به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، خوشبختانه شمار غذاهایی که در بارداری می توانید بخورید از آنهایی که نباید بخورید، بیشتر است. فقط کافی است برنامه غذایی مناسبی در دوران بارداری و حاملگی داشته باشید و برای سلامت خود در رژیم بارداری دقت کنید.
برخی از غذاها در دوران بارداری باید به میزان کمی مصرف شوند، در حالی که از مصرف بعضی دیگر در بارداری باید کاملا خودداری شود.
غذاهایی که نباید در بارداری خورد
۱. ماهی با جیوه بالا
جیوه یک عنصر بسیار سمی است. هیچ سطح ایمنی ندارد و بیشتر در آبهای آلوده یافت میشود و برای رژیم بارداری در دوران بارداری ممنوع است.
جیوه در مقادیر بالا میتواند برای سیستم عصبی، سیستم ایمنی و کلیهها سمی باشد. همچنین ممکن است در کودکان مشکلات جدی رشد ایجاد کند و حتی با مقادیر کم نیز اثرات سو دارد.
۲. ماهی نپخته یا خام
این یکی برای طرفداران سوشی سخت خواهد بود، اما یکی از موارد مهم است. ماهی خام، به ویژه صدف، میتواند عفونتهای مختلفی از جمله عفونتهای ویروسی، باکتریایی یا انگلی مانند نورو ویروس، ویبریو، سالمونلا و لیستریا ایجاد کند.
برخی از این عفونتها ممکن است تنها باعث کم آبی و ضعف بدن شوند. سایر عفونتها با عواقب جدی یا حتی کشنده به کودک منتقل میشوند.
۳. گوشت نپخته، خام و فرآوری شده
برخی از نکات گفته شده راجع به ماهی خام در رژیم بارداری، در مورد گوشت نیم پز نیز صدق میکند. خوردن گوشت نپخته یا خام خطر ابتلا به چندین باکتری یا انگل از جمله توکسوپلاسما، E. coli، لیستریا و سالمونلا را افزایش میدهد.
باکتریها برای سلامتی کودک مضر بوده، احتمالاً منجر به تولد نوزاد مرده یا بیماریهای عصبی شدید، از جمله ناتوانی ذهنی، نابینایی و صرع میشود.
۴. تخم مرغ خام
تخمهای خام میتوانند به باکتری سالمونلا آلوده باشند. علائم عفونتهای سالمونلا شامل تب، حالت تهوع، استفراغ، گرفتگی معده و اسهال است.
۵. گوشت اندام
گوشت اندام (مغز، زبان، قلوه و…) منبع خوبی از انواع مواد مغذی در رژیم بارداری است.
این مواد شامل آهن، ویتامین B12، ویتامین A، روی، سلنیوم و مس است که همه اینها برای شما و کودک مفید است. با این حال، مصرف بیش از حد ویتامین A حیوانی در دوران بارداری توصیه نمیشود.
۶. کافئین
ممکن است شما یکی از میلیونها انسانی باشید که عاشق قهوه، چای، نوشابه یا کاکائو هستند. مطمئناً شما در مورد عشق به کافئین تنها نیستید.
طبق گفته کالج متخصین زنان و زایمان آمریکا (ACOG)، به طور کلی به افراد باردار توصیه میشود که مصرف کافئین را به کمتر از ۲۰۰ میلی گرم در روز کاهش دهند.
۷. جوانههای خام
سالادی که سالم مینامید نیز ممکن است حاوی ناخالصی باشد. جوانههای خام، از جمله جوانههای یونجه، شبدر، تربچه و ماش ممکن است به سالمونلا آلوده شده باشند.
محیط مرطوب مورد نیاز بذرها جهت شروع جوانهزنی برای این نوع باکتریها ایده آل و شستشو آنها تقریباً غیرممکن است.
۸. محصولات شسته نشده
سطح میوهها و سبزیجات بدون شستشو یا پوست کندن ممکن است به چندین باکتری و انگل آلوده باشند. اینها شامل توکسوپلاسما، E. coli، سالمونلا و لیستریا هستند که میتوانند از خاک یا هنگام برداشت آلوده شوند.
آلودگی میتواند در هر زمان از تولید، برداشت، فرآوری، ذخیره سازی، حمل و نقل یا فروش رخ دهد. یک انگل خطرناک که ممکن است روی میوهها و سبزیجات بماند، توکسوپلاسما نام دارد.
۹. شیر، پنیر و آب میوه غیر پاستوریزه
شیر خام، پنیر غیرپاستوریزه و پنیرهای نرم رسیده میتوانند حاوی مجموعهای از باکتریهای مضر از جمله لیستریا، سالمونلا، E. coli و کمپیلوباکتر باشند.
همین امر در مورد آب غیر پاستوریزه نیز وجود دارد که مستعد آلودگی باکتریایی است. این عفونتها همه میتوانند عواقب تهدید کننده زندگی برای نوزاد متولد نشده داشته باشند.
۱۰. الکل
توصیه میشود از مصرف الکل در رژیم بارداری کاملاً خودداری کنید، زیرا خطر سقط جنین و تولد مرده را افزایش میدهد. حتی میزان کم آن نیز میتواند بر رشد مغز کودک تأثیر منفی بگذارد.
نوشیدن الکل در دوران بارداری میتواند باعث سندرم الکل جنین نیز شود که شامل تغییر شکل صورت، نقص قلب و عقب ماندگی ذهنی است.
۱۱. غذاهای بیارزش فرآوری شده
بارداری بهترین زمان برای شروع مصرف غذاهای غنی از مواد مغذی است که هم برای شما و هم برای کوچولوی در حال رشد مفید است. در این دوران به مقدار زیادی مواد مغذی ضروری از جمله پروتئین، فولات، کولین و آهن نیاز خواهید داشت.
یک برنامه غذایی مطلوب برای بارداری باید به طور عمده شامل غذاهای کامل، دارای مقدار زیادی مواد مغذی برای تأمین نیازهای شما و کودک باشد. غذای فرآوری شده مواد مغذی کم و در مقابل کالری، قند و چربی های اضافه دارند.
در حالی که مقداری افزایش وزن در دوران بارداری ضروری است، افزایش وزن زیاد با بسیاری از عوارض و بیماریها مرتبط است. این موارد شامل افزایش خطر ابتلا به دیابت بارداری و همچنین عوارض بارداری یا زایمان است.
وعدههای غذایی و میان وعدههای مصرفی در دوران بارداری باید غنی از پروتئین، سبزیجات و میوهها، چربیهای سالم و کربوهیدراتهای پر فیبر مانند غلات کامل، لوبیا و سبزیجات نشاستهدار باشد. نگران نباشید، روشهای زیادی برای استفاده از سبزیجات و حفظ طعم وجود دارد.
تسریر مراقب سلامتی شماست!