• امروز : سه شنبه, ۲ بهمن , ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 21 January - 2025
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

1

شاخک بینی بزرگ شده یا شکسته را چگونه درمان کنیم؟

  • کد خبر : 41419
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۰
شاخک بینی بزرگ شده یا شکسته را چگونه درمان کنیم؟
شاخک بینی یک بخش مهم از ساختار بینی انسان است که عمدتاً وظیفه تصفیه و افزایش گرما و رطوبت هوای ورودی به ریه‌ها را بر عهده دارد. این شاخک‌ها موجب افزایش سطح مخاطی بینی و جلوگیری از ورود ذرات مضر به ریه‌ها می‌شوند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، آناتومی بدن انسان بسیار پیچیده و در عین حال جذاب است. یکی از اجزای صورت که کمتر کسی در مورد آن شنیده، “شاخک بینی” نام دارد. شاخک های بینی نقشی مهم در عملکرد عادی بینی ایفا می‌کنند و به مشکل خوردن آن‌ها باعث اختلال در تنفس می‌شود. 

شاخک بینی چیست؟

توربین‌ها یا شاخک های بینی ساختارهای استخوانی داخل بینی هستند که توسط بافت نرم (مخاط) پوشانده شده‌اند. این ساختارها مسئول گرم کردن، مرطوب کردن و فیلتر‌ کردن هوایی هستند که تنفس می‌کنیم. به‌طور معمول سه شاخک وجود دارد که شامل شاخک فوقانی (بالایی)، میانی و تحتانی (پایینی) هستند.

علائم بزرگ شدن و شکستگی شاخک بینی

بزرگ شدن یا شکستگی شاخک بینی، تنفس از طریق بینی را برای شما سخت‌تر می‌کند. برخی از علائم دیگری که ممکن است تجربه کنید نیز شامل این موارد می‌شوند:

  • تغییر حس بویایی

  • خشکی دهان پس از بیدار شدن از خواب. این علامت زمانی که با دهان باز می‌خوابید اتفاق می‌افتد زیرا نمی‌توانید از طریق بینی نفس بکشید.

  • احساس فشار روی پیشانی

  • درد خفیف در ناحیه صورت

  • احتقان طولانی‌مدت بینی

  • آبریزش بینی

  • خر و پف کردن

علت بزرگ شدن یا شکستگی شاخک بینی

بزرگ شدن شاخک بینی معمولاً ناشی از آلرژی، سرماخوردگی، سینوزیت و گاهی افزایش سن است. با این حال، گاهی دلایل دیگری برای بزرگ شدن شاخک وجود دارد که برخی از آن‌ها شامل این موارد می‌شوند:

  • تغییرات هورمونی: برخی از شرایط مانند مصرف داروهای خاص، بارداری، بلوغ، پرکاری تیروئید و غیره، تولید هورمون را تغییر می‌دهند. همه این موارد می‌توانند منجر به افزایش بافت مخاطی و در نتیجه افزایش حجم شاخک‌ها شوند.

  • چاقی: افزایش وزن باعث انسداد راه‌های تنفسی می‌شود. این امر خصوصاً زمانی مشهود است که استراحت می‌کنید یا به پشت می‌خوابید. چاقی یا اضافه‌وزن باعث کاهش حجم ریه و افزایش تلاش برای تنفس می‌شود که این وضعیت، ناهنجاری‌هایی مثل هایپرتروفی شاخک بینی را در پی دارد.

  • عوامل محیطی: گاهی این عارضه به دلیل قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض مواد سمی یا دمای پایین رخ می‌دهد. این وضعیت باعث می‌شود راه‌های تنفسی تلاش بیشتری برای حفظ عملکرد صحیح تنفسی انجام دهند که این منجر به افزایش اندازه شاخک‌ها و سایر ساختارهای بینی می‌شود.

  • سیگار کشیدن یا مصرف الکل: برخی از عادات ناسالم مانند سیگار کشیدن یا مصرف زیاد الکل، باعث تغییر شاخک‌ها و هایپرتروفی می‌شوند. این عوامل باعث عملکرد غیرطبیعی و انحطاط ساختار شاخک خواهند شد.

راه‌ های درمان بزرگی یا شکستگی شاخک بینی

زمانی که شاخک بینی دچار ورم و بزرگی شده باشد می‌توانید با راهکارهایی این وضعیت را کنترل یا درمان کنید. درمان‌های زیادی برای این عارضه وجود دارند که در اینجا به برخی از پرکاربردترین آن‌ها اشاره کرده‌ایم:

درمان شاخک بینی با دارو

ورم و بزرگ شدن شاخک بینی را می‌توان با برخی از داروهای تجویزی کنترل و درمان کرد. برخی از این داروها که به کاهش هایپرتروفی شاخک بینی کمک می‌کنند شامل این موارد می‌شوند:

  • داروهایی که برای کاهش حساسیت‌های فصلی استفاده می‌شوند؛ مانند ستیریزین (Zyrtec) یا لوراتادین (کلاریتین).

