• امروز : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 23 December - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

1

صدور ۱۰۴۹ مجوز مرکز مراقبت در منزل

  • کد خبر : 5335
  • ۰۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۹
صدور ۱۰۴۹ مجوز مرکز مراقبت در منزل
جلسه کارگروه پرستاری جامعه نگر با حضور معاون پرستاری وزیر بهداشت و رئیس کل سازمان نظام پرستاری برگزار شد. در این نشست بر تسهیل صدور مجوز مراکز مراقبت در منزل (هوم کِر)، سختگیری در پایش آن‌ها، واگذاری نظارت به اتحادیه ها، لزوم توسعه این مراکز با توجه به افزایش سالمندی و بیماری های غیر واگیر و حمایت از حقوق اقشار آسیب پذیر تاکید شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، عباس عبادی – معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی- در دهمین جلسه کارگروه پرستاری جامعه‌نگر، گفت: در جلسه گذشته کمیته علمی کرونا درباره نقش هوم‌کر در ایام کرونا و تاثیر آن بر کاهش بستری‌ها بحث و بر این نکته تاکید شد که اگر سیستم کنترلی دقیقی بر فعالیت برخی پرستارنماها وجود نداشته باشد، مشکلاتی ایجاد می‌کند و مثل یک تیغ دو لبه به خود مراکز هوم کر آسیب می زند.

وی افزود: نگاه هوم‌کر ارتقای سلامت مردم است. وظیفه آن فقط انجام یک سری خدمات مثل تزریقات نیست و جنبه علمی پرستاری نباید مغفول بماند. هر زمان پرستاران خدمات علمی ارائه کرده اند چون به زبان ساده بیان کرده اند، جایگاه علمی لازم را پیدا نکرده است بنابراین باید جایگاه علمی خدمات پرستاری توجه داشته باشیم.

معاون پرستاری وزیر بهداشت تاکید کرد: در حوزه خدمات هوم کر و مراقبت در منزل باید قبل از اینکه نگاه درآمدزایی، کسب درآمد حلال و کارآفرینی داشته باشیم. به عنوان پیشتازان و پیشگامان هوم‌کر حتما وظیفه کار علمی کردن و وکیل مدافع بیمار بودن را انجام دهیم. این کار باعث حذف افراد غیرحرفه‌ای می‌شود.

وی ادامه داد: واقعیت این است که سیاست وزارت بهداشت توسعه هوم‌کر است و تاکنون ۱۰۴۹ مجوز در این زمینه نیز صادر شده و ۷۳۶ مورد آن فعال است بنابراین حدود ۳۰۰ مرکز هوم کر ثبت شده اما فعالیت ندارند. امیدواریم تا چهار سال آینده تعداد مراکز هوم کر فعال به دو تا سه برابر برسد و آیین‌نامه این مراکز هم بازبینی می‌شود.

عبادی اضافه کرد: برای توسعه مراکز هوم کر و بهبود نظارت بر این آن‌ها، راهبرد وزارت بهداشت کمک به تقویت اتحادیه‌ها و سندیکاهای مرتبط با هوم‌کر است. باید سندیکاهای هوم کر به سمت همگرایی حرکت کنند. اتحادیه ها باید افراد غیرمتخصص را شناسایی و آنها را معرفی کنند تا برخورد صورت بگیرد. این متخلفان باید از طریق مراجع قانونی تنبیه شوند. هزینه این تخلفات باید بالا برود تا کسی جرئت ورود به مسائل تخصصی در حوزه خدمات پرستاری و هوم کر را نداشته باشند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت افزود: سیستم دولتی نمی تواند برای نظارت بر همه این مراکز ورود کند و اگر هم وارد این حوزه شود، خطر بروز فساد وجود دارد.

