار مشکل مضاعف می‌کند.

بسیاری از کمبودهای دارویی در کشور تصنعی هستند، زیرا عمده پزشکان در نسخه‌های خود داروها را با نام تجاری و غیر ژنریک تجویز می‌کنندرئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی گفت: در تمام کشورهای دنیا، قانون الزام جایگزینی و استفاده از داروهای ژنریک وجود دارد و ایران نیز جز اولین کشورهایی است که این نظام دارویی را تصویب و اجرا کرده و ملزم به رعایت آن است اما متأسفانه بسیاری آن را نادیده می‌گیرند.

اختراعی در پاسخ به این سوال که چه متغیرهای دیگری بازار دارو را متلاطم می‌کند، افزود: بسیاری کمبود تخصیص ارز را به عنوان یک عامل مهم کمبود دارو در کشور معرفی می‌کنند اما عدم برنامه‌ریزی سالم و منطقی در تخصیص ارز مهم‌تر از میزان محدود آن است.

وی ادامه داد: بر اساس آمار و اطلاعاتی که اخیراً منتشر شده است نزدیک به ۹۹ درصد نیازهای داروهایی کشور تولید داخلی است که با کمتر از ۷۰۰ میلیون دلار قابل تأمین است. چه اتفاقی بر سر همین ٧٠٠ میلیون دلار ارز اختصاص یافته دو ماه پیش افتاده که باز هم از کمبود اضطراری آن صحبت می‌شود.

ضرورت شفافیت در عملکرد سازمان غذا و دارو

اختراعی گفت: در سال‌های گذشته سازمان غذا و دارو در این مورد بسیار شفاف عمل می‌کرد و تمامی آمارهای مربوط به تخصیص ارز دارویی و نحوه مصرف آن در سایت سازمان منتشر و قابل رصد بود. اما اخیراً این رویکرد تغییر کرده است و هیچ اطلاعاتی در رابطه با این موضوع منتشر نمی‌شود و تمامی تصمیمات در رابطه با نحوه تخصیص ارز در فضای بسته و کاملاً غیر شفاف انجام گرفته و از پالس‌هایی که در مصاحبه مسئولین جدید سازمان غذا و دارو به گوش می‌رسد که مثلاً بخش زیادی از ارز دارویی صرف واردات داروی بیماران صعب‌العلاج و خاص شده نحوه توزیع ارز برای کارشناسان آشنا با این ادبیات واردات محور، روشن می‌گردد به طوری که رسماً اعلام می‌کنند ما در جهت حمایت از کیفیت، موانع واردات دارو را از میان برداشتیم. در حالی که داروهایی که در داخل کشور تولید می‌شود همگی مطابق با فارماکوپه های بین‌المللی و آنالیزهای سخت‌گیرانه هستند و خود رئیس سازمان غذا و دارو در گذشته رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت بود و به خوبی می‌داند که دارو کالای معمولی نیست و بدون عبور از استانداردهای بین‌المللی امکان عرضه در بازار را ندارد.

وی در رابطه با علت سکوت سیستم‌های نظارتی کشور در رابطه با عدم شفافیت نحوه تخصیص ارز دارو، افزود: در گذشته نظارت بسیاری در خصوص ارز دارویی وجود داشت به طوری که کاملاً مشخص بود که ارز به چه دارویی و چه میزانی تخصیص داده شده و تمامی کارشناسان می‌توانستند نسبت به این آمار و ارقام اظهار نظر کنند و نسبت به هر انحرافی واکنش نشان می‌دادند. اما در حال حاضر چندین ماه است که این شفافیت دیگر وجود ندارد در حقیقت ۷۰۰ میلیون دلار ارز تخصیص داده شده دولت در حوزه دارو می‌تواند تقریباً همه نیازهای دارویی مردم را تأمین کند و من تعجب می‌کنم که رئیس سازمان غذا و دارو ادعای کمبود ارز می‌کند.

اختراعی گفت: متأسفانه چاله دلال‌های دارویی بسیار گشاد است و ۴۰۰۰ میلیون دلار لازم دارند تا بتوانند سود خود را در حوزه دارو کسب کنند و هر قدر هم ارز بگیرند تمامی ندارد.

ماجرای باز شدن فهرست دارویی کشور

وی ادامه داد: اخیراً سازمان غذا و دارو مفتخرانه از باز شدن فهرست دارویی با تکیه به داروهای «های تک» سخن می‌گوید که همگی داروهای گران قیمت و بر اساس منافع بنگاه‌های دارویی انتخاب شده‌اند نه نیازهای درمانی. طبیعتاً این فهرست دارویی میزان ارز بیشتری را می‌طلبد در حالی که این فهرست بایستی توسط معاونت درمان وزارت بهداشت و سازمان‌های بیمه‌گر منتشر شود نه اینکه هر کسی که در سازمان غذا و دارو صاحب سمت شد، بتواند فهرست دارویی باز کند یا ببندد. این رویکرد بسیار بنگاه محورانه است که می‌تواند مشکلات زیادی را در اقتصاد دارو و افزایش چشمگیر نیازهای ارزی دارو ایجاد کند.

اختراعی افزود: مطمئن باشید اگر این روند ادامه داشته باشد و چاله واردات دارو باز بماند، سال آینده قطعاً گرفتاری ارزی بالاتر رفته و با ۴۰ میلیارد دلار هم کمبود ارز خواهیم داشت.

وی با عنوان این مطلب که در یک نگاه منطقی حتی با یک میلیارد دلار هم می‌توان عمده نیازهای دارویی مردم را تأمین کرد، نسبت به عدم رسیدگی به روند نابسامان تخصیص ارز هشدار داد.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=7968
  • منبع : مهر

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.