• امروز : پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0

چه بیماری‌هایی لاغرکننده هستند و چگونه درمان می‌شوند؟

  • کد خبر : 41130
  • ۲۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۸:۳۰
چه بیماری‌هایی لاغرکننده هستند و چگونه درمان می‌شوند؟
بیماری های لاغری انواع مختلفی داشته و به‌مرور باعث کاهش وزن می‌شوند. برای رسیدن به اندام متناسب باید این بیماری های زمینه ای درمان شوند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، شاید شما هم جزء افرادی باشید که با لاغری دست‌وپنجه نرم می‌کنید. حتی شاید برای افزایش وزن انواع رژیم‌های پرکالری را امتحان کرده‌ و برای عضله‌سازی به باشگاه رفته‌ باشید. اگر رژیم غذایی سالمی و کافی دارید ولی باز هم بیش‌ازحد لاغر هستید، احتمال ابتلا به بیماری های لاغری وجود دارد. پزشک باید علائم دیگر را بررسی کند تا از وجود بیماری های لاغر کننده مطمئن شود.

لاغری و علل اصلی کاهش وزن

در بسیاری از مواقع لاغری و کاهش وزن به‌علت دریافت کالری کم و تحرک زیاد است. زمانی که میان دریافت کالری و سوزاندن انرژی تعادل برقرار نشود، شخص چاق یا لاغر می‌شود. تغذیه سالم از چنین مشکلی جلوگیری می‌کند. تغذیه سالم به معنای خوردن غذاهای مفید از گروه‌های غذایی مختلف است. برای سلامت بدن باید بدانید از هر ماده غذایی چه‌مقدار و در چه زمانی استفاده کنید. برای دریافت رژیم غذایی سالم بهتر است با متخصص تغذیه مشورت کنید.

اگر با وجود تغذیه سالم و دریافت کالری زیاد باز هم با کاهش وزن روبرو می‌شوید، احتمالا مشکل از وجود بیماری های لاغری است. برای تشخیص علت لاغری متخصص تغذیه آزمایش‌های مختلفی انجام داده تا نوع بیماری زمینه ای لاغری مشخص شود.

مشکلات سلامتی و بیماری‌های زیادی وجود دارد که یکی از عوارض آنها کاهش وزن و لاغری است. برخی بیماری‌ها با تغییر در ترشح هورمون‌ها و تداخل در متابولیسم باعث افزایش متابولیسم و درنتیجه کاهش وزن و لاغری می‌شوند، بیماری‌های مانند پرکاری تیروئید، دیابت و غیره. گاها هم این لاغری منبعی روانی دارد مانند افسردگی و اختلالات خوردن و بی‌اشتهایی عصبی.

دلایل احتمالی کاهش وزن غیر‌قابل‌توجیه عبارت‌اند از:

۱. لاغری در اثر از دست‌دادن عضله

علل چاقی و لاغری بسیار پراکنده است. از این علل می‌توان به از‌دست‌دادن عضله اشاره کرد. کاهش عضله یا از بین رفتن عضله می‌تواند منجر به کاهش وزن غیرمنتظره شود. علامت اصلی این مشکل ضعف عضلانی است. حتی ممکن است یکی از اندام‌های شما کوچک‌تر از اندام دیگر باشد. اگر مدتی از عضلات استفاده نشود، این اتفاق می‌افتد.

سایر علل احتمالی ازدست‌دادن عضله عبارت‌اند از:

  • آسیب‌ها مانند شکستگی استخوان‌ها

  • سالخوردگی

  • سوختگی

  • سکته

  • آرتروز

  • روماتیسم مفصلی

  • پوکی استخوان.

۲. لاغری و تیروئید پرکار

پرکاری تیروئید هنگامی ایجاد می‌شود که غده تیروئید بیش‌از‌حد هورمون تیروئید تولید کند. این هورمون‌ها بسیاری از عملکردهای بدن از جمله سوخت‌وساز بدن را کنترل می‌کنند.

علائم دیگرپرکاری تیروئید عبارت‌اند از:

  • ضربان قلب سریع و نامنظم

  • اضطراب

  • خستگی

  • عدم تحمل گرما

  • مشکلات خواب

  • لرزش دست.

