به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، در یک عمل که در بیمارستان چشم مورفیلدز لندن انجام شد، ریزتراشهای به عرض ۲ میلی متر در زیر شبکیه چشم یک زن قرار داده شده است. این ریز تراشه در دریچهای که از طریق جراحی در زیر شبکیه ایجاد شد، گذاشته شده است.
عینکی مخصوص که حاوی یک دوربین متصل به یک کامپیوتر کوچک است و به کمر وصل میشود، دیدن را برای این زن امکانپذیر میکند.
این بیمار به دژنراسیون ماکولا یا تخریب لکه زرد چشم که مرتبط با سن است، مبتلا بود و این ریزتراشه امید به بازیابی نسبی بینایی را برای این قبیل افراد فراهم کرده است.
تخریب لکه زرد یا ماکولا که قسمت حساس به نور شبکیه و مسئول دید مستقیم و واضح است، در افراد مسن وضعیتی پیش رونده دارد و در حال حاضر درمانی ندارد. حدود ۱۲ درصد از کسانی که بالای ۸۰ سال هستند، به این عارضه مبتلا میشوند.
زمانی که ریزتراشه در زیر شبکیه چشم بیمار کار گذاشته شد، صحنههای بصری توسط عینک دریافت و به کامپیوتر منتقل می شود.
الگوریتمهای هوش مصنوعی پردازش کرده و به عینک فرمان میدهند که روی چه چیزهایی تمرکز کند. سپس عینک این تصاویر را به عنوان یک پرتوی مادون قرمز از طریق چشم به داخل تراشه پخش میکند و آن را به یک سیگنال الکتریکی تبدیل کرده که به داخل مغز میرود و در آن جا چنین تفسیر میشود گویی که دید طبیعی است.
این زن گفته است که تخریب لکه زرد چشمش باعث شده که او نتواند دیگر باغبانی و یا نقاشی کند.
ماهی مقیت، جراح شبکیه چشم در بیمارستان چشم مورفیلدز گفت: این ابزار مبتکرانه، امید به بازیابی بینایی در افرادی را که دچار دژنراسیون ماکولا شدهاند، افزایش داده است. موفقیت این عمل و شواهد جمعآوری شده از طریق مطالعات بالینی، اطلاعاتی را برای تعیین پتانسیل واقعی این درمان فراهم میکند.
در ماه نوامبر سال گذشته یک مرد ساکن لندن اولین فرد در جهان بود که در همین بیمارستان دارای یک چشم مصنوعی شد که با چاپگر سه بعدی ساخته شده بود.