16:22:13
    امروز : پنجشنبه, ۲۸ فروردین , ۱۴۰۴
امروز 0

اخبار ویژه

0

رفتاردرمانی شناختی یا CBT چیست؟

  • کد خبر : 41124
  • 23 خرداد 1403 - 7:30
رفتاردرمانی شناختی یا CBT چیست؟
رفتاردرمانی شناختی (CBT) یک نوع روان‌درمانی کوتاه مدت و متمرکز بر مسائل حال حاضر است و بر اساس این ایده که شیوه‌ تفکر و احساس فرد بر شیوه‌ رفتار او اثر می‌گذارد، بنا شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، تمرکز بر روی حل مشکل و هدف، تغییر الگوی فکری مراجع در جهت تغییر پاسخ او به موقعیت‌های سخت است. رویکرد CBT می‌تواند در مسائل و مشکلات سلامت روان بسیاری به کار گرفته شود. این روش توسط بهترین متخصصان روان شناس و بهترین متخصصان روان پزشک برای درمان اختلال ها روانی به کار می رود.

رفتاردرمانی شناختی چه زمانی استفاده می‌شود؟

رفتاردرمانی شناختی برای کودکان، نوجوانان و افراد بالغ و برای افراد، خانواده‌ها و زوج‌ها مناسب است. این روش در درمان افسردگی، اختلال اضطراب فراگیر، اختلال اضطراب پس از سانحه، اضطراب عمومی، اختلالات پانیک، ترس از مکان‌های باز، هراس اجتماعی، اختلالات غذا خوردن، مشکلات ازدواج، اختلال وسواسی جبری و اضطراب و افسردگی کودکان موثر بوده است. CBT ممکن است به عنوان مداخله‌ای در دردهای مزمن و ناراحتی‌های وابسته به آن نیز موثر باشد.

از رفتاردرمانی شناختی چه انتظاری داشته باشید؟

در رفتاردرمانی شناختی شما در ابتدا یاد می‌گیرید تا افکار دردناک و ناراحت‌کننده‌ای که در مورد مشکلات کنونی خود دارید، شناسایی کرده و تعیین کنید که آیا این افکار واقع‌گرایانه هستند یا خیر. اگر این افکار غیرواقع‌گرایانه در نظر گرفته شوند، شما مهارت‌هایی را خواهید آموخت که به شما کمک می‌کند که الگوی فکری خود را تغییر داده تا با وضعیت کنونی شما متناسب‌تر باشند.

زمانی‌که دیدگاه شما واقع‌گرایانه‌تر شد، درمانگر می‌تواند به شما در تعیین اقدامات مناسب کمک کند. شما احتمالا تکالیفی برای انجام بین جلسات خواهید داشت. این تکالیف ممکن است شامل تمرین‌هایی باشد که به شما در یادگیری چگونگی به کار بردن مهارت‌ها و راه‌حل‌هایی که در جلسات درمان به ذهنتان می‌رسد، در شیوه‌ تفکر و عملکردتان در زندگی روزمره باشد.

رفتاردرمانی شناختی چگونه کار می‌کند؟

رفتاردرمانی شناختی نظریات رفتاری و نظریات شناختی را ادغام کرده تا به این نتیجه برسید که ادراک فرد از یک موقعیت، بیشتر از واقعیت آن مشکل واکنش فرد نسبت به آن را تعیین می‌کند. زمانی که فرد ناراحت یا ناامید باشد، دیدگاه او ممکن است واقع‌گرایانه نباشد. تغییر نحوه‎‌ تفکر و نگاه مراجعین به دنیا می‌تواند پاسخ آن‌ها به شرایط را تغییر دهد.

CBT بر مسائل حال تمرکز داشته، پس درمانگر از مراجعین در مورد اینکه اکنون در ذهنشان چه می‌گذرد، خواهد پرسید تا افکار و احساسات ناراحت‌کننده‌ او را شناسایی کند. درمانگر سپس به بررسی این موضوع خواهد پرداخت که آیا این افکار یا احساسات مفید یا معتبر هستند یا خیر. هدف CBT وادار کردن مراجعین به مشارکت فعالانه در برنامه‌ درمانی خود است تا به این درک برسند که راه بهبود زندگیشان، تنظیم تفکر و رویکردشان نسبت به موقعیت‌های روزمره است.

برای رفتاردرمانی شناختی باید دنبال چه چیزهایی باشید؟

به دنبال یک متخصص سلامت روان معتبر که آموزش اختصاصی دیده باشد و در رفتاردرمانی شناختی تجربه داشته باشد، بگردید. علاوه بر این مدارک، مهم است که درمانگری را پیدا کنید که با او احساس راحتی داشته باشید.

تسریر مراقب سلامتی شماست! 

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=41124
  • منبع : https://www.darmankade.com

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.