• امروز : جمعه, ۱۱ آبان , ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 1 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟ سندرم ایمپاستر چیست و چگونه می‌توان بر آن غلبه کرد؟

0

واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم

  • کد خبر : 41628
  • ۲۸ مهر ۱۴۰۳ - ۹:۳۰
واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم
واریس پا یک بیماری مرتبط با عروق سیاهرگی است که در زنان شیوع بالاتری دارد و با افزایش سن، احتمال ابتلا به آن افزایش می‌یابد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، این عارضه، وضعیتی است که در آن رگ‌های سطحی پا متورم و پیچ‌خورده می‌شوند. رگ‌های واریسی پا به صورت برجسته با رنگ آبی یا بنفش در زیر پوست قابل رویت هستند و گاهی‌اوقات ممکن است به شکل مویرگ نازک قرمز، تحت عنوان رگ‌های عنکبوتی مشاهده شوند.

زمانی که دیواره داخلی رگ‌ها ضعیف یا آسیب‌دیده باشند و خون نتواند به خوبی به سمت قلب بازگردد، به مرور زمان خون در رگ‌ها تجمع پیدا می‌کند و باعث ایجاد فشار و تورم در آن‌ها می‌شود. در واقع، می‌توان گفت اگر فشار خون در رگ‌های سطحی پوست زیاد باشد، لخته خون ایجاد می‌شود و بیماری واریس در ران‌ها یا ساق پاها بروز پیدا می‌کند.

علائم واریس پا

شایع‌ترین علائم این عارضه عبارت‌اند از:

  • رگ‌های بنفش یا آبی روی سطح پوست

  • مشاهده رگ‌های برجسته و پیچ‌خورده روی پا

  • احساس درد، فشار و سنگینی

  • کبودی و ورم در قسمت ساق پا

  • گرفتگی عضلات ران و ساق پا مخصوصا در شب

  • احساس خارش در پا

  • تورم خفیف پا

علائم واریس پا در زنان و مردان چیست؟

اگر سیاهرگ‌های سطحی پاها در اثر نشستن یا ایستادن طولانی‌مدت تحت فشار زیادی قرار بگیرند، دچار واریس می‌شوند. این عارضه که در زنان شایع‌تر است، معمولا علاوه بر نشانه‌های ظاهری با علائمی همچون کبودی، تغییر رنگ پوست و احساس درد مزمن در پا بروز پیدا می‌کند.

نشانه‌های واریس پا در مردان را می‌توان مشابه زنان دانست. در واقع، آقایانی که فعالیت سنگین انجام می‌دهند، مدت طولانی می‌نشینند یا سر پا می‌مانند، در معرض ابتلا به هر یک از علائم این بیماری قرار دارند.

نشانه‌های واریس پا در بارداری چگونه است؟

این عارضه یک مشکل نسبتا شایع در دوران بارداری است که به دلیل تغییرات هورمونی و افزایش فشار خون در رگ‌های پای مادر باردار رخ می‌دهد. از طرفی، تغذیه جنین باعث می‌شود تا جریان خون در دوران بارداری افزایش یابد. در چنین وضعیتی اگر فشار اضافی به پاهای زن باردار وارد شود، احتمال بروز واریس بیشتر خواهد شد.

علت واریس پا از چیست؟

رگ‌های سالم، خون را به آرامی به سمت قلب حرکت می‌دهند و دریچه‌های داخل آن که با جریان خون باز و بسته می‌شوند، از برگشت خون جلوگیری می‌کنند. زمانی که این دریچه‌ها به دلیل ضعف یا آسیب باعث بازگشت و تجمع خون شوند، تورم رگ‌ها و در نهایت واریس پا رخ می‌دهد.

علت واریس پا در کودکان

این عارضه در کودکان نادر است، اما می‌تواند به دلایل ژنتیکی، مادرزادی یا شرایط خاص پزشکی رخ دهد. برخی متخصصان معتقدند، امروزه تغییر در تغذیه و روش رشد کودکان احتمال ابتلا به واریس پا را در سنین پایین افزایش داده است. مصرف مداوم غذاهای فرآوری‌شده و حجم بالای شیرینی‌جات می‌تواند به مرور زمان باعث بروز چاقی و فشار آمدن بر رگ‌ها شود که نتیجه آن افزایش احتمال ابتلا به واریس پا در کودکان است.