  • داروهای ضد احتقان خوراکی مانند سودوافدرین یا فنیل افرین. با این حال، این داروها می‌توانند روی فشار خون تاثیر بگذارند؛ بنابراین اگر مشکل فشار خون دارید باید از مصرف آن‌ها اجتناب کنید.

اسپری کوچک کننده شاخک بینی

اگر احتقان و انسداد بینیتان شدید است و خیلی اذیتتان می‌کند می‌توانید به طور موقت از اسپری‌های ضد‌احتقان بینی استفاده کنید. این اسپری‌ها برای از بین بردن ورم بینی و کوچک کردن شاخک بینی بزرگ‌شده استفاده می‌شوند. با این حال، این اسپری‌ها نباید به طور منظم استفاده شوند زیرا می‌توانند به مرور زمان منجر به خونریزی شوند و بیمار بعد از مدتی به آن‌ها مقاوم می‌شود و اثری روی او ندارند.

درمان شاخک بینی طب سنتی

بزرگ شدن شاخک بینی عارضه‌ای نیست که بتوان آن را با طب سنتی درمان کرد، بلکه درمان‌های گیاهی تنها برای بهبود علائم استفاده می‌شوند. برخی از گیاهان مفید برای تسکین علائم این بیماری عبارتند از:

  • آویشن: این گیاه خاصیت ضدعفونی‌کننده دارد و گزینه‌ای عالی برای بهبود عملکرد سیستم تنفسی به حساب می‌رود. برای استفاده از این درمان، ۲ گرم آویشن خشک را در آب جوشیده بریزید و اجازه دهید دم بکشد. این دم‌نوش معجزه‌آسا را به صورت روزانه مصرف کنید. همچنین می‌توانید با بخور اسانس آویشن، راه‌های تنفسی‌تان را باز کنید.

  • نعناع: چند قطره روغن نعناع را در یک ظرف آب گرم بریزید. سپس حدود ۱۵ دقیقه، بخار حاصل از آن را تنفس کنید. بهتر است حین تنفس چشم‌هایتان را ببندید.

  • اکالیپتوس: خواص اکالیپتوس برای رفع اختلالات تنفسی بسیار زیادند. کافی است چند قطره از اسانس این گیاه را در آب گرم بریزید و از آن برای بخور استفاده کنید.

عوارض بزرگ شدن یا شکستگی شاخک بینی

در صورتی‌که بزرگ شدن شاخک بینی را درمان نکنید علائمتان ممکن است تشدید شوند تا جایی که این علائم در زندگی روزمره‌تان تداخل ایجاد می‌کنند. افرادی که شاخک بینی بزرگ شده دارند، ممکن است با مشکل شدید در تنفس از طریق بینی روبرو شوند. این مشکل، خواب راحت و آسوده را دشوار می‌کند.

همچنین ممکن است فرد دچار عفونت‌های سینوسی مکرر شود که این امر می‌تواند کل روز او را درگیر کند و عملکرد کارآمدش در مدرسه یا محل کار را با مشکل روبرو کند. بسیاری از این بیماران، پس از مدتی دچار خونریزی مکرر از بینی نیز می‌شوند. این عارضه همچنین می‌تواند منجر به خشک شدن غشاهای مخاطی پوشاننده بینی شود و حس بویایی بیمار را تحت تاثیر قرار دهد.

راه‌ های پیشگیری از بزرگ شدن شاخک بینی

یکی از راه‌های پیشگیری از بزرگی شاخک بینی، محدود کردن قرارگیری در معرض آلرژن‌های محیطی است. اقدامات زیر تا حد زیادی به کاهش خطر بروز این عارضه کمک می‌کنند:

  • گرد و غبار اضافی و شوره بدن حیوانات خانگی را از محیط زندگی‌تان پاک کنید. برای این کار می‌توانید فرش، بالش، پرده، و مبلمان را با جاروبرقی تمیز کنید.

  • از استعمال دخانیات بخصوص در داخل خانه خودداری کنید.

  • کپک‌های زیر زمین، حمام و آشپزخانه را با پاک‌کننده‌های فرموله شده مخصوص پاک کنید.

  • از فیلتر هوای ذرات با راندمان بالا (HEPA) یا به طور مختصر فیلتر هپا در داخل خانه استفاده کنید. این فیلتر می‌تواند به از بین بردن مقدار قابل‌توجهی گرد و غبار تحریک‌کننده کمک کند. بهترین مکان برای استفاده از فیلتر هوا، اتاق خواب است. به علاوه اگر حیوانات خانگی در داخل خانه‌تان دارید، بهتر است آن‌ها را از اتاق خواب دور نگه دارید.

تسریر مراقب سلامتی شماست!

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=41419
  • منبع : https://doctoreto.com

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.