• امروز : پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

1

گیاه‌خواری و ارتباط آن با انواع بیماری‌ها

  • کد خبر : 41552
  • ۰۲ تیر ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۰
گیاه‌خواری و ارتباط آن با انواع بیماری‌ها
مردم به دلایل زیادی گیاه‌خوار ‌می‌شوند، از جمله سلامتی، اعتقادات مذهبی، نگرانی در مورد رفاه حیوانات یا استفاده از آنتی بیوتیک‌ها و هورمون‌ها در دام، یا تمایل به غذا خوردن به گونه‌ای که از استفاده بیش از حد از منابع محیطی جلوگیری شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، برخی از افراد به دلیل عدم توانایی مالی برای خوردن گوشت از یک رژیم غذایی عمدتاً گیاهخواری پیروی می‌کنند. گیاه‌خوار ‌شدن به لطف در دسترس بودن محصولات تازه در تمام طول سال، گزینه‌های ‌غذاخوری گیاهی بیشتر، و تاثیر رو به رشد آشپزی فرهنگ‌ها با رژیم‌های ‌غذایی عمدتاً گیاهی، جذاب‌تر و قابل دسترس‌تر شده است.

مزایای گیاه‌خواری

به طور سنتی، تحقیقات در مورد گیاهخواری عمدتاً بر کمبودهای تغذیه‌ای بالقوه متمرکز بود، اما در سال‌های ‌اخیر، آونگ به سمت دیگری حرکت کرده است و مطالعات مزایای سلامتی خوردن بدون گوشت را تأیید می‌کند. امروزه، خوردن گیاهی نه تنها از نظر تغذیه‌ای کافی، بلکه به عنوان راهی برای کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های ‌مزمن شناخته شده است. به گفته انجمن رژیم غذایی آمریکا، “رژیم‌های ‌گیاهی برنامه ریزی شده مناسب، از جمله رژیم‌های ‌گیاهخواری کامل یا وگان، سالم و از نظر تغذیه کافی هستند و ممکن است در پیشگیری و درمان بیماری‌های ‌خاص فواید سلامتی داشته باشند.

اگر از دستورالعمل‌های ‌توصیه شده در مورد تغذیه، مصرف چربی و کنترل وزن پیروی نکنید، گیاه‌خوار ‌شدن لزوما برای شما خوب نخواهد بود. رژیم غذایی حاوی نوشابه، پیتزا پنیر و آب نبات، از نظر فنی “گیاه‌خواری” است. همیشه به خاطر داشته باشید که اگر کالری زیادی بخورید، حتی از غذاهای مغذی، کم‌چرب و گیاهی، وزنتان افزایش می‌یابد. بنابراین تمرین کنترل وعده غذایی، خواندن برچسب غذا و انجام فعالیت بدنی منظم نیز مهم است. از آسیب ناشی از التهاب مزمن محافظت کنید. علم ثابت کرده است که التهاب مزمن و با درجه پایین می‌تواند به یک قاتل خاموش تبدیل شود که به بیماری‌های ‌قلبی عروقی، سرطان، دیابت نوع ۲ و سایر شرایط کمک می‌کند.

رژیم غذایی گیاه خواری

در رژیم غذایی گیاه‌خواری افراد یکسری غذاها را از برنامه غذایی‌شان حذف می‌کنند. این دسته از غذاها محصولات گوشتی، ماهی و مرغ هستند. بنابراین گیاهان جایگزین انواع گوشت اعم از گوشت قرمز و سفید خواهد شد. رژیم غذایی گیاه‌خواری رژیم کاملی است و تمامی ویتامین‌ها و موارد دیگر بدن از طریق خوردن انواع گیاهان تامین می‌شود. انگیزه‌های گیاه‌خوارها متفاوت است اما این روزها وگان‌ها اغلب دلایل محیط زیستی دارند. به همین دلیل تلاش می‌کنند که از خوردن گوشت انواع حیوانات پرهیز کنند. از مهم ترین انواع رژیم های غذایی گیاه خواری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

رژیم غذایی پسترین، رژیم وگان، رژیم اوو و رژیم لاکتو. در هرکدام از این دست رژیم‌های غذایی گیاه‌خواری افراد برخی از انواع مواد غذایی را استفاده کرده و برخی دیگر را حذف می‌کنند. در واقع در موارد جزئی با هم فرق دارند.

آیا گیاه‌خوار ‌شدن می‌تواند از شما در برابر بیماری‌های ‌بزرگ محافظت کند؟

شاید. در مقایسه با گوشت خواران، گیاه‌خواران تمایل به مصرف چربی اشباع و کلسترول کمتر و ویتامین C و E بیشتر، فیبر غذایی، اسید فولیک، پتاسیم، منیزیم و فیتوکمیکال‌ها (مواد شیمیایی گیاهی) مانند کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها دارند. در نتیجه، آنها احتمالاً کلسترول تام و LDL (بد)، فشار خون و شاخص توده بدنی (BMI) پایین‌تری دارند که همگی با طول عمر و کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های مزمن مرتبط هستند.

