• امروز : چهارشنبه, ۲۸ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 18 December - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0

اعتیاد به نیکوتین چیست؟ عوارض و روش‌های مقابله با آن

  • کد خبر : 40949
  • ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۰
اعتیاد به نیکوتین چیست؟ عوارض و روش‌های مقابله با آن
وابستگی به نیکوتین، که وابستگی به دخانیات نیز نامیده می شود، اعتیاد به محصولات توتون و تنباکو میباشد که ناشی از نیکوتین مواد مخدر است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، وابستگی به نیکوتین به این معنی است که نمیتوانید استفاده از مواد مخدر را، حتی اگر به شما آسیب برساند،متوقف کنید.

نیکوتین اثرات فیزیکی و تغییر دهنده خلق و خو در مغز شما ایجاد میکند که به طور موقت و دل انگیز است. این اثرات شما را به استفاده از دخانیات ترغیب میکند و منجر به وابستگی میشود.

در همان زمان، توقف مصرف دخانیات باعث ایجاد علائم ترک میشود که شامل تحریک پذیری و اضطراب میشود.در حالی که نیکوتین موجود در تنباکو باعث وابستگی به نیکوتین میشود، اثرات سمی تنباکو از دیگر مواد موجود در تنباکو حاصل میشود.

افراد سیگاری میزان بسیار بالاتری از بیماری های قلبی، سکته مغزی و سرطان را نسبته به افراد غیر سیگاری دارند. صرف نظر ازاینکه چه مدت سیگار مصرف کرده اید، ترک سیگار می تواند سلامت تان را بهبود بخشد. بسیاری از درمان های موثر برای وابستگی به نیکوتین موجود هستند که به شما در مدیریت ترک و توقف مصرف  سیگار کمک میکند. از پزشک خود کمک بخواهید.

علائم اعتیاد به نیکوتین

در برخی افراد، استفاده از هر مقدار دخانیات می تواند به سرعت منجر به وابستگی به نیکوتین شود. نشانه هایی که شما ممکن است معتاد باشید عبارتند از:

  • نمی توانید سیگار کشیدن را متوقف کنید. بارها تلاش کرده اید تا ترک کنید  اما ناموفق بوده اید.

  • علائم ترک را تجربه کرده اید وقتی سعی در توقف آن دارید.

    تلاش تان برای توقف باعث ایجاد علائم فیزیکی و علائم مرتبط با خلق و خو و علائمی مانند هوس قوی، اضطراب، تحریک پذیری، بی قراری، عدم تمرکز، خلق افسرده، سرخوردگی، خشم، افزایش اشتها، بی خوابی، یبوست یا اسهال میشود.

  • با وجود مشکلات سلامتی به استفاده از دخانیات ادامه میدهید. حتی اگر مشکلات ریه یا قلب تان پیشرفت کرد، باز هم قادر به متوقف کردن مصرف دخانیات نیستید.

  • به دلیل مصرف دخانیات از انجام فعالیت های اجتماعی و یا تفریحی نا امید میشوید. ممکن است از رفتن به رستوران هایی که مصرف دخانیات ممنوع است اجتناب کنید ویا معاشرت با اعضای خانواده یا دوستانتان را  به دلیل اینکه نمی توانید در این محل ها یا موقعیت ها سیگار بکشید،متوقف کنید.

علل وابستگی به نیکوتین

نیکوتین یک ماده شیمیایی موجود در دخانیات است که باعث میشود به  سیگار کشیدن ادامه دهید. نیکوتین بسیار اعتیاد آور است که با استنشاق دود سیگار به ریه ها منتقل میشود. انتشار مواد شیمیایی مغز به نام انتقال دهنده های عصبی را افزایش میدهد، که کمک به تنظیم خلق و رفتار میکند.

یکی از این انتقال دهنده های عصبی دوپامین است، که میتواند خلق و خوی تان را بهبود بخشد و احساس لذت را فعال کند. تجربه این اثرات از نیکوتین موجود در تنباکو همان چیزی است که باعث اعتیاد آوری دخانیات میشود.

