به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، محمد کرم درآبادی در خصوص افزایش میزان مسمومیت با گاز منوکسید کربن در نقاط مختلف کشور به دلیل کاهش دما و افزایش برودت هوا هشدار داد.
وی با اشاره به افزایش ۱۵.۲ درصدی مسمومیت با گاز منوکسید کربن از تاریخ ۱ مهر تا ۱ بهمن ماه نسبت به سال گذشته، افزود: کل مسمومین در چهار ماه گذشته به ۴۸۷۱ نفر رسیده است که در مدت مشابه سال گذشته ۴۲۳۰ نفر بوده است.
کرم درآبادی افزود : ما در اعزام مسمومین با گاز منوکسیدکربن نیز افزایش ۳۵.۸ درصدی داشتیم بصورتی که در این چهار ماه ۳۲۸۶ نفر را منتقل کردیم که در سال گذشته این عدد ۲۴۱۹ نفر بوده است.
وی با بیان اینکه برخی از علائم گازگرفتگی با منوکسید کربن شبیه به سرماخوردگی است، ادامه داد: این دسته از علائم ممکن است موجب شود که هموطنان متوجه نشوند دچار گازگرفتگی شده اند.
وی نشانه های اولیه این گاز را ایجاد حالت ضعف و سستی در بدن و در ادامه سردرد، درد شکمی، سرگیجه، تهوع و استفراغ، ایجاد حالت دوبینی و تنفس های سریع و کوتاه ذکر کرد و افزود: اگر افراد در این محیط آلوده باقی بمانند دچار حالت تشنج و بیهوشی شده و حتی دچار کما یا مرگ خواهند شد.
مدیر روابط عمومی سازمان اورژانس کشور افزود: اگر با فردی برخورد کردیم که دچار مسمومیت با گاز منوکسید کربن شده بود ضمن تماس سریع با اورژانس و آتش نشانی باید او را از محل خارج و به فضای باز منتقل کنیم.
وی با بیان اینکه منوکسید کربن گازی بی رنگ و بی بو است، اظهار کرد: با کمی دقت می توان از وقوع مسمومیت با منوکسید کربن جلوگیری کرد. اگر شهروندان از وسایلی که دارای شعله است استفاده می کنند باید به این مورد توجه داشته باشند که حتما یک راه برای گردش هوا در نظر بگیرند. همچنین شهروندان می توانند از هشدار دهنده های منوکسید کربن استفاده کنند تا در صورت افزایش منوکسید کربن در محل دستگاه دتکتور در این باره هشدار دهد.