اما هنوز اطلاعات کافی برای بیان اینکه چگونه رژیم گیاهخواری بر سلامت طولانی مدت تأثیر می‌گذارد وجود ندارد. به سختی می‌توان تأثیر گیاه‌خواری را از سایر شیوه‌هایی که گیاه‌خواران بیشتر دنبال می‌کنند، مانند سیگار نکشیدن، زیاده روی در نوشیدن الکل و ورزش کافی، از بین برد. اما برخی از تحقیقات تا کنون نشان داده‌اند: چیزی به نام سکته کوچک وجود ندارد… سکته مغزی پنجمین علت مرگ و میر در ایالات متحده و یکی از علل مهم ناتوانی است.

ارتباط گیاه‌خواری با کاهش احتمال ابتلا به بیماری قلبی

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد گیاهخواران خطر کمتری برای حوادث قلبی (مانند حمله قلبی) و مرگ ناشی از علل قلبی دارند. در یکی از بزرگترین مطالعات – تجزیه و تحلیل ترکیبی از داده‌های ‌پنج مطالعه آینده‌نگر که شامل بیش از ۷۶۰۰۰ شرکت کننده بود که چندین سال پیش منتشر شد – گیاه‌خواران به طور متوسط ​​۲۵٪ کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی بودند. این نتیجه یافته‌های قبلی از مطالعات مربوط به مقایسه گیاه‌خواران و غیرگیاه‌خواران ادونتیست‌های روز هفتم را تایید کرد (اعضای این گروه مذهبی از کافئین اجتناب می‌کنند و مشروب نمی‌نوشند یا سیگار نمی‌کشند؛ حدود ۴۰ درصد گیاه‌خوار ‌هستند).

ارتباط گیاه‌خواری و ابتلا به سرطان

صدها مطالعه نشان می‌دهد که خوردن مقدار زیادی میوه و سبزیجات می‌تواند خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها را کاهش دهد و شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد گیاهخواران نسبت به غیر گیاه‌خواران کمتر دچار سرطان می‌شوند. اما تفاوت‌ها زیاد نیست. یک رژیم گیاه‌خواری می‌تواند دریافت حداقل پنج وعده روزانه میوه و سبزیجات را آسان‌تر کند، اما یک رژیم غذایی کاملاً گیاهی لزوما بهتر از یک رژیم گیاهی که شامل ماهی یا مرغ نیز می‌شود نیست. به عنوان مثال، در یک تجزیه و تحلیل تلفیقی از داده‌های مطالعه گیاه‌خواری آکسفورد و EPIC-Oxford، ماهی‌خواران نسبت به گیاه‌خواران خطر ابتلا به سرطان‌های خاص کمتری داشتند. اگر خوردن گوشت قرمز را متوقف کنید (چه گیاه‌خوار ‌شوید یا نه)، یک عامل خطر سرطان روده بزرگ را از بین خواهید برد.

ارتباط گیاه‌خواری با ابتلا به دیابت نوع ۲

تحقیقات نشان می‌دهد که رژیم غذایی عمدتاً گیاهی می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد. در مطالعات ادونتیست‌های ‌روز هفتم، خطر ابتلا به دیابت در گیاه‌خواران حتی پس از در نظر گرفتن BMI، نصف غیر گیاه‌خواران بود. مطالعه سلامت زنان مستقر در هاروارد ارتباط مشابهی بین مصرف گوشت قرمز (به ویژه گوشت‌های ‌فرآوری شده مانند بیکن و هات داگ) و خطر دیابت، پس از تنظیم BMI، کل کالری دریافتی و ورزش نشان داد.

آیا گیاه‌خواری موجب پوکی استخوان می‌شود؟

برخی از زنان تمایلی به امتحان یک رژیم گیاه‌خواری ندارند – به خصوص رژیمی که شامل محصولات لبنی غنی از کلسیم نیست – زیرا نگران پوکی استخوان هستند. گیاه‌خواران لاکتو-اوو حداقل به اندازه گوشت‌خواران کلسیم مصرف می‌کنند، اما گیاه‌خواران معمولاً کمتر کلسیم مصرف می‌کنند. در مطالعه EPIC-Oxford، ۷۵ درصد از وگان‌ها کمتر از مقدار توصیه شده روزانه کلسیم دریافت کردند. اما وگان‌هایی که حداقل ۵۲۵ میلی‌گرم کلسیم در روز مصرف می‌کردند، به ویژه در برابر شکستگی آسیب پذیر نبودند.

معایب گیاه‌خواری

افرادی که از رژیم گیاه‌خواری و به خصوص رژیم غذایی ممکن است در معرض خطر کمبود ویتامین D و ویتامین K باشد که هر دو برای سلامت استخوان مورد نیاز هستند. اگرچه سبزیجات برگ سبز حاوی مقداری ویتامین K هستند، اما وگان‌ها نیز ممکن است به غذاهای غنی شده از جمله برخی از انواع شیر سویا، شیر برنج، آب پرتقال ارگانیک و غلات صبحانه نیاز داشته باشند. آنها همچنین ممکن است بخواهند مکمل ویتامین D را در نظر بگیرند.

تسریر مراقب سلامتی شماست!

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=41552
  • منبع : https://www.darmankade.com

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.