به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، شیوع اومیکرون سبب شده توجهها به سمت واکسیناسیون دز سوم جلب شود، اکثر واکسنهای موجود در ایران هم از نوع سینوفارم چینی هستند، در این میان این پرسش ایجاد شده که آیا سینوفارم در برابر اومیکرون مؤثر است؟
در این رابطه علیرضا ناجی اظهار کرد: اثربخشی کم واکسنها در سویه اومیکرون فقط مربوط به سینوفارم نیست بلکه مربوط به همه واکسنها است.
وی ادامه داد: بیشتر کشورهای اروپایی که الان موارد ابتلاء در آنها بالا رفته از آسترازنکا و فایزر استفاده کردند، بنابراین این توانایی نداشتن یا کاهش اثربخشی واکسنها در برابر اومیکرون صرفاً مربوط به واکسنهای داخل کشور ما نیست بلکه یک مسئله جهانی است و دنیا باید به سمت واکسنها با ترکیبات جدید برود، همانطورکه هرسال برای آنفلوآنزا واکسن جدیدی ساخته میشود برای کرونا با سویههای متفاوت هم باید همینطور باشد.
رئیس مرکز ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: طبق مطالعات انجام شده دوز بوستر همین واکسنهای موجود میتواند در برابر سویه اومیکرون کمک کننده باشد. درهرصورت واکسنهای موجود در دنیا همین واکسنها هستند که میشود از آنها استفاده کرد و ما دو انتخاب از واکسنهای موجود را در ایران داریم که سینوفارم و پاستوکووک است.