• امروز : دوشنبه, ۲۸ آبان , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 18 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0

یک رژیم غذایی فوق العاده برای مبارزه با کبد چرب

  • کد خبر : 629
  • ۲۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۷
یک رژیم غذایی فوق العاده برای مبارزه با کبد چرب

کبد چرب رایج‌ترین بیماری مزمن مربوط به کبد در جهان است و این بیماری ۳۰ درصدِ جمعیتِ اروپا و ایالات متحده را درگیر کرده است. زمانی اهمیت کسب اطلاعات بیشتر درباره کبد چرب و فاکتورهای موثر بر آن آشکارتر می‌شود که بدانیم بر اساس پیش‌بینی‌ها طی یک دهه آینده درصدِ افراد درگیر با این بیماری رشد قابل توجهی خواهد داشت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر ، در حال حاضر کبد چرب رایج‌ترین بیماری مزمن مربوط به کبد در جهان است و شاید باعث تعجب‌تان شود اگر بدانید این بیماری ۳۰ درصدِ جمعیتِ اروپا و ایالات متحده را درگیر کرده است. زمانی اهمیت کسب اطلاعات بیشتر درباره کبد چرب و فاکتورهای موثر بر آن آشکارتر می‌شود که بدانیم بر اساس پیش‌بینی‌ها طی یک دهه آینده درصدِ افراد درگیر با این بیماری رشد قابل توجهی خواهد داشت.

کبد چرب دقیقا چیست؟

کبد چرب بیماری خطرناکی است که شوربختانه در این زمان رواج ترسناکی دارد و برای مثال در بریتانیا یک نفر از هر سه نفر به این بیماری مبتلا هستند. این بیماری مزمن از انباشته شدن چربی در کبد فرد بوجود می‌آید و هرچند در مراحل ابتدایی خطر چندانی برای فرد مبتلا ایجاد نمی‌کند، اما خیلی زود ممکن است زمینه را برای بیماری‌های خطرناکِ مربوط به کبد مانند هپاتیت و سیروسیس آماده کند.

جالب است بدانید بر اساس تحقیقات جدیدی که در ژورنال Human Nutrition and Dietetics به چاپ رسیده است، ایجاد تغییراتِ بخصوصی در برنامه غذایی روزانه می‌تواند تا حد تعجب‌آوری به سلامت کبد شما کمک کند. این تحقیقات عادات غذایی ۴ هزار انسان بالغ بین ۲۰ تا ۸۰ سال و البته ارتباط این عادات غذایی با میزان چربی موجود در کبد و دیگر فاکتورهای سلامتی را بررسی کرد.

مهم‌ترین برنامه غذایی که بر اساس این تحقیقات می‌تواند کمک عمده‌ای به سالم‌تر ماندن کبدتان کند، یک رژیم غذاییِ ضد التهابی است. در این برنامه غذایی اولویت اصلی مصرف سبزیجات و میوه‌های تازه و حاوی آنتی اکسیدان است و علاوه بر آن مصرف ماهی‌های چرب به عنوان یکی از منابع اسیدهای چرب مانند امگا سه هم تشویق می‌شود. به عنوان یک مثال خوب برای برنامه غذایی ضد التهابی می‌توان به رژیم غذایی مدیترانه‌ای اشاره کرد که شامل مقادیر زیادی میوه، سبزی و غلات کامل است.

در برنامه غذایی ضد التهابی مواد غذایی هم وجود دارد که باید از آن‌ها اجتناب کرد. از جمله این مواد غذایی می‌توان به گوشت قرمز و سفید (به غیر از ماهی‌های چرب) و البته محصولات فرآوری شده و همچنین مواد غذایی با قند بالا اشاره کرد.

رژیم غذایی محبوبِ دیگری که جزئی از برنامه غذایی ضد التهابی به حساب می‌آید، دش است. دش (DASH) درواقع مخفف عبارت Dietary Approach” to Stop Hypertension ” یا از بین بردن فشار خون بالا از طریق برنامه غذایی است که توسط انستیتوی سلامت در آمریکا طراحی و ارائه شده است. دش با هدف یاری رساندن از طریق برنامه غذایی به کسانی که از فشار خون بالا رنج می‌برند، بوجود آمده است.