واریس پا چگونه درمان میشود؟

در حال حاضر، برای درمان واریس پا، راه‌کارهای متعددی وجود دارد که پزشک بر اساس نوع آسیب واردشده به رگ‌ها، بهترین روش را توصیه می‌کند. گزینه‌های درمانی شامل موارد زیر هستند:

۱- اسکلروتراپی

در این روش، پزشک برای از بین بردن رگ‌های کوچک تا متوسط واریس، محلولی را تزریق می‌کند و باعث بسته شدن آن‌ها می‌شود. با وجود اینکه ممکن است برخی از رگ‌های واریسی برای بهبودی کامل به چندین تزریق نیاز داشته باشند، می‌توان روش اسکلروتراپی را یکی از راه‌کارهای موثر برای بهبود این عارضه دانست.

۲- لیزر درمانی

برای درمان واریس پا با لیزر از فیبر لیزری استفاده می‌کنند. در این روش غیر تهاجمی، عروق درگیر به کمک لیزر مسدود می‌شوند و از بین می‌روند.

۳- پوشیدن جوراب واریس

یکی از رایج‌ترین روش‌های درمانی این عارضه، پوشیدن جوراب‌های فشرده است که موجب بهبود در گردش خون می‌شود. این جوراب‌ها به عروق پیچ‌خورده فشار زیادی وارد می‌کنند و باعث می‌شوند جریان خون به درستی به سمت قلب هدایت شود.

۴- جراحی

اگر شدت واریس پا و تورم عروق خونی زیاد باشد، پزشک از روش‌های مختلف جراحی استفاده می‌کند که عبارت‌اند از:

  • برداشتن رگ: در این روش، قبل از اینکه رگ عمیق درگیر شود، رگ‌های سطحی را می‌بندد و از طریق برش‌های کوچک برمی‌دارند.

  • فلبکتومی: رگ‌های واریسی کوچک به کمک ایجاد چند سوراخ ریز روی پوست برداشته می‌شوند.

  • جراحی آندوسکوپی رگ: زمانی که سایر روش‌های درمانی موفقیت‌آمیز نباشند و زخم‌های واریسی ایجاد شود از این روش جراحی استفاده می‌کنند.

۵- رادیوفرکوئنسی

در این روش، یک پروب به کمک سونوگرافی وارد یکی از رگ‌های بلند واریسی می‌شود و انرژی ناشی از رادیوفرکوئنسی (RF) می‌تواند با گرم کردن رگ‌ باعث بسته شدن آن‌ شود.

۶- کرم‌ها و پمادها

افرادی که در سطح پاها، عروق عنکبوتی دارند می‌توانند از کرم واریس (ورنوکس) برای بازگرداندن زیبایی پوست خود استفاده کنند. این کرم موضعی در کنار سایر ویتامین‌ها، گیاهان دارویی و رعایت رژیم غذایی سالم به برطرف شدن عروق سیاهرگی خفیف واریس کمک می‌کند.

۷- حجامت

بهبود واریس پا با حجامت یکی از روش‌های سنتی درمان این عارضه است. حجامت می‌تواند با بازگرداندن اکسیژن و جریان خون تازه به کاهش درد و ناراحتی ناشی از این بیماری کمک کند.

۸- ورزش

برای درمان واریس پا با ورزش، بهتر است به سراغ ورزش‌هایی مانند پیاده‌روی، شنا و دوچرخه‌سواری ملایم بروید. این ورزش‌های سبک می‌توانند به بهبود گردش خون در رگ‌های واریسی پا کمک کنند.

برای درمان واریس پا چه بخوریم؟

اگر شما هم با این سوال مواجه شده‌اید که برای واریس پا چی خوبه، می‌توان گفت رعایت رژیم غذایی سالم به بهبود گردش خون و سلامت کلی بدن کمک می‌کند. در جدول زیر با مواد غذایی مفید و مضر برای رگ‌‌های بدن به خصوص رگ‌های واریسی پا آشنا می‌شوید:

مواد غذایی مفید

مواد غذایی مضر

انواع توت‌ها

قند و افزودنی‌های مصنوعی

مرکبات مانند پرتقال و لیمو

کربوهیدرات تصفیه‌شده

سبزیجات تازه

غذاهای شور

غلات کامل و نوشیدن آب فراوان

مواد غذایی کنسروی

عوارض و خطرات واریس پا 

سطح خفیف این بیماری در اغلب افراد خطرات جدی ایجاد نمی‌کند و فقط ظاهر ناخوشایندی دارد، اما سطح شدید آن را نباید دست کم گرفت. به طور کلی می‌توان گفت اگر واریس پا درمان نشود، باعث به وجود آمدن خطراتی همچون موارد زیر خواهد شد:

  • ایجاد لخته خون در نواحی درگیر واریس (ترومبوز ورید سطحی)

  • ملتهب شدن رگ‌ها و خارش آن‌ها

  • آمبولی ریوی

  • تورم پاها

  • ترومبوز ورید عمقی

تسریر مراقب سلامتی شماست!

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=41628
  • منبع : https://www.darmankade.com

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.