• امروز : دوشنبه, ۲۸ آبان , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 18 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0

مواد غذایی سالم برای کبد کدامند؟

  • کد خبر : 5077
  • ۰۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۹
مواد غذایی سالم برای کبد کدامند؟

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، برخی از انواع مواد غذایی طبیعی به سلامت و پیشگیری از بیماری‌های کبدی کمک می‌کنند. مصرف منظم این غذا‌ها را می‌توان به افرادی که می‌خواهند کبدی سالم داشته باشند نیز توصیه کرد. کبد چیست؟ این عضو در قسمت راست بالای حفره شکم قرار دارد. کبد شما عملکرد‌های حیاتی بسیاری […]

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، برخی از انواع مواد غذایی طبیعی به سلامت و پیشگیری از بیماری‌های کبدی کمک می‌کنند. مصرف منظم این غذا‌ها را می‌توان به افرادی که می‌خواهند کبدی سالم داشته باشند نیز توصیه کرد.

کبد چیست؟

این عضو در قسمت راست بالای حفره شکم قرار دارد. کبد شما عملکرد‌های حیاتی بسیاری از جمله ذخیره ویتامین‌ها و مواد معدنی، تولید فاکتور‌های انعقاد خون، سنتز آنزیم و پروتئین، ذخیره چربی و قند، حذف الکل، دارو‌ها و مواد سمی از بدن را انجام می دهد. به دلیل همه این ها، برای یک زندگی سالم به کبد سالم نیاز است.

برخی از مسائل وجود دارند که باید در طول زندگی به منظور محافظت از سلامت کبد مورد توجه قرار گیرند. پرهیز از مصرف الکل و سیگار و مصرف بی مورد مواد مخدر، ورزش منظم، دوری از استرس، انجام معاینات منظم سلامت و داشتن رژیم غذایی سالم از جمله این موارد هستند.

مواد غذایی مفید برای کبد:

۱. کنگر فرنگی
کنگر فرنگی از نظر مواد مغذی بسیار غنی است. حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین A، C و B و مواد معدنی مانند پتاسیم، منگنز و کلسیم است. علاوه بر این، “سیارین” کنگر فرنگی از نظم عملکرد کبد، کیسه صفرا و مجاری صفراوی، کلیه‌ها و روده‌ها پشتیبانی می‌کند. کنگر باعث تسریع جریان صفرا می‌شود. به این ترتیب از انسداد مجرای صفراوی و بیماری‌های کیسه صفرا جلوگیری کرده و در عین حال هضم را تسهیل می‌کند و از سوء هاضمه جلوگیری می‌کند.

کنگر علاوه بر کبد، غلظت اوره را در کلیه‌ها افزایش می‌دهد و اثر مدر (ادرار آور) دارد. به این ترتیب ضمن پاکسازی خون به رفع سموم از بدن نیز کمک می‌کند. یک کنگر فرنگی متوسط ​​تقریباً ۶۰ کیلو کالری انرژی دارد. به دلیل انرژی کم، گزینه غذایی بسیار مفیدی است. به جلوگیری از مشکلات گوارشی نیز کمک می‌کند؛ زیرا منبع خوبی از فیبر است. برای مصرف می‌توانید کنگر فرنگی را که به صورت تازه یا کنسرو شده است، بجوشانید و در سالاد استفاده کنید. می‌توانید آن را با غلات مخلوط کرده و به شکل یک دمنوش مصرف کنید.

۲. قهوه
یکی از فواید قهوه که اثرات مثبت زیادی بر سلامتی دارد، محافظت از سلامت کبد است. هنگامی که مطالعات علمی مورد بررسی قرار می‌گیرند، مشاهده شده است که مصرف قهوه اثرات پیشگیرانه و حمایتی بر پیشرفت بیماری حتی در بیماران کبدی دارد. احتمال آسیب دائمی کبد و سیروز در افراد مبتلا به بیماری کبدی که به طور منظم و متوسط ​​قهوه می‌نوشند، بسیار کمتر از افرادی است که قهوه مصرف نمی‌کنند.

قهوه که حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی است، رادیکال‌های آزاد را خنثی می‌کند و استرس اکسیداتیو را کاهش می‌دهد. به این ترتیب از سرطان کبد و سایر انواع سرطان محافظت می‌کند. علاوه بر این، قهوه که از التهاب جلوگیری می‌کند، در بهبود التهاب کبد و پیشگیری از آسیب کبدی ناشی از هپاتیت موثر است. قهوه که چربی سوزی در بدن را تسریع می‌کند، از چاق شدن کبد نیز جلوگیری می‌کند. با توجه به تمام این اثرات مثبت، اگر در مصرف آن زیاده روی نشود، می‌توان قهوه را در زمره غذا‌های دوستدار کبد قرار داد.

۳. چای سبز
چای سبز ماده غذایی بسیار ارزشمندی است که از نظر فوایدش برای سلامتی موضوع بسیاری از تحقیقات علمی قرار گرفته است و فواید بسیاری نیز با این مطالعات به اثبات رسیده اند. مشاهده شده است که بهبود بیماری کبد چرب غیر الکلی در افرادی که عادت منظم به نوشیدن چای سبز دارند، به طور قابل توجهی آسان‌تر است. چای سبز که منبع مهم آنتی اکسیدان‌ها نیز است، استرس اکسیداتیو را در بدن کاهش می‌دهد.

