• امروز : چهارشنبه, ۱۹ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 8 January - 2025
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0

افزایش اختلالات روانی با جولان روانشناس‌نماها در فضای مجازی

  • کد خبر : 623
  • ۲۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۸
افزایش اختلالات روانی با جولان روانشناس‌نماها در فضای مجازی

جولان روانشناس نماها در فضای مجازی سالانه آمار میزان مراجعات به متخصصین روان شناسی را با یک افزایش چشمگیر رو به رو کرده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر ، چند سالی می‌شود که برخی افراد با نام روان شناس، اما با ماهیت روان شناس نما وارد چرخه درمانی سلامت روان کشور شده اند، افراد سوءاستفاده گر و کلاهبرداری که از مشکلات مردم جامعه با فن بیان خوب و انجام برخی روش‌ها برای جذب دنبال کننده به نفع جیب خود تغذیه می‌کنند، افراد متقلبی که نوک پیکان هدفشان به روی جامعه و قشر آسیب دیده است، به طوری که می توان گفت آنها از هرحربه‌ای برای پیشبرد منفعت خود بهره می برند.

افرادی که کارشان با شدت گیری ویروس کرونا بیشتر شد و دوران کرونا و با ارتباط گیری در فضای مجازی تعداد این متخلفان را روزانه افزایش داد و به یکباره بالا برد، افرادیکه هیچگونه تحصیلات حرفه‌ای روانشناسی ندارند و تنها با این اسم و با ارائه مطالبی که هیچ پایه علمی ندارند و تنها با یک فن بیان خوب می توان آنها را انتقال داد قصد تلکه کردن جیب مردم را دارند .

بیش از ۵ هزار روان شناس نما در کشور وجود دارد 

محمد حاتمی رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره روان شناس نما‌ها و افزایش تعداد آن‌ها گفت: برخی افراد سودجو با نام روان شناس واقعی اما با باطنی خلاف بر این اسم قصد درمان سلامت روان افراد جامعه را دارند، افرادیکه خود در صفحات مجازی مشکلات مردم را احصا کرده و با یک فن بیان خوب نسخه روان شناسی عجیب و غریب برای بیماران می‌پیچند که البته هیچ کدام از این مشاوره‌ها جنبه علمی و درمانی ندارد و افراد جامعه نباید به صحبت آنها اعتماد کنند.

او افزود: این افراد با تبلیغ غرب گرایانه سعی در تغییر فرهنگ ایرانیان دارند، اما سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور اجازه چنین رفتاری را در جامعه به هیچ یک از این افراد نمی‌دهد و به تمامی هموطنان توصیه می‌کند، در صورت مشاهده چنین افراد متخلفی در دایره روان شناسی و مشاوره به بازرسی سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور اعلام کنند.

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور ادامه داد: یکی از فعالیت‌های مهم سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور طی ۶ ماه گذشته بررسی افراد فاقد صلاحیت و فاقد پروانه نظام روان شناسی بوده است، به طوریکه نزدیک به بیش از ۵ هزار روان شناس نما یا افرادیکه در فضای مجازی خود را با عنوان روان شناس معرفی کرده اما هیچ گونه پروانه و یا مجوز از سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور نداشته اند محرز شده است.

حاتمی ادامه داد: در حال حاضر اسامی ۷ هزار روان شناس مورد تائید سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور در سایت سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور ثبت شده است، همچنین نزدیک به ۳۳ هزار نفر به صورت کارآموز و کارورز عضو سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور هستند که تعداد این افراد با روان شناسان مورد تائید این سازمان به ۴۰ هزار نفر می‌رسد.

او خبرداد: آمار دقیقی از تعداد روان شناس نماها در کشور وجود ندارد، اما براساس دنبال کننده‌های این افراد در صفحات مجازی می‌توان گفت آمار این افراد حتی از روان شناسان واقعی و دارای تائید صلاحیت سازمان بالاتر است، افرادیکه هیچ گونه مدرک روان شناسی و مشاوره از آنها در هیچ یک از دانشگاه ها ثبت نشده و طبق بررسی ها اغلب این افراد دارای رشته‌هایی نظیر: مکانیک، علوم تجربی هستند و در مقطع دیپلم تحصیل کرده اند و تا به امروز حدود ۴۵۰ پرونده تخلف توسط سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور احصا شده است.

این روان شناس و روان درمانگر، تصریح کرد: متاسفانه بسیاری از افراد از سایر ارگان‌ها مدارک روان شناسی خود را دریافت می کنند، اما هموطنان توجه داشته باشند تنها آن دسته از افرادیکه مجوز و پروانه خود را از سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور دریافت کرده باشند می توانند به عنوان روان شناس در جامعه فعالیت کنند، همچنین در آینده نزدیک لیست اسامی افراد روان شناس نما بر روی سایت نظام روان شناسی و مشاوره کشور برای تفکیک روان شناس واقعی از روان شناس نما درج خواهدشد.

چگونه به یک روانشناسی اعتماد کنیم؟

حاتمی اظهار کرد: به تمامی هموطنان توصیه می‌شود برای دریافت خدمات روان شناسی و مشاوره چه در حوزه خانواده و چه در حوزه کودکان و نوجوانان حتما به روان شناسان و مشاورانی که دارای پروانه از سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور هستند اعتماد کرده و خدمات خود را از این افراد دریافت کنند.

او در پاسخ به اینکه تعرفه روان شناسان برای ۴۵ دقیقه مشاوره در کشور به چه صورت است، بیان کرد: سازمان نظام و روان شناسی و مشاوره کشور طبق مصوبه هیات دولت برای ۴۵ دقیقه مشاوره برای روان شناسانی با مدرک کارشناسی ارشد ۱۴۰ هزار تومان و برای روان شناسانی با مدرک دکتری ۱۸۷ هزار تومان در نظر گرفته است.

همچنین افراد می‌توانند برای دریافت اطلاعات بیشتر و ارائه تخلفات با شماره تلفن ۶۶۹۰۳۵۴۴ ارتباط برقرار کنند، زیرا هیچ یک از روان شناسان نمی توانند غیر از تعرفه‌های مشخص از افراد آسیب دیده هزینه اضافی دریافت کند.

او در ادامه به برخورد سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشوربا روان شناس نما پرداخت و گفت: در گام اول وظیفه سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور آگاهی بخشی به مردم است و اگر این کار از سوی افراد متخلف ادامه داشته باشد، در مرحله دوم افراد متخلف به مراجع قانونی و ذی صلاح معرفی خواهند شد.

حاتمی از هموطنان درخواست کرد: برای دریافت اسامی روان شناسان مورد تائید به سایت سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور مراجعه کنند و در صورت بروز تخلف به بازرسی سازمان اطلاع دهند.

او در پایان از آن دسته از افرادیکه از مشکلات و آسیب‌های روحی و روانی رنج می‌برند در خواست کرد: به مطالب فضای مجازی اعتماد نکنند، زیرا نیمی از مطالب درج شده در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی فاقد ارزش اعتبار هستند و هیچگونه پایه علمی ندارند، زیرا جولان این دسته از افراد آمار میزان مراجعات به متخصصین روان شناسی را با یک افزایش چشمگیر رو به رو کرده است./باشگاه خبرنگاران جوان

پایان پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=623

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.