وابستگی به نیکوتین شامل عوامل رفتاری و فیزیکی است. رفتارها و نشانه هایی که ممکن است با سیگار کشیدن همراه باشند عبارتند از:

  • برخی اوقات مشخصی از روز، مانند اولین چیز در صبح، با قهوه صبح و یا در طول استراحت در محل کار

  • پس از یک وعده غذایی

  • نوشیدن الکل

  • مکان ها و یا دوستان خاص

  • صحبت کردن با تلفن

  • موقعیت های استرس زا و یا زمانی که احساس ناراحتی میکنید

  • دیدن و یا استنشاق سیگار سوخته

  • رانندگی با ماشین خود

عوارض وابستگی به دخانیات

دود سیگار حاوی بیش از ۶۰ ماده شیمیایی سرطانزای شناخته شده  و هزاران مواد مضر دیگر میباشد. حتی سیگارهای تماما طبیعی و یا گیاهی دارای مواد شیمیایی هستند که برای سلامتی تان مضر هستند.

هنگامی که دود سیگار را استنشاق میکنید، این مواد شیمیایی را دریافت میکنید، که وارد بسیاری از اندام های حیاتی بدن تان میشود.سیگار کشیدن تقریبا به تمامی ارگان های بدن تان آسیب میرساند و بیش از ۶۰ درصد افرادی که به سیگار کشیدن ادامه میدهند، به همین دلیل می میرند.

در حال حاضر، مرگ ناشی از بیماری های ایجاد شده با استفاده از توتون و تنباکو در زنان سیگاری برابر با مردان سیگاری است. اثرات منفی سلامت عبارتند از:

  • سرطان ریه و دیگر بیماری های ریه
    سیگار کشیدن باعث ایجاد ۹ مورد از ۱۰ مورد سرطان ریه، و همچنین سایر بیماری های ریوی، مانند آمفیزم و برونشیت مزمن میشود. سیگار کشیدن همچنین باعث تشدید آسم میشود.

  • سایر سرطانها
    سیگار کشیدن یکی از علل عمده سرطان های مری، حنجره، گلو (حلق) و دهان است و به سرطان مثانه، پانکراس، کلیه و دهانه رحم، و برخی از لوسمی ها مرتبط است.

  • مشکلات قلبی و سیستم گردش خون
    سیگار کشیدن خطر مرگ در اثر بیماری های قلب و عروق خونی (قلبی عروقی) را، از جمله حمله قلبی و سکته افزایش می دهد. حتی کشیدن فقط ۱-۴ عددسیگار در روز خطر بیماری قلبی را افزایش میدهد. اگر دارای بیماری قلب یا عروق خونی ، مانند نارسایی قلبی هستید، سیگار کشیدن وضعیت تان را بدتر می کند. با این حال، ترک سیگار خطر ابتلا به حمله قلبی را تا ۵۰ درصد در سال اول کاهش می دهد.

  • دیابت
    سیگار کشیدن مقاومت به انسولین را افزایش میدهد؛ که می تواند عاملی  برای پیشرفت دیابت نوع ۲ باشد. اگر دیابت دارید، سیگار کشیدن می تواند پیشرفت عوارض، مانند بیماری های کلیوی و مشکلات چشم را سرعت بخشد.

  • مشکلات چشم
    سیگار کشیدن می تواند خطر ابتلا به مشکلات جدی چشم مانند آب مروارید و افت بینایی دژنراسیون ماکولا را افزایش دهد.

  • ناباروری و ناتوانی جنسی
    سیگار کشیدن خطر ناباروری در زنان و خطر ابتلا به ناتوانی جنسی در مردان را افزایش می دهد.

  • بارداری و مشکلات نوزادنارس

    مادرانی که در دوران بارداری سیگارمیکشند، بیشتر در معرض خطر سقط جنین، زایمان زودرس، وزن کمترنوزاد در زمان تولد و سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) هستند.

  • سرماخوردگی، آنفولانزا و بیماری های دیگر
    افراد سیگاری بیشتر در معرض ابتلا به عفونت های تنفسی، مانند سرماخوردگی، آنفولانزا و برونشیت می باشند.

  • حواس ضعیف شده
    سیگار کشیدن حواس تان را از طعم و مزه و بوکاهش میدهد، بنابراین مواد غذایی دیگر اشتها آور نخواهند بود.

  • بیماریهای دندان و لثه
    سیگار کشیدن با خطر افزایش ابتلا به التهاب و عفونت لثه همراه است و عفونت جدی لثه می تواند سیستم حمایتی را برای دندان (پریودنتیت) از بین ببرد.