    ۳. لاغری در اثر روماتیسم مفصلی

    آرتریت روماتوئید (RA) یا روماتیسم مفصلی یک بیماری خودایمنی است که باعث می‌شود سیستم ایمنی بدن به مخاط مفاصل حمله کند و منجر به التهاب شود. التهاب مزمن می‌تواند سرعت متابولیسم را افزایش داده و وزن کلی را کاهش دهد.

    علائم RA شامل تورم و درد مفصل است. این بیماری معمولا همان مفاصل را در دو طرف بدن تحت تأثیر قرار می‌دهد. در واقع این بیماری یکی از بیماری های زمینه ای لاغری است.  

    ۴. دیابت

    از علل چاقی و لاغری، می‌توان به بیماری دیابت اشاره کرد. یکی از دلایل کاهش وزن ناخواسته دیابت نوع ۱ است. در دیابت نوع ۱، سیستم ایمنی بدن به سلول‌های لوزالمعده که مسئول تولید انسولین هستند، حمله می‌کند. بدون انسولین، بدن نمی‌تواند از گلوکز برای تأمین انرژی استفاده کند و این مسئله باعث بالارفتن گلوکز خون می‌شود. سپس کلیه‌ها گلوکز استفاده‌نشده را از طریق ادرار از بین می‌برند. همانطور که قند از بدن خارج می‌شود، کالری هم کاهش می‌یابد. در واقع این بیماری یکی از بیماری های مرتبط با لاغری است.

    ۵. افسردگی

    کاهش وزن ممکن است یکی از عوارض جانبی افسردگی باشد. افسردگی همان قسمت‌های مغز را کنترل می‌کند که اشتها را کنترل می‌کنند. این بیماری می‌تواند منجر به اشتهای ضعیف و در نهایت کاهش وزن شود. در بعضی از افراد، افسردگی ممکن است اشتها را افزایش دهد. در واقع افسردگی هم می‌تواند باعث چاقی شود و هم نوعی بیماری لاغرکننده محسوب می‌شود.

    ۶. بیماری التهابی روده

    کاهش غیرمنتظره وزن ممکن است علامت بیماری التهابی روده (IBD) باشد. IBD اصطلاحی است که چندین اختلال التهابی مزمن دستگاه گوارش را دربر‌می گیرد. دو نوع رایج آن، بیماری کرون و کولیت اولسراتیو است. التهاب مزمن IBD بدن را در وضعیت کاتابولیک قرار می‌دهد، به این معنی که دائماً انرژی مصرف می‌کند. IBD همچنین ترشح گرلین، هورمون گرسنگی و لپتین، هورمون سیری را مختل می‌کند. این بیماری منجر به کاهش اشتها و کاهش وزن می‌شود.

    ۷. بیماری انسداد مزمن ریوی

    از دیگر علل لاغری، می‌توان به بیماری انسداد مزمن ریوی اشاره کرد. بیماری انسداد مزمن ریوی (COPD) یک بیماری پیشرونده ریه است. این بیماری شامل آمفیزم و برونشیت مزمن است و بسیاری از افراد مبتلا به COPD هر دو را دارند.

    آمفیزم به‌آرامی به کیسه‌های هوا در ریه‌های شما آسیب می‌رساند و نفس‌کشیدن را دشوار می‌کند. برونشیت مزمن باعث التهاب مجاری تنفسی می‌شود که هوا را به ریه‌ها می‌رساند. این باعث ایجاد سرفه و مشکلات تنفسی می‌شود. در واقع این بیماری یکی از بیماری های زمینه ای لاغری است.

    COPD اولیه خفیف است. برخی از افراد ممکن است علائمی از خود نشان ندهند اما مواردی که ظاهر می‌شوند عبارت‌اند از:

    • تنگی نفس

    • خس‌خس

    • تنگی قفسه سینه

    • سرفه خفیف با یا بدون مخاط.

    ۸. اندوکاردیت

    اندوکاردیت باعث التهاب پوشش داخلی قلب یا اندوکاردیوم می‌شود. این بیماری زمانی ایجاد می‌شود که میکروب‌ها (معمولا باکتری‌ها) وارد جریان خون می‌شوند و در قلب جمع می‌شوند.

