به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، محمد میراخوری پژوهشگر مدیریت دولتی گرایش توسعه منابع انسانی، در مقاله ای عنوان کرد: افراد در موفقیت هر کسبوکاری نقش اساسی و کلیدی دارند و عملکرد مثبت کارکنان میتواند به عنوان دارایی یک سازمان تلقی شود.
فلسفه مدیریت منابع انسانی چیست؟
برای پاسخ به این سوال که مدیریت منابع انسانی چیست؟ لازم است در ابتدا اشاره ای داشته باشیم به فلسفه منابع انسانی.
مدیریت منابع انسانی یا (Human Resource Management) روشی برای استخدام، استقرار و مدیریت کارمندان سازمان است. بخش منابع انسانی یک شرکت یا سازمان معمولاً وظیفه ایجاد، اعمال و نظارت بر سیاستهای حاکم بر کارگران و روابط سازمان با کارمندان خود را برعهده دارد.
اصطلاح منابع انسانی برای اولین بار در اوایل دهه ۱۹۰۰ و سپس به طور گسترده تری در دهه ۱۹۶۰ برای توصیف افرادی که برای یک سازمان کار می کنند به طور کلی مورد استفاده قرار گرفته است.
مدیریت منابع انسانی چگونه کار می کند؟
مدیریت منابع انسانی از طریق متخصصان اختصاصی منابع انسانی، که مسئول اجرای روزمره وظایف مرتبط با منابع انسانی هستند، کار می کند. معمولا، منابع انسانی یک بخش کل را در هر سازمان تشکیل می دهد.
بخش های منابع انسانی در سازمان های مختلف می توانند از نظر اندازه، ساختار و ماهیت موقعیت های فردی آن ها متفاوت باشند. برای سازمان های کوچکتر، داشتن تعداد انگشت شماری از متخصصان منابع انسانی، که هر یک مجموعه گسترده ای از وظایف منابع انسانی را انجام می دهند، غیر معمول نیست.
سازمان های بزرگ تر ممکن است نقش های تخصصی تری داشته باشند، که کارمندان اختصاصا به وظایفی مانند استخدام، مهاجرت و ویزا، مدیریت استعدادها، مزایا، پاداش و غیره اختصاص یافته اند. اگرچه این موقعیت های منابع انسانی متفاوت و تخصصی هستند، اما عملکردهای شغلی ممکن است با یکدیگر هم پوشانی داشته باشند. آمازون نمونه ای از یک شرکت بزرگ با انواع مختلف موقعیت های انسانی متخصص است.
در ادامه گزیده مختصراز رشته گردشگری
قبل از هرچیز، باید این نکته را بدانید که چیزی به نام رشته گردشگری در ایران وجود ندارد و این عنوانی است که به اشتباه به آن اطلاق می شود.
در نظام آموزشی ایران چندین رشته مرتبط با گردشگری وجود دارند که معروفترین آن ها همان رشته ی «مدیریت جهانگردی» است. به غیر از این رشته، رشتههای جغرافیا و برنامه ریزی گردشگری، علوم اجتماعی و برنامه ریزی گردشگری، گردشگری مذهبی، مدیریت هتلداری و رشته کارآفرینی گردشگری هم در دانشگاه ها تدریس می شوند. هریک از این رشته ها به صورت تخصصی و از حیطه های مختلف موضوع گردشگری را مورد بررسی قرار می دهند. هرکدام از آنها هم بازار کار خاص خود را دارند و تقریباً متمایز از یکدیگر هستند.
انتهای پیام