  • ظاهر فیزیکی
    مواد شیمیایی موجود در دود سیگار می تواند ساختار پوست تان را تغییر دهید، باعث پیری زودرس و چین و چروک شود. سیگار کشیدن همچنین دندان ها ، انگشتان دست و ناخن هایتان را زرد میکند.

  • خطرات به وجود آمدا برای خانواده ها
    همسران غیرسیگاری و شرکای افراد سیگاری در معرض خطر بالاتر ابتلا به سرطان ریه و بیماری های قلبی در مقایسه با افرادی هستند که با فرد سیگاری زندگی نمی کنند. اگر سیگار می کشید، فرزندانتان بیشتر در معرض ابتلا به SIDS، تشدید آسم، عفونت گوش و سرماخوردگی قرار دارند.

درمان و داروها

سیگار کشیدن تنها علت قابل پیشگیری مرگ و میر در ایالات متحده است.سلامتی شما در گروی ترک سیگار است. افراد سیگاری جوانتر که سیگار را ترک میکنند می توانند امید به زندگی عادی داشته باشند، و حتی افراد سیگاری مسن تر که سیگار را ترک میکنند به سن و کیفیت عمرشان افزوده میشوند.

با توجه به گزارش جراحان عمومی، یک سال پس از ترک سیگار، خطر ابتلا به حمله قلبی به شدت کاهش میابد. پس از دو تا پنج سال، خطر سکته مغزی نیز میتواند مانند افراد غیرسیگاری کاهش یابد. و در ۱۰ سال، خطر ابتلا به سرطان میتواند به حدود نیمی از یک فرد سیگاری کاهش یابد.

مانند بسیاری از افراد سیگاری، شما نیز احتمالا حداقل یک تلاش جدی برای ترک سیگار داشته اید. اما اغلب ترک سیگار در اولین تلاش نادر است، به خصوص اگر سعی کنید بدن کمک اطرافیان ترک کنید. درصورتی که از داروها و مشاوره استفاده کنید احتمال بیشتری وجود دارد که ترک کنید زیرا تاثیر هر دو مورد، به ویژه با ترکیبشان ثابت شده است.

داروها

بسیاری از درمان ها، از جمله درمان جایگزینی نیکوتین و داروهای غیر نیکوتین،  اثربخشی و ایمنی شان در درمان وابستگی به نیکوتین تایید شده است.

استفاده از بیش از یک دارو ممکن است به شما در دستیابی به نتایج بهتر کمک کند. به عنوان مثال، ترکیب یک دارو با عملکرد دراز مدت با با یک محصول جایگزین نیکوتین کوتاه مدت میتواند مفید باشد. با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در مورد درمان مناسب صحبت کنید.

اگر باردار یا شیرده هستید، یا کمتر از ۱۰ سیگار در روزمیکشید، و یا زیر ۱۸ سال هستید، قبل از مصرف هر گونه داروی جایگزین نیکوتین غیر تجویزی با پزشک خود صحبت کنید.

درمان جایگزین نیکوتین

درمان جایگزین نیکوتین به شما ،نیکوتین بدون مواد شیمیایی مضر دیگر موجود در دود تنباکو میدهد. بسیاری از مردم به اشتباه معتقدند که نیکوتین باعث بروز سرطان، اما در این مورد صحیح نیست.داروهای جایگزین نیکوتین، از جمله چسبها، آدامس، قرص، اسپری بینی و استنشاق ها، می تواند به از بین بردن علائم دشوار و هوس های ترک کمک کند. بهترین زمان برای شروع استفاده از دارو های جایگزین نیکوتین زمانی است که برای ترک سیگار در نظر گرفته اید. برخی از افرادسیگاری به منظور کاهش مصرف سیگار برای ترک آن به روش خود زودتر شروع میکنند.

بیشترین محصولات جایگزین نیکوتین غیر تجویزی موجود عبارتند از:

* چسب نیکوتین(NicoDerm CQ، Habitrol). این چسبها نیکوتین را از طریق پوست تان وارد کرده  و به جریان خون وارد میکنند . هر روز باید از یک چسب جدید استفاده کنید. دوره درمان معمولا هشت هفته یا بیشتر طول می کشد. اگر پس از دو هفته و یا پس از درمان قادر به ترک سیگار نشدید، برای تنظیم دوز پچ و یا افزودن داروی دیگری از پزشک کمک بخواهید.