عبادی در ادامه گفت: در هر صورت راهبرد وزارت بهداشت توسعه مراکز هوم کر و واگذاری نظارت به اتحادیه ها و سندیکاهاست. فعالان این حوزه حتما برای اصلاح آیین نامه ها مشارکت کنند. منفعل نباشند. این همکاری به منافع مردم کمک می کند. باید منافع بیماران و مردم در نظر گرفته شود، حاصل همه این کارها خیری است که به مردم می رسد.

وی ادامه داد: باید از تکنولوژی روز و از ظرفیت فضای مجازی و هوش مصنوعی استفاده کنیم. به خدمات الکترونیک مراقبت در منزل و متاورس فکر کنید.  برخی کشورها مثل امارات وزارت هوش مصنوعی ایجاد کرده و اگر توجه نکنیم دچار عقب ماندگی می شویم.

معاون پرستاری وزارت بهداشت اضافه کرد: در کنار هوم‌کر همزمان می توان هلدینگ هایی ایجاد کرد باید به هاسپیس (مراقبت تسکینی) فکر کنیم. سال‌های پیش رو آمار سالمندی و بیماری سرطان افزایش خواهد یافت. هم اکنون ۸ میلیون سالمند در کشور داریم که ۱.۵ میلیون نفر از آنها بیش از دو بیماری مزمن دارند بنابراین در سال‌های پیش رو باید از سالمندان مراقبت کنیم. به دلیل تک‌فرزندی که در دهه ۷۰ و ۸۰ رخ داد سالمندان آینده تنها خواهند شد بنابراین نیاز به خدمات هوم‌کر افزایش خواهد یافت.

عبادی در ادامه اظهارکرد: برای ساماندهی مراکز هوم کر مجوزها را راحت صادر می‌کنیم و نظارت ها و کنترل ها را بسیار سختگیرانه انجام می دهیم. باید به موضوع تعارض منافع نیز دقت کنیم. در زمینه پیشگیری از تضاد منافع در هوم کر سازمان نظام پرستاری و اتحادیه‌ها باید دقت و نقش کنترلی و سیاستگذاری را به طور مشترک دنبال کنند.

وی افزود: باید به ارزان سازی و کیفی سازی خدمات هوم کر توجه شود. حمایت وزارت بهداشت از ارائه خدمات هوم‌کر وجود دارد و سال‌های آینده در حوزه پرستاری، عرصه توسعه خدمات مراقبت در منزل است به شرطی که به کیفی شدن خدمات و مراقبت از حقوق مردم توجه شود.

معاون پرستاری اضافه کرد: آیین نامه مراکز هوم کر با نگاه به آینده قابل اصلاح است چون مدل ارائه خدمت در حال تغییر است و باید نگاه رو به جلو داشته باشیم. نگاه وزارت بهداشت تسهیل کردن مجوز، واگذاری پایش و نظارت به اتحادیه های غیر دولتی است و در معاونت پرستاری با همکاری نظام پرستاری برای واقعی کردن تعرفه‌های خدمات هوم کر و حمایت بیمه‌ای تلاش می شود.

وی افزود: در مورد ایجاد هوم کر دولتی هم باید فکر شود، هر چند ممکن است مخالفانی هم داشته باشد اما برخی مردم امکان استفاده از خدمات مراکز هوم کر خصوصی را ندارد و اگر مددکاری بیمارستان کمک نکند، حتی نمی‌توانند از بیمارستان ترخیص شوند اما به لحاظ حقوق شهروندی حق دارند از این خدمات استفاده کنند و لازم است با نگاه مثبت ایجاد این مراکز هم بررسی شود.

عبادی تاکید کرد: نگاه وزارت بهداشت تقویت بخش خصوصی است اما با توجه به وضعیت اقشار کم درآمد باید به حقوق آنان نیز توجه کنیم.

