به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، سرطان بینی نوعی سرطان سر و گردن است. بسته به اینکه سرطان از کجا شروع شده، این بیماری میتواند نامهای مختلفی داشته باشد. اگر سرطان دماغ از سوراخ پشت بینی شروع شود، پزشکان آن را سرطان حفره بینی مینامند. (حفره بینی درست پشت بینی و در امتداد سقف دهان قرار دارد و در نهایت به قسمت بالایی گلو میپیوندد). سرطانی که از سینوسها شروع شود، به عنوان سرطان سینوس پارانازال شناخته میشود. سینوسها به حفره بینی متصل میشوند این نوع از سرطان بینی میتواند در هر یک از این سینوسها ایجاد شود.
در صورت ابتلا به تومور بینی، دانستن نوع سرطان بینی که فرد به آن مبتلا شده بسیار ضروری است. چرا که هر کدام از این سرطانها انواع مختلفی دارند. هر نوع سرطان بینی هم میتواند ویژگیهای متمایزی داشته باشد و بالطبع روش درمانی مختلفی نیز خواهند داشت.
عوامل موثر در بروز سرطان بینی چیست؟
پزشکان هنوز در مورد علت سرطان بینی مطمئن نیستند و برخی از آنها معتقدند که ژنهای خاصی میتوانند در این امر دخیل باشند. به طور علمی اگر بخواهیم در این مورد نظر بدهید باید بگوییم که در بدن ژنهایی به اسم پروتوانکوژن وجود دارد که به سلولها دستور میدهد که چه زمانی رشد کنند و یا تقسیم شوند و یا زنده بمانند. ژنهای سرکوبگر تومور، زمان مرگ و از بین رفتن سلولها را کنترل میکنند. هنگامی که این عملکرد مختل میشود سلولها از کنترل خارج میشوند و باعث برخی سرطانها مثل سرطان بینی میشود. به طور کلی برای ایجاد سرطان، بیش از یک ژن درگیر خواهد شد.
علائم سرطان بینی چیست؟
علائم سرطان بینی همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد، ممکن است علائمی مشابه سرماخوردگی داشته باشد. از این رو بسیار مهم است که حتما توسط یک متخصص گوش و حلق و بینی و یک متخصص سرطان بهطور دقیق بررسی شود.
از جمله رایجترین علائم سرطان بینی عبارتند از:
-
احساس انسداد و گرفتگی دائمی بینی به طوری که خیلی بیش از حد یک طرف بینی درگیر باشد
-
احتمال خونریزی از بینی
-
ریزش خلط از بینی و پشت حلق و ترشح مخاط از بینی که ممکن است خونآلوده باشد
-
کاهش حس بویایی
درمان سرطان بینی
روشهای گوناگونی برای درمان سرطان بینی وجود دارد. روشی که پزشک برای درمان این سرطان پیشنهاد میکند هم بستگی به فاکتورهای مختلفی مثل میزان پیشرفت سرطان و متاستاز و وضعیت سلامت کلی بیمار بستگی دارد. از جمله رایجترین روشهای درمانی سرطان دماغ میتوان به جراحی و برداشتن تومور بینی و سینوس، جراحی باز یا از طریق سوراخ بینی و اندوسکوپیک اشاره کرد.
از جمله سایر روشهای درمانی که برای این سرطان پیشنهاد میشود پرتودرمانی است که برای از بین بردن سلولهای سرطانی انجام میشود. روش دیگر شیمیدرمانی است که در این روش برای کاهش رشد تومور و در نهایت ازبینبردن سرطان، از داروهای مختلف استفاده میشود که در واقع جزء درمانهای تکمیلی این سرطان به شمار میآید.
تسریر مراقب سلامتی شماست!