    بیشتر افراد مبتلا به اندوکاردیت تب دارند. این تب ممکن است همراه با اشتهای ضعیف باشد. افزایش دمای بدن همچنین باعث افزایش متابولیسم و ​​سوزاندن چربی‌ها شده و باعث کاهش وزن می‌شود.

    ۹. بیماری سل

    یکی دیگر از دلایل کاهش وزن غیرقابل‌توجیه، سل است. سل بیماری مسری است که معمولا ریه‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. کاهش وزن و کاهش اشتها از علائم اصلی سل است، اما دلیل بروز این علائم کاملا مشخص نیست. سل از طریق هوا پخش می‌شود. بیماری سل چیست و چه علائمی دارد:

    • سرفه شدید که ۳ هفته یا بیشتر طول بکشد.

    • درد قفسه سینه

    • سرفه‌کردن خون یا بلغم

    • خستگی

    • عرق شبانه

    • لرز

    • تب.

    ۱۰. سرطان

    سرطان اصطلاح عمومی برای بیماری‌هایی است که باعث تقسیم و گسترش سریع سلو‌ل‌های غیرطبیعی می‌شوند.طبق انجمن سرطان آمریکا، یکی از اولین علائم ممکن است کاهش وزن بدون‌‎توجیه ۵ کیلو یا بیشتر باشد. این مورد در سرطان‌های لوزالمعده، ریه، معده و مری شایع است.

    سرطان باعث افزایش التهاب در بدن می‌شود. این بیماری باعث از‌بین‌رفتن عضلات و اختلال در هورمون‌های تنظیم‌کننده‌ی اشتها می‌شود. یک تومور در حال رشد همچنین ممکن است مصرف انرژی در حال استراحت یا میزان انرژی بدن را در حالت استراحت افزایش دهد.

    ۱۱. بیماری آدیسون

    بیماری آدیسون حمله سیستم ایمنی به غدد فوق کلیوی است. در اثر این بیماری غدد فوق‌کلیه نمی‌توانند به اندازه کافی هورمون‌هایی مانند کورتیزول و آلدوسترون تولید کنند. کورتیزول بسیاری از عملکردها از جمله متابولیسم و ​​اشتها را تنظیم می‌کند. سطح پایین کورتیزول ممکن است منجر به کاهش اشتها و کاهش وزن شود. در واقع این بیماری یکی از بیماری های مرتبط با لاغری است.

    ۱۲. ایدز

    از دیگر علل لاغری می‌توان به ایدز اشاره کرد. HIV به سلو‌ل‌های ایمنی که سلول‌های T گفته می‌شوند حمله می‌کند. این بیماری مبارزه با عفونت‌ها را دشوار می‌کند. در صورت عدم درمان، HIV می‌تواند منجر به سندروم نقص ایمنی اکتسابی (AIDS) شود. این بیماری درموارد پیشرفته اغلب باعث کاهش وزن می‌شود.

    علائمی مانند گلودرد، زخم‌های دهان و خستگی می‌تواند غذاخوردن را ناخوشایند کند. اچ آی وی همچنین خطر عفونت‌های ثانویه را افزایش می‌دهد.

    ۱۳. نارسایی احتقانی قلب

    آیا نارسایی قلب می‌تواند از علل لاغری باشد؟ بله. کاهش وزن از عوارض نارسایی احتقانی قلب (CHF) است. وقتی قلب نتواند از خون کافی پر شود، نمی‌تواند خون را با نیروی کافی را به بخش‌های مختلف بدن برساند.

    در CHF، سیستم گوارشی نمی‌تواند خون کافی دریافت کند. این می‌تواند منجر به حالت تهوع و پیری زودرس شود. به‌علاوه، ممکن است تنفس هنگام غذا‌خوردن سخت باشد. التهاب در بافت آسیب‌دیده قلب هم سرعت متابولیسم را کاهش می‌دهد و باعث کاهش ناخواسته وزن می‌شود.

    ۱۴. زخم معده

    زخم معده یا زخم پپتیک زخم‌هایی باز در معده یا ابتدای روده کوچک هستند که به دلایل مختلف می‌توانند ایجاد شوند. یکی از اصلی‌ترین دلایل آن عفونت باکتریایی است که پوشش محافظ سیستم گوارش را از بین می‌برد. افرادی که به‌طور مداوم داروهای مسکن مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند.