اثر محافظتی در برابر سرطان کبد و بسیاری از انواع سرطان‌های دیگر دارد. چای سبز که به کاهش التهاب کمک می‌کند، به بهبود التهاب کبد نیز کمک می‌کند. در بیماران هپاتیتی، از آسیب کبدی ناشی از عفونت جلوگیری می‌کند. برای مشاهده این اثرات مثبت، مصرف چای سبز باید به طور منظم و بالای ۲-۳ فنجان در روز باشد.

۴. سیر
قرن‌ها به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی شناخته شده و مصرف می‌شود. فواید مهمی نیز از نظر سلامت کبد دارد. سیر به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی که دارد از التهاب کبد جلوگیری می‌کند. علاوه بر این، به تسکین التهاب در بیماری‌هایی مانند هپاتیت یا التهاب کیسه صفرا کمک و از آسیب کبدی جلوگیری می‌کند. علاوه بر این ها، سیر که فواید بسیاری برای سلامتی دارد، می‌تواند به طور منظم توسط افراد سالم مصرف شود.

۵. مارچوبه
اگرچه مصرف آن در کشور ما زیاد رایج نیست؛ اما مارچوبه غذایی بسیار مفید برای سلامت کبد است. مارچوبه، تازه مصرف می‌شود. این گیاه می‌تواند از عملکرد کبد پشتیبانی کرده و در برابر بیماری‌های کبدی محافظت می‌کند. از آن جایی که اثر ادرار آور دارد، به پاکسازی بدن از سموم کمک می‌کند. همچنین از سلامت کبد و کلیه محافظت می‌کند. جدای از این، مارچوبه را که فواید بسیار دیگری نیز دارد، می‌توان به راحتی به عنوان یک وعده غذایی با روغن زیتون، به تنهایی یا در سالاد آب پز مصرف کرد.

۶. انگور
انگور، یکی دیگر از مواد غذایی مفید برای کبد است. این میوه حاوی یک جزء بسیار مفید به نام رسوراترول است، به خصوص در انواع قرمز و بنفش. رسوراترول، یک آنتی اکسیدان بسیار قوی برای محافظت در برابر بسیاری از بیماری ها، به ویژه سرطان کبد و التهاب کبد را فراهم می‌کند. علاوه بر میوه انگور، هسته آن نیز از این ترکیبات مفید بسیار غنی است.

۷. بادام زمینی
بادام زمینی غذایی با محتوای کولین بالا است که یک جزء بسیار مفید برای سلامت کبد است. این دانه حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی، ویتامین E و مواد معدنی مختلف به مقدار قابل توجهی است؛ لذا می‌تواند از کبد در برابر سرطان و عفونت محافظت و از عملکرد طبیعی آن پشتیبانی کند. علاوه بر بادام زمینی، مغز‌هایی مانند تخمه آفتابگردان و فندق نیز برای سلامت کبد مفید هستند. اما از آن جایی که میزان چربی این غذا‌ها زیاد است، باید حد اعتدال در مصرف را رعایت کرد.

۸. ماهی روغنی
ماهی‌های روغنی مانند سالمون و ماهی خال مخالی سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ هستند. اسید‌های چرب امگا ۳ نقش مهمی در محافظت از سلامت قلب و عروق، متعادل کردن کلسترول، جلوگیری از التهاب و سرطان و محافظت از سلامت کبد دارند. ماهی باید حداقل دو روز در هفته مصرف شود تا اسید‌های چرب امگا ۳ به اندازه کافی وارد بدن شود. با روش‌های سالم مانند فر، گریل یا بخارپز پخته شود.

۹. گریپ فروت
یکی دیگر از مواد غذایی که به محافظت از سلامت کبد کمک می‌کند، گریپ فروت است. ترکیبی به نام نارینجین اثرات مهمی در محافظت از سلامت و بهبود عملکرد کبد دارند. در عین حال این مواد که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند، در پیشگیری از عفونت و محافظت از سلول‌ها در برابر سرطان نیز موثر هستند؛ بنابراین مصرف گریپ فروت در برابر بسیاری از بیماری‌ها به ویژه بیماری‌هایی مانند هپاتیت، کوله سیستیت و سرطان کبد محافظت می‌کند.

غذا‌های مفید برای کبد که در بالا ذکر شد، می‌تواند توسط افرادی که مانع پزشکی برای مصرف این غذا‌ها ندارند به برنامه تغذیه اضافه شود. این غذا‌ها می‌توانند از سلامت کبد محافظت کنند.

علاوه بر این‌ها باید از مصرف الکل و سیگار پرهیز شود. دارو‌ها و مکمل‌های غذایی به صورت خودسر مصرف نشود و فعالیت بدنی به طور منظم انجام شود. علاوه بر این، با بررسی‌های منظم توسط پزشک، انجام آزمایش عملکرد کبد و رسیدن به وزن ایده آل افراد دارای اضافه وزن می‌تواند از سلامت کبد محافظت کند. بدین ترتیب با تشخیص بیماری‌های احتمالی در مراحل اولیه از آسیب دائمی کبد جلوگیری می شود.

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=5077

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.