بد نیست بدانید فشار خون بالا و دیگر اختلالات مرتبط با قلب و عروق در میان افراد مبتلا به کبد چرب بسیار شایع است و به همین دلیل در بسیاری از موارد برنامه‌های غذایی کمک کننده بین افراد مبتلا به کبد چرب و بیماری‌های قلب و عروق مشترک است.

اگر بخواهیم به اختصار درباره رژیم غذایی دش هم اطلاعاتی داشته باشیم باید گفت عمده تمرکز این رژیم بر روی کاهش میزان مصرف سدیم است. حتما می‌دانید مهم‌ترین راه مصرف سدیم از طریق نمک خوراکی است که مصرف زیاد آن ضررهای فراوانی از جمله ایجاد فشار خون بالا برای بدن دارد.

در طرف مقابل برنامه غذایی ضد التهابی، برنامه غذایی ملتهب کننده وجود دارد و همان‌طور که حتما می‌توانید حدس بزنید التهاب کبد و انباشت چربی در آن را در فرد استفاده کننده از این برنامه به شدت افزایش می‌دهد. چنین برنامه غذایی متاسفانه با بالا بردن شانس ابتلای شما به کبد چرب، بدن شما را مستعد بسیاری از بیماری‌های خطرناک دیگر می‌کند. برای نمونه پنج درصد جمعیت بریتانیا به همین دلیل به نش (NASH) مبتلا هستند. نش نوعی خاص از بیماری هپاتیت است که در نهایت منجر به سیروسیس می‌شود و پس از آن به تدریج کبدِ فرد به طور کامل از کار می‌افتد.

باید توجه داشته باشیم که اگر صدمه وارده به کبد از قدرت خوددرمانی کبد بیشتر شود تنها راه درمان باقی‌مانده برای فرد مبتلا پیوند کبد است و صف انتظار این پیوند در بریتانیا بر اساس گزارش NHS ۱۳۵ روز است.

دیگر فاکتورهای موثر بر کبد چرب

بر اساس گزارش‌های NHS (سرویس سلامت همگانی بریتانیا) علاوه بر برنامه غذایی، فاکتورهای دیگری هم در بالا یا پایین آوردن شانس ابتلا به بیماری کبد چرب نقش موثری بازی می‌کنند. شاید رایج‌ترین شرایطی که شانس ابتلا به بیماری کبد چرب را افزایش می‌دهد دیابت نوع دوم، فشار خون بالا و کلسترول بالا است.

داشتن اضافه وزن و چاقی و همان طور که حتما می‌توانید حدس بزنید کشیدن سیگار و مصرف نوشیدنی‌های الکلی در کنار بالا بردن شانس ابتلا به بسیاری از بیماری‌های مزمن، شانس ابتلا به بیماری کبد چرب را هم افزایش می‌دهد.
در طرف مقابل تحقیقات فراوانی ثابت کرده‌اند که داشتن برنامه ورزشی منظم و پیوسته حتی اگر منجر به کاهش وزن نشود هم در پیشرفت سلامتی کبد شما موثر است.

حتما به یاد داشته باشید

حتما این نکته را به یاد داشته باشید که بیماری کبد چرب در مراحل ابتدایی هیچ نوع نشانه و علامت خاصِ هشدار دهنده‌ای ندارد و تنها راه مطلع شدن از ابتلا به این بیماری و در نتیجه ساده‌تر کردن روند درمان، انجام آزمایش مخصوص کبد در آزمایشگاه است.

همچنین اگر به این بیماری مبتلا نیستید به یاد داشته باشید که در حال حاضر موثرترین راه درمان این بیماری و جلوگیری از پیشرفت آن البته در کنار تمرکز بر از بین بردن شرایط موثر بر آن مانند کلسترول بالا، همان سبک زندگی سالم و سختگیری بیشتر هم برای انتخاب برنامه غذایی و هم عادات روزانه است پس چه بهتر که پیش از ابتلا به این بیماری با ایجاد تغییرات هوشمندانه در سبک زندگی‌تان، شانس ابتلا به آن را کاهش دهید./سلامت نیوز

پایان پیام

 

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=629

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.