    ۱۵. سلیاک

    سلیاک یک اختلال گوارشی و خودایمنی است که به روده کوچک آسیب وارد می‌کند. این بیماری توسط پروتئینی به نام گلوتن ایجاد می‌شود. این افراد باید رژیم غذایی بدون گلوتن داشته باشند. گلوتن در غلات مانند گندم و جو یافت می‌شود. علائم آن عبارت‌اند از:

    • مشکلات گوارشی

    • بثورات پوستی تاول‌دار و ایجاد زخم در دهان

    • کم‌خونی غیرقابل توضیح

    • مشکلات عضلانی

    • مشکلات رشد

    • افسردگی.

    ۱۶. اختلالات اشتها

    اختلالات خوردن یک مشکل جدی و پیچیده است. این افراد رابطه ناسالمی با غذا، وزن و ظاهر خود دارند. یکی از شایع‌ترین اختلالات خوردن، بی‌اشتهایی عصبی است. این مشکل به کمک روانشناس یا روانپزشک قابل‌درمان است. اما در صورتی که درمان نشود، باعث لاغری شدید و مشکلات گوارشی می‌شود.

    ۱۷. زوال عقل

    این بیماری مربوط به کاهش عملکرد ذهنی است و در زندگی روزمره اختلال ایجاد می‌کند. در بیماری زوال عقل بخشی از مغز که مربوط به یادگیری، تصمیم‌گیری و زبان است، به دلیل عفونت یا دیگر بیماری‌ها آسیب می‌بیند. این افراد در انجام کارهای روزمره مانند درست‌کردن غذا یا حتی تهیه یک چای ساده با مشکل روبرو هستند و بدون کمک شخص دیگر نمی‌توانند تغذیه سالمی داشته باشند. به همین دلیل معمولا افراد با مشکل زوال عقل شدید دچار کاهش وزن می‌شوند.

    درمان بیماری های مرتبط با لاغری

    پزشک باتوجه‌به علت لاغری و بیماری مرتبط با لاغری از روش‌های مختلف درمانی استفاده می‌کند. به‌عنوان‌مثال در موارد زیر این درمان‌ها کارساز هستند:

    • پرکاری تیروئید: درمان پرکاری تیروئید به سن و شدت بیماری بستگی دارد.به‌طورکلی پرکاری تیروئید، با داروهای ضدتیروئید، ید رادیواکتیو و جراحی درمان می شود.

    • روماتیسم مفصلی: درمان RA معمولا با دارو شروع می‌شود. داروها شامل داروهای ضد روماتیسمی، کورتیکواستروئیدها، بیولوژیک‌ها و مهارکننده های کیناز هستند.

    • دیابت: درمان دیابت نوع ۱ شامل انسولین، کنترل قند خون، اصلاح رژیم و ورزش است.

    • افسردگی: برای درمان افسردگی از رفتاردرمانی، روان‌درمانی و داروهای ضدافسردگی استفاده می‌شود.

    • بیماری التهابی روده: درمان IBD معمولا شامل حمایت غذایی، دارو و در برخی موارد جراحی است.

    • بیماری انسداد مزمن ریوی: درمان شامل داروهایی مانند گشاد‌کننده برونش و درمان‌های ریوی مانند اکسیژن‌درمانی است.

    • اندوکاردیت: درمان اندوکاردیت شامل آنتی‌بیوتیک و جراحی است.

    • سل: سل معمولا با یک دوره آنتی‌بیوتیک به مدت شش تا نه ماه درمان می‌شود.

    • سرطان: درمان به نوع سرطان بستگی دارد. درمان‌های معمول شامل، جراحی، پرتودرمانی، شیمی‌درمانی و ایمونوتراپی است.

    • آدیسون: درمان شامل داروهایی است که فعالیت غده فوق کلیه را تنظیم می‌کنند.

    • نارسایی احتقانی قلب: درمان CHF دارویی است و در برخی موارد، ممکن است جراحی لازم باشد.

    تسریر مراقب سلامتی شماست! 

    لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=41130
    • منبع : https://doctoreto.com

    ثبت دیدگاه

    قوانین ارسال دیدگاه
    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.