به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، آمپی سیلین یک داروی آنتی بیوتیک است که به گروه پنی سیلینها تعلق دارد. این دارو برای درمان طیف گستردهای از عفونتهای باکتریایی از جمله عفونتهای دستگاه تنفسی، عفونتهای دستگاه ادراری و عفونتهای پوستی استفاده میشود.
آمپی سیلین معمولا به صورت خوراکی، با یا بدون غذا، طبق دستور پزشک تجویز شده و عوارض جانبی رایج آن ممکن است شامل اسهال، تهوع، استفراغ، بثورات پوستی، خارش و واکنشهای آلرژیک باشد.
داروی آمپی سیلین چیست؟
داروی آمپی سیلین برای درمان طیف گستردهای از عفونتهای باکتریایی مانند عفونت گوش، مثانه، ایکلای، سوزاک و ذات الریه استفاده میشود و در دسته آنتی بیوتیکهای از نوع پنی سیلین قرار دارد.
کپسول خوراکی آمپی سیلین یک داروی تجویزی است که به صورت عمومی در دسترس است. آمپی سیلین همچنین به صورت سوسپانسیون خوراکی و وریدی (IV) وجود دارد که فقط توسط پزشک تجویز میشود.
نحوه مصرف داروی آمپی سیلین چگونه است؟
بهترین زمان مصرف آنتی بیوتیک آمپی سیلین، ۴ بار در روز (هر ۶ ساعت) یا طبق دستور پزشک به صورت تزریقی است. این دارو را با معده خالی (۱ ساعت قبل یا ۲ ساعت بعد از غذا) با یک لیوان آب بیشتر کاربرد دارد و در زمان استفاده از آن، مایعات زیادی بنوشید. دوز دارو بر اساس شرایط پزشکی و پاسخ به درمان است. این آنتی بیوتیک را در زمانهایی با فاصله مساوی مصرف کنید.
برای جلوگیری از فراموشی مصرف داروی آمپی سیلین، آن را هر روز در یک ساعت مشخص مصرف کنید. مصرف این دارو را تا پایان مقدار تجویز شده ادامه دهید حتی اگر علائم پس از چند روز از بین بروند. متوقف کردن ناگهانی مصرف، ممکن است باعث ادامه رشد باکتری و عود عفونت شود. آمپی سیلین ممکن است به عنوان بخشی از یک درمان ترکیبی استفاده میشود به این معنی که شاید لازم باشد آن را با داروهای دیگر مصرف کنید.
علائم اوردوز داروی آمپی سیلین
اگر داروی آمپی سیلین را بیشازحد مصرف کرده و علائم جدی مانند از دست دادن یا مشکل تنفسی دارید، با اورژانس تماس بگیرید. علائم مصرف بیش از حد شامل موارد زیر است:
-
استفراغ شدید
-
اسهال مداوم
-
تغییر غیرمعمول در مقدار ادرار
-
تشنج
عوارض جانبی داروی آمپی سیلین چیست؟
در افراد مبتلا به سوزاک و سفلیس، آمپی سیلین به تنهایی بیماری سفلیس را درمان نمیکند. در صورت ابتلا به سوزاک و سفلیس باید دوز تزریقی پنی سیلین دریافت کنید. سایر خطرات عبارتند از:
-
حالت تهوع
-
استفراغ
-
اسهال خونی یا آبکی همراه با گرفتگی معده و تب
-
زخم دهان یا زبان
-
ادرار تیره
-
زردی چشم یا پوست
-
کبودی یا خونریزی
-
گلودرد مداوم
موارد احتیاط مصرف داروی آمپی سیلین (حساسیت به آمپول آمپی سیلین)
قبل از مصرف آمپی سیلین، در صورت آلرژی به آنتی بیوتیکهای پنی سیلین یا سفالوسپورین یا علائم واکنش آلرژیک شامل راش، مشکلات تنفسی و تورم گلو یا زبان، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. این محصول ممکن است حاوی مواد غیر فعالی باشد که میتواند واکنشهای آلرژیک یا مشکلات دیگری ایجاد کند. سایر موارد عبارتند از:
-
قبل از استفاده از این دارو، سابقه پزشکی خود را با پزشک یا داروساز به اشتراک بگذارید، به ویژه در مورد بیماری کلیوی و نوع خاصی از عفونت ویروسی مانند مونونوکلئوز عفونی.
-
استفاده از آمپی سیلین ممکن است باعث کاهش کارایی واکسنهای زنده باکتریایی مانند واکسن تیفوئید شود. در زمان استفاده از آمپی سیلین، هیچگونه واکسیناسیونی انجام ندهید، مگر اینکه با پزشک خود در این مورد مشورت کرده باشید.
-
اگر به مشکلات کلیوی مبتلا هستید یا سابقه بیماری کلیه دارید، بدن شما ممکن است آمپی سیلین را به خوبی دفع نکند و سطح دارو در بدن شما افزایش یابد.
تداخلات دارویی آمپی سیلین با دارو های دیگر
کپسول خوراکی آمپی سیلین میتواند با سایر داروها، ویتامینها یا گیاهانی که میخواهید تداخل کند. نمونههایی از داروهایی که میتوانند باعث تداخل با کپسول خوراکی آمپی سیلین شوند عبارتند از:
-
پروبنسید
-
آلوپورینول
-
کلرامفنیکل
-
ماکرولیدها
-
سولفونامیدها
-
تتراسایکلین ها
-
قرص های ضد بارداری
تسریر مراقب سلامتی شماست!