• امروز : شنبه, ۸ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 28 December - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

1

هشدار؛ نوروز پُرسفر در پیش است

  • کد خبر : 5840
  • ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۰
هشدار؛ نوروز پُرسفر در پیش است
درحالی‌که تهران و ۴۱ شهر دیگر دوباره قرمز شده‌اند و هشدارها درباره فراگیر شدن سویه "اومیکرون" کرونا در کشور تشدید شده است، بسیاری از استان‌ها پس از چهار روز برگزاری نمایشگاه گردشگری به این پیش‌بینی رسیده‌اند که نوروز پرسفری در پیش داشته باشند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، مقامات وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ماه‌ها است که از “سونامی سفر” صحبت می‌کنند، چهار روز برپایی نمایشگاه گردشگری در تهران نیز بیشتر استان‌ها را به این نتیجه رسانده که در نوروز ۱۴۰۱ مسافران بیشتری به نسبت تعطیلات نوروز ۱۴۰۰ داشته باشند. با این وجود، هنوز اقدامی برای مدیریت سفرها آن هم در وضعیت ناپایدار و هشدارآمیز “اُمیکرون” مشاهده نمی‌شود که از سوی متولی پیش‌بینی شده و یا در دستور کار باشد.

به نظر می‌رسد استان‌ها با وجود تجربه نوروز ۹۹ که به یک‌باره سفرها با تصمیم ستاد ملی کرونا لغو شد، از حالا هیچ پیش‌بینی و یا مدیریت بحرانی برای نوروز  ۱۴۰۱ با این پیش‌فرض که ممکن است با تشدید سویه جدید کرونا محدودیت‌ها دوباره بازگردانده شود، ندارند و فعلا فقط مشغول فروش خدمات سفر هستند.

بیشتر استان‌های شرکت‌کننده در نمایشگاه گردشگری تهران در پاسخ به این سوال که “اگر محدودیت‌های کرونا در آستانه تعطیلات نوروز بازگردانده شود و مثل دوره‌های پیشین سفرهای جاده‌ای که حجم بیشتری از سفر ایرانی‌ها را به خود اختصاص می‌دهد، کنسل شود و سایت‌های گردشگری بسته شود، چه برنامه‌ای برای مدیریت مسافران وجود دارد”، یا امیدوارند این اتفاق نیافتد یا ترجیح می‌دهند تا ستاد کرونا درباره بازگرداندن محدودیت‌های سفر تصمیمی نگرفته است همچنان به کار خود ادامه دهند و خدمات سفر بفروشند شاید رکود اقتصاد گردشگری استان‌شان را بتوانند جبران کنند.

از طرفی، رویکرد استان‌ها در نمایشگاه گردشگری تهران برای معرفی و تبلیغ ظرفیت‌هایشان که به روال هر سال سنتی و فارغ از نوآوری و خلاقیت بود، نشان می‌داد که برای مسافرانِ بیشتر از ظرفیت استان، در نوروز هیچ برنامه‌ریزی مشخصی از پیش ندارند؛ مثلا مسؤولان غرفه استان ایلام درحالی که می‌گفتند پیش از نمایشگاه تمام ظرفیت اقامتی استان به واسطه تورها برای نوروز تکمیل شده است، اما همچنان درحال تبلیغ برای سفر به این استان بودند و از میل و تقاضای مردم برای مسافرت به ایلام سخن می‌گفتند، درحالی که هیچ برنامه‌ریزی‌ای برای سرریز مسافر نداشتند. این وضعیت در بیشتر استان‌های کشور مشهود است.

هشدار؛ نوروز پُرسفر در پیش است

علاوه‌بر این، با وجود هشدارهایی که درباره شروع پیک ششم کرونا در کشور داده شده است، اما در برنامه‌ریزی سفر از هم‌اکنون هیچ پیش‌بینی‌ای برای محدودیت‌های احتمالی صورت نگرفته که اگر مثل نوروز ۹۹ به یک‌باره شرایط “فوق‌العاده” در کشور اعلام شد و ستاد کرونا برای محدودیت سفر در نوروز تصمیم گرفت، چه تدبیری داشته باشد تا مثل گذشته، مسافر و تاسیسات گردشگری دوباره متضرر نشوند.