به گزارش ایسنا،‌حمیدرضا عزیزی – رئیس انجمن ملی پرستاری جامعه نگر نیز در این جلسه، گفت: توسعه پرستاری جامعه نگر یکی از اولویت‌های خدمات پرستاری در کشور و جزو اولویت‌های سازمان نظام پرستاری و معاونت پرستاری است و یکی از مسائل اساسی در بدنه پرستاری کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: خدمات پرستاری جامعه نگر در خدمات مراکز هوم کر خلاصه نمی شود بلکه شبکه ای از خدمات کوتاه مدت، بلند مدت و در ارتباط با جامعه است که می تواند توسعه پیدا کند و ظرفیت بزرگی برای توسعه نقش ها و خدمات پرستاری در سطح جامعه است.

عزیزی افزود: در این راستا باید ساختارهای جدیدی شکل بگیرد. ایجاد این کارگروه و به زودی ستاد هدایت آن در ساختمان جدید نظام پرستاری در همین راستاست و در سطح جامعه نیز انجمن ملی پرستاران جامعه نگر و تشکل های دیگری شکل گرفته است.

رئیس انجمن ملی پرستاری جامعه نگر ادامه داد: برای توسعه خدمات پرستاری جامعه نگر، دغدغه ها و مشکلاتی وجود دارد. باید به سمت فعال کردن این مراکز، توانمند کردن آن‌ها، پوشش بیمه ای، ارائه خدمات سلامت دیجیتال و نظارت بر این مراکز و برخورد با مراکز غیر مجاز پیش برویم.

توجه به تکنولوژی‌های دیجیتال در توسعه خدمات پرستاری
به گزارش ایسنا، در این جلسه، دکتر محمد میرزابیگی – رئیس کل سازمان نظام پرستاری – نیز گفت: اولین بار است که پنج نسل همزمان با هم زندگی می‌کنند. یک نسل سالمندان هستند که به خدمات پرستاری نیاز دارند. دو نسل مسلط بعدی نسل مدیریتی حاکم بر جامعه و نسل جوانان و نوجوانان هستند که منتقد و دارای شکاف نسلی زیاد هستند. بیشترین شکاف نسلی بر سر گذر جوامع از مباحث مدیریتی است که تحت عنوان نسل پنجم مدیریتی، بازاریابی و دانشگاه‌ها از آن‌ها یاد می‌شود و در مجموع از سنت به سمت مدرنیته می رود.

وی افزود: نسل چهار به پنج دچار چرخش شدید به سمت دیجیتالی شدن است. عرصه خدمت برای آن‌ها به شدت دیجیتالی شده است به طوری که این نسل با نسل پدران خود اشتراک فکری و فیزیکی کافی ندارند. این نسل به لحاظ خدمتی که می گیرد یا خدمتی که ارائه می کند، مدام از وسایل دیجیتال هوشمند استفاده می کند.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: دنیا با بحث افزایش سن روبروست و به علت رفاه زدگی بیماری‌های غیرواگیر افزایش یافته است. کووید ۱۹ هم نشان داد بیماری‌های واگیر هم تمام شدنی نیست. این مسائل و نیازهایی به وجود آورده و امکان پاسخگویی زیادی ایجاد کرده است.

وی در ادامه گفت: در عرصه دنیای مجازی که گسترده تر از فضای مجازی است، خدمات پرستاری باید از نسل اول تا پنجم متناسب با نیازهای این نسل‌ها ارائه شود و عرصه هوم‌کر در این زمینه موفق‌تر و مستقل تر خواهد بود و پرستاران در عرصه خدمت غیربیمارستانی می‌توانند انقلاب جدیدی ایجاد کنند.

میرزابیگی افزود: در این فضای جدید مراکز هوم کر و مراقبت در منزل باید بتوانند نیروهای جدید را در کنار خودشان داشته باشند و برای فعالیت در فضا و عرصه جدید آماده شوند تا با توجه به نیازها و شرایط جدید ابتکار عمل را از دست ندهند.

بنابر اعلام روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، در این نشست نمایندگان مراکز هوم کر و انجمن ملی پرستاری جامعه نگر بر لزوم پوشش بیمه‌ای خدمات هوم کر، تقویت نظارت و پایش این مراکز و برخورد جدی با متخلفان و مراکز هوم کر غیر مجاز تاکید کردند.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=5335

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.