* آدامس نیکوتین( (Nicorett.این آدامس نیکوتین را از طریق پوشش دهان وارد خون میکند . این آدامسها در دوز ۲ میلی گرم برای افراد سیگاری معمولی و دوز ۴ میلی گرم برای افراد سیگاری سخت موجود است. آدامس نیکوتین اغلب برای جلوگیری از هوس توصیه میشود . آدامس را چند بار تا زمانی که احساس گزش خفیف یا طعم تندی شدید بجوید، سپس، آدامس را بین گونه و لثه تان برای چند دقیقه قرار دهید. این جویدن و نگه داشتن آدامس اجازه می دهد تا نیکوتین به تدریج در جریان خون جذب شود. در زمان استفاده از آدامس یا بلافاصله پس از آن از نوشیدن و یا خوردن اجتناب کنید. هدف ، کاهش میزان و حذف نیاز به آدامس حدود سه ما است.

* قرص نیکوتین (Commit,Nicorette mini lozenge) . این قرص در دهان حل میشود و مانند آدامس نیکوتین، نیکوتین را از طریق غشاء دهان وارد میکند. قرص ها در یک دوز ۲ میلی گرم برای افراد سیگاری معمولی و دوز ۴ میلی گرم برای افراد سیگاری سخت در دسترس هستند. قرص را در دهان خود بین لثه و گونه و یا در زیر زبان خود نگه دارید تا حل شود. باید با یک قرص هر یک تا دو ساعت شروع کنید و به تدریج زمان بین قرص ها را افزایش دهید. از نوشیدن هر چیزی درست قبل ، یا در حین استفاده ازقرص و یا درست بعد از قرص خودداری کنید.

این محصولات جایگزین نیکوتین با نسخه پزشک در دسترس هستند:

* اسپری های نیکوتین بینی (Nicotrol NS). نیکوتین موجود در این محصول، به طور مستقیم در هر سوراخ بینی اسپری میشود که از طریق غشای بینی به رگهای تان جذب می شود. اسپری بینی، نیکوتین را کمی سریعتر از آدامس، قرص و یا چسب، اما نه به سرعت کشیدن سیگار جذب میکند. معمولا به مدت سه تا شش ماه تجویز می شوند. عوارض جانبی آن ممکن است شامل تحریک بینی باشد.

* نیکوتین استنشاقی (Nicotrol) .این دستگاه چیزی شبیه به نگهدارنده سیگار است. شما در آن فوت میکنید، و آن بخار نیکوتین را به دهان تان وارد میکند. شما نیکوتین را از طریق غشاء دهان تان جذب میکنید، که وارد جریان خون میشود. عوارض جانبی شایع عبارتند از التهاب دهان یا گلو و سرفه گاه به گاه.

داروهای بدون نیکوتین

داروهایی که حاوی نیکوتین نیستند عبارتند از:

* بوپروپیون( Zyban، ولبوترین). داروی ضد افسردگی بوپروپیون ،سطح دوپامین و نوراپی نفرین، مواد شیمیایی مغزرا افزایش میدهد که توسط نیکوتین افزایش می یابد. بوپروپیون میتواند همراه با یک چسب نیکوتین تجویز شود. به طور معمول برای شروع ،پزشک به شما ، بوپروپیون را یک هفته قبل از قطع مصرف سیگارتوصیه میکند. بوپروپیون در به حداقل رساندن افزایش وزن بعد از ترک سیگار کمک میکند. عوارض جانبی ممکن است شامل اختلال خواب و خشکی دهان باشد. درصورت داشتن سابقه تشنج یا ضربه به سرجدی مانند شکستگی جمجمه، نباید این دارو را مصرف کنید.

* وارنیکلین (Chantix) .این دارو بر روی گیرنده های نیکوتین در مغزعمل میکند که باعث کاهش علائم ترک و کاهش احساس لذت از سیگار کشیدن میشود. به طور معمول پزشک برای شروع ،وارنیکلین را یک هفته قبل از قطع مصرف سیگارتوصیه میکند. عوارض جانبی احتمالی عبارتند از حالت تهوع، سردرد، بی خوابی و رویاهای شفاف. به ندرت، وارنیکلین با علائم روانی جدی، مانند خلق افسرده، اضطراب و افکار خودکشی همراه میباشد.