پس از گذشت دو سال درگیری با کرونا دیگر نمی‌توان اعلام بی‌تجربگی یا غافلگیری کرد، با این حال، هنوز آن‌چنان که باید بین ستاد مدیریت کرونا و وزارت گردشگری هماهنگی دقیقی مشاهده نمی‌شود و الگوی تعریف‌شده‌ای برای مدیریت سفر وجود ندارد، اگرچه در مقطعی به افرادی که دو دُز کامل واکسن را تزریق کرده‌اند اجازه سفر بدون محدودیت داده شده است، اما دیده می‌شود تاسیسات گردشگری و یا بخش‌های خدماتی سفر و حمل و نقل آن‌چنان به کنترل این موضوع متعهد نیستند و یا با اغماض واکسن و تست مسافران را کنترل می‌کنند.

از سوی دیگر، آن‌چنان که برخی تاسیسات گردشگری گفته‌اند وزارت بهداشت نظارت دقیق، مستمر و پایداری در کنترل دستورالعمل‌های کرونا در این اماکن ندارد و وضعیت بهداشت برخی رستوران‌ها، بین‌راهی‌ها و اقامتگاه‌ها به نظارت دقیق‌تری نیاز دارد، اگرچه معاونت گردشگری همواره تاکید دارد تأسیاست گردشگری از جمله مراکزی هستند که دستورالعمل‌های ستاد کرونا را دقیق و کامل اجرا می‌کنند.

علاوه‌بر این، از آن‌جا که نزدیک به ۷۰درصد سفرها در ایران جاده‌ای انجام می‌شود و کنترل وضعیت اتوبوس‌ها، استراحتگاه‌ها و توقفگاه‌های بین‌راهی با وزارت راه است، این سوال مطرح است که دو ماه باقی‌مانده تا نوروز، این وزارتخانه چه تدبیری برای ایمن‌سازی این مراکز و وسایل نقلیه عمومی برای استفاده کم‌خطر مسافران دارد؟ معمولا بیشترین اعتراض‌ها در سفرهای جاده‌ای نیز به وضعیت بهداشت مراکز بین‌راهی به‌ویژه سرویس‌های بهداشتی مربوط می‌شود، برای بهداشتی کردن این مراکز با توجه به دو سال تجربه رویارویی با کرونا، برنامه‌ای وجود دارد؟

هشدار؛ نوروز پُرسفر در پیش است

آیا کمپ‌های مسافرتی که مسؤولیت‌شان با شهرداری‌ها است، آماده پذیرش مسافران در پیک ششم کرونا هستند؟ امکانات محدود آن‌ها که اغلب هزینه قابل توجهی از مسافران به خاطر آن دریافت می‌شود، تجهیز و آماده شده است؟

آیا بر روی مدارس که هر سال از پذیرش مسافران عمومی برحذر داشته می‌شوند، اما برخی از آن‌ها خلاف این دستور عمل می‌کنند، نظارت بهداشتی می‌شود و برای نوروز ۱۴۰۱ چه تصمیمی در این‌باره گرفته خواهد شد؟

ظرفیت محدود بازدید برای موزه‌ها و سایت‌های گردشگری در نوروز چگونه رعایت خواهد شد و نظارت بر آن‌ها با توجه به نیروی محدود انسانی چگونه انجام می‌شود؟ سرکشی‌ از موزه‌ها نشان می‌دهد در ماه‌هایی که این مراکز باز شده‌اند ظرفیت محدود بازدید در دوران کرونا به‌درستی رعایت نشده است، به طوری که برخی موزه‌ها در یک روز شاهد حضور یک‌هزار نفر بازدیدکننده بوده‌اند.

ستاد مدیریت کرونا که هشدار پیک ششم کرونا را داده و در دوره‌های گذشته سفر را یکی از عوامل انتشار ویروس در کشور دانسته است، از حالا برای مدیریت سفر و اجماع با سایر دستگاه‌های ذی‌ربط برای جلوگیری از یک وضعیت بحرانی دیگر، چه تدبیر و پیش‌بینی‌ای دارد؟ آیا قرار است در آخرین لحظات مسافران و تأسیسات گردشگری را که هزینه کرده‌اند و امکان بازگشت هزینه‌های‌شان وجود ندارد یک‌بار دیگر غافلگیر کند؟ آیا قرار است مثل گذشته صورت مسأله را با محدود کردن سفر پاک کند یا تدبیر دیگری خواهد داشت؟

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=5840
  • منبع : ایسنا

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.