به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، بهترین کمکی که برای بهبود احساس غم و ناراحتی میتوان انجام داد، کمک گرفتن از یک متخصص روانپزشک است ولی راهکارهای عملیاتی برای بهبود احساس غم و ناراحتی وجود دارد که خود فرد میتواند برای بهبود این علائم انجام دهد.
روش های کنار آمدن با غم و اندوه و بهبود احساس غم و ناراحتی
روشهای مختلف برای درمان و بهبود احساس غم و اندوه وجود دارد. در ادامه ۸ روش بسیار ساده که میتوان برای کاهش این علائم انجام داد را توضیح دادهایم:
۱) ورزش کردن
بر اساس تحقیقات گستردهای که برای بهبود احساس غم و اندوه انجام شده، محققان به این نتیجه رسیدهاند که ورزش کردن برای تسکین افسردگی خفیف تا متوسط، به همان اندازه که مصرف دارو مفید است میتواند کارساز باشد. ورزش کردن علاوه بر بهبود علائم افسردگی، به بهبود سلامت قلب و عروق، کاهش وزن و کاهش خطرات ابتلا به بسیاری از بیماریهای مزمن را نیز دارد.
۲) به چالش کشیدن افکار منفی
فردی که احساس غم و ناراحتی میکند، به شدت دچار افکار منفی میشود. افکاری مثل “من یک آدم شکست خورده هستم”، “هیچ کس مرا دوست ندارد” یا “من تا ابد این حس بد را خواهم داشت” و… . این افکار منفی در صورتی که تداوم داشته باشد، به یک عادت ناخودآگاه در ذهن تبدیل میشوند و احساس افسردگی را تقویت میکنند.
۳) مصرف غذاهای سالم
فردی که احساس غم و ناراحتی میکند، اغلب تمایل زیادی به مصرف غذاهای ناسالم دارد. مصرف غذاهای ناسالم مثل شیرینیها و یا غذاهای شور و چرب، شاید در لحظه برای بهبود احساس غم و اندوه به صورت مقطعی چارهساز باشد، ولی مصرف مداوم آنها میتواند عواقب بدی مثل افزایش قند و فشار خون، افزایش وزن و در نهایت بدخلقی را به همراه داشته باشند.
۴) داشتن خواب کافی
افسردگی و اضطراب دو فاکتوری هستند که میتوانند دلیل اصلی بیخوابی و اختلالات مربوط به آن شوند. با ایجاد تغییراتی در روال زندگی، میتوان به داشتن خوابی آرامتر در طول شب کمک کنید و به بهبود احساس غم و ناراحتی کمک کرد.
مثلا:
-
هر شب در یک ساعت مشخص، به رختخواب بروید.
-
در اتاق خواب از تلویزیون، کامپیوتر و موبایل دوری کنید.
-
حداقل یک ساعت قبل از رفتن به رختخواب غذا نخورید.
-
اطمینان حاصل کنید که اتاق خواب تا حد امکان تاریک و ساکت باشد.
-
مطمئن شوید که دمای اتاق متعادل است.
-
حداقل دو ساعت قبل از رفتن به رختخواب از مصرف تمام نوشیدنی های کافئین دار خودداری کنید.
۵) نوشیدن آب به مقدار کافی
نوشیدن آب به مقدار کافی برای بهبود تمامی عملکردهای بدن ضروری است. نوشیدن روزانه و مقدار کافی آب در بدن موجب دفع سموم و بهبود عملکرد اندامهای داخلی و بهبود احساس غم و اندوه میشود. بسیاری از افراد به غلط به مصرف نوشیدنیهای گازدار، کافئیندار و الکلی رو میآورند و که در نتیجه موجب کم آبی بدن میشود.
۶) ایجاد یک روتین ساده در زندگی روزمره
افرادی که با احساس غم و اندوه دست و پنجه نرم میکنند، داشتن یک زندگی روتین و بدون هیچ تغییری میتواند باعث تشدید این علائم در آنها شود. برای مثال یک فردی که دچار علائم افسردگی است ممکن است هر روز سر یک ساعت مشخص از خواب بیدار شود، به سر کار برود، به خانه بازگردد و هر شب همان برنامه تلویزیونی همیشگی را تماشا کند و دوباره فردا صبح همین روال ادامه داشته باشد.
۷) خندین و بهبود احساس غم و ناراحتی
خندیدن روش دیگری برای افزایش دوپامین در مغز است. با تماشای یک فیلم کمدی، خواندن کتابهای کمدی، خندیدن با دیگران، یا صرفاً فکر کردن به خاطرههایی که موجب خندیدن میشوند، میتوان به افزایش ترشح هورمون دوپامین کمک کرد و علائم افسردگی را بهبود بخشید.
۸) کمک کردن به دیگران
فردی که دچار افسردگی و احساسات منفی است، به شدت غرق در افکار منفی خودش است. بهترین کاری که برای بهبود احساس غم و ناراحتی و دور کردن این افکار میتوان انجام داد، کمک کردن به دیگران و یا نگهداری از یک حیوان خانگی، تماس گرفتن با یک دوست، انجام کارهای انساندوستانه به صورت داوطلبانه و… میتواند برای خارج شدن از این حال و هوای منفی موثر باشد.
مدیریت غم و ناراحتی در مواقع لزوم و بهبود احساس غم و ناراحتی
انجام دادن هر کدام از این ۸ مورد که در بالا به آنها اشاره کردیم شاید در ابتدا برای یک فردی که احساس غم و ناراحتی میکند چالش برانگیز باشد. ولی برای مدیریت غم و ناراحتی و ایجاد حتی یک تغییر کوچک در زندگی روزمره میتواند به سرعت به کاهش علائم افسردگی منجر شود.
تسریر مراقب سلامتی شماست!