* نورتریپتیلین(pamelor). این داروی ضد افسردگی سه حلقه ای ، برای کمک به ترک افراد سیگاری میباشدکه با افزایش سطح نوراپی نفرین انتقال دهنده های عصبی مغز عمل می کند. درصورتی که سایر داروها برای توقف مصرف دخانیات کمک نکرد،این دارو تجویز میشود. عوارض جانبی ممکن است شامل خشکی دهان باشد.

روش هایی برای جلوگیری از واستگی به نیکوتین

هیچ شواهد علمی مبنی بر این که این محصولات کمک به ترک سیگار میکنند وجود ندارد و ایمنی کمی در مورد آنها شناخته شده است.

* محصولاتی که ادعا میکنند از سیگار کشیدن جلوگیری میکنند. این شامل محصولاتی است که طعم توتون و تنباکو را تغییر میدهند، رژیم غذایی مخصوص برای جلوگیری از هوس نیکوتین و ترکیبات ویتامینی عرضه شده به بازار به عنوان کمکی در ترک سیگار هستند.

* گیاهان و مکملها. کمکهای هومیوپاتی و مکمل های گیاهی توسط سازمان غذا و دارو (FDA) تنظیم نشده اند، در نتیجه اثبات اثربخشی و یا ایمنی آنها لزومی ندارد.

* آبنبات های نیکوتینی و ضد شوره سر. محصولات حاوی سالیسیلات نیکوتین توسط FDA مورد تایید نیست، و این محصولات دارای خطر قرارگرفتن  تصادفی درمعرض کودکان خواهند داشت.

* سیگار الکترونیک(e-cigarettes). غبار طعم دار حاوی نیکوتین که به نظر می رسد شبیه دودی باشد که از طریق یک سیستم ه شبیه سیگار وارد میشود. سوالاتی در مورد ایمنی بخار سیگار الکترونیکی و مقدار نیکوتین ارائه  شده وجود دارد.

*هیپنوتیزم. اگر چه هیچ شواهدی از استفاده هیپنوتیزم در ترک سیگاروجود ندارد، برخی از مردم می گویند که این مورد مفید واقع شده است. اگر شما هیپنوتیزم را انتخاب میکنید، با پزشک خود در مورد یک متخصص هیپنوتیزم معتبر صحبت کنید.

تنباکو به هر صورتی بی خطر نیست. این شامل استفاده از:

*محصولات محلول تنباکو. کیسه، قرص، نوار و یا سایر محصولات حاوی مقادیر کمی از تنباکو و نیکوتین که در دهان خود نگه میدارید و یا حل میکنید. این محصولات تنباکو توسط افراد سیگاری در مکان هایی که سیگار کشیدن مجاز نیست استفاده می شود. هیچ مدرکی وجود ندارد که این محصولات به شما در ترک سیگار کمک خواهد کرد و اثرات بهداشتی کمی در مورد شان شناخته شده است.

* دخانیات و انفیه بدون دود (snus) .این محصولات حاوی نیکوتین در مقادیر مشابه به سیگارند و خطر ابتلا به سرطان دهان و گلو، دندان و بیماری های لثه ، و سایر مشکلات پزشکی را افزایش میدهد.

* پیپ ها و سیگار برگ. این محصولات ، هر چند کمتراما دارای  خطرات سلامتی مشابه به سیگارند، و یک جایگزین امن نیستند.

* (narghiles)hookahs . لوله های آبی هستند که تنباکورا سوزانده، و دود از طریق یک شلنگ استنشاق میشود. این مورد امن تر از سیگار نیست. آب ، سموم موجود در دود را فیلتر نمیکند و آب و لوله دارای خطر انتقال عفونت هستند.

* سیگارهای طعم دار. سیگار میخک (kreteks) و سیگارهای طعم دار (bidis) خطرات بهداشتی همانند سیگار کشیدن منظم را دارند و می تواند مشکلات سلاتی را افزایش دهد. اگر چه آنها در ایالات متحده قانونی نیستند ولی، هنوز هم در برخی از کشورها در دسترس اند.

تسریر مراقب سلامتی شماست!

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=40949
  • منبع : https://www.darmankade.com

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.