• امروز : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 23 December - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

1
دکتر سماح مزنر تاکید کرد :

تشخیص زودهنگام کلید طلایی درمان سرطان

  • کد خبر : 7938
  • ۰۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۹:۵۹
تشخیص زودهنگام کلید طلایی درمان سرطان
دکتر سماح مزنر جراح عمومی با بیان اینکه مهمترین نکته در فرایند درمان بیماری سرطان تشخیص زودهنگام است گفت: امید به درمان در بیماران سرطانی که با متاستاز روبرو شده اند وجود دارد.

دکتر سماح مزنر جراح عمومی در گفتگو با تسریر در تشریح وضعیت متاستاز در بیماری سرطان گفت: مسلما قبل از اینکه درباره متاستاز صحبت کنیم، در ابتدا می بایست بیماری سرطان را تعریف کرد .
جراح عمومی ادامه داد: سرطان رشد غیرقابل کنترل سلول‌ها در بدن است، بدن انسان از میلیون ها سلولی ساخته شده است که با یکدیگر گروه بندی شده تا بافت ها و اندام های مختلف را بسازند.
وی ادامه داد: ژن های داخل هر سلول به آن دستورهای لازم را صادر می‌کنند. گاهی اوقات این دستورات در یک سلول مبهم و مغشوش بوده و سلول رفتارغیر طبیعی دارد و پس از مدتی گروهی از سلول های غیر طبیعی می توانند در خون یا سیستم ایمنی گردش کرده یا تبدیل به توده یا تومور بدخیم یا سرطان شوند.
دکتر مزنر افزود: سرطان‌ها بر اساس نوع سلول‌هایشان و البته منطقه و اندامی که در آن رشد می‌کنند، نام‌گذاری می‌شوند. حتی اگر سرطان به منطقه دیگری از بدن سرایت کند (متاستاز) نیز این اسم ثابت باقی می‌ماند. برای مثال سرطانی که از روده ها آغاز شود و به کبد سرایت کند، باز هم سرطان روده نامیده میشود.
وی تصریح کرد: پس متاستاز سرایت کردن سلولهای سرطانی از بافت منشا به هر بافتی دیگری در بدن توسط خون یا سیستم لنفاوی نامیده میشود. در این مرحله به سرطان «سرطان متاستاتیک»، «سرطان پیشرفته» یا «سرطان مرحله ۴» می‌گویند .
جراح عمومی یادآورشد :ما دو نوع متاستاز داریم، متاستاز دوردست و متاستاز موضعی دوردست، بافتهای دور از منشا مثلا سرطان لوز المعده می تواند به کبد و ریه متاستاز بدهد و این دوردست به حساب می آید اما اگر همین سرطان تهاجم داده به عروق اطراف یا خلف معده میشه متاستاز یا تهاجم موضعی می باشد .

دکتر سماح مزنر جراح عمومی

دکتر سماح مزنر جراح عمومی

وی با بیان اینکه متاستاز سرطان طی چند مرحله انجام می‌شود تصریح کرد: جدا شدن سلول‌های سرطانی از تومور اولیه، تخریب بستر خارج سلولی، حرکت سلول های سرطانی، لانه گزینی و تکثیر سلول‌های سرطانی در محل تازه و گاهی برخی بیماران سرطانی از همان ابتدای تشخیص سرطان، علائم متاستاز را بروز می‌دهند.
دکتر مزنر افزود: در چنین شرایطی، سرطان متاستاتیک در همان آزمایش‌های اولیه تشخیصی سرطان مشخص می‌شوند. سرطان متاستاتیک علائمی مثل درد یا تنگی نفس دارد. گاهی هم این علائم و نشانه‌ها، پزشک را به‌ سمتی می‌کشاند تا آزمایش‌های لازم برای پیدا کردن متاستازها را انجام دهد.
وی ادامه داد: از روش‌های مختلفی برای تشخیص متاستاز سرطان از قبیل سونوگرافی، سی‌تی اسکن، اسکن MRI، لاپاروسکوپی، بیوپسی، آزمایش خون استفاده می شود.
دکتر مزنر ادامه داد: برخی سرطان‌هایی که به برخی اندام‌ها و نواحی خاص متاستاز می‌دهند را می توان بدین شرح ذکر کرد: سرطان سینه می‌تواند استخوان‌ها، کبد، ریه، قفسه سینه، و مغز را درگیر کند، سرطان ریه با سرایت به مغز، استخوان‌ها، کبد و غدد فوق کلیوی، در بدن گسترش پیدا می‌کند، سرطان پروستات به استخوان‌ها، کبد، ریه و غدد فوق کلیوی گسترش می‌یابند سرطان روده بزرگ هم ریه‌ها و کبد را درگیر می‌کند، سرطان مثانه به کبد، ریه و استخوان حمله می‌کند، سرطان کلیه پس از گسترش، غده آدرنال، استخوان، کبد، ریه و مغز را درگیر می‌کند، سرطان تخمدان به کبد، ریه و صفاقی متاستاز می‌دهد سرطان رحم پس از متاستاز، اندام‌های واژن، ریه، کبد و صفاقی را درگیر می‌کند.
وی ادامه داد: بیشتر مرگ و میرهای ناشی از سرطان به پخش و گسترش سلول‌های اولیه به دیگر اعضای بدن مربوط است که همین موضوع کار درمان را بسیار دشوار می‌کند. اما به این معنی نیست که امید درمان وجود ندارد و از همین رو درمان سرطان متاستاز بستگی به نوع سرطان ونوع و وسعت متاستاز دارد بطور مثال سرطان کولون یا رکتوم اگر متاستاز بدهد نمیشه گفت دیگر قابل عمل نیست و فقط باید شیمی درمانی انجام شود.
دکتر مزنر جراح عمومی یادآورشد: مهمترین نکته در فرایند درمان بیماری سرطان، تشخیص زودهنگام است. در صورتی‌که وجود غده سرطانی در مراحل اولیه مشخص شود، احتمال درمان بسیار بالا خواهد بود و معمولا بیمار طول عمر طبیعی طی خواهد کرد. حدودا نیمی از بیماران مبتلا به سرطان، پس از شیمی درمانی، رادیوتراپی، پرتودرمانی، هورمون درمانی و جراحی به زندگی عادی برمی‌گردند. اما این موضوع در رابطه با بیماران سرطانی متاستاتیک فرق می‌کند. پس مراجعه زودهنگام خیلی مهم است.
پایان پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=7938

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.