به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، آب مروارید در ابتدا ناچیز است و ممکن است تاثیر کمی بر بینایی شما داشته باشد. شما هر روز از عدسی چشم استفاده میکنید، از خواندن کتاب گرفته تا رانندگی و تماشای پرندگان. با افزایش سن، تجمع پروتئینهای درون عدسی چشم شما باعث کدر شدن عدسی چشم میشود که بینایی چشم را با مشکل مواجه میکند و منجر به این بیماری میشود. در این مواقع دکتر چشمپزشک با روشهای جراحی و برخی مواقع غیرجراحی تلاش میکند تا علائمی مانند تاری دید و تابش خیرهکننده اطراف نور را برطرف کند.
آب مروارید یا Cataracts نواحی ابری هستند که روی عدسی چشم ایجاد میشوند. عدسی چشمها ساختار شفاف و انعطافپذیری دارند که جنس آنها از پروتئین یا همان کریستالها است. این پروتئینها با بالا رفتن سن تجزیه میشوند که باعث ایجاد لکههای ابری خواهند شد. در این صورت فرد با مشکل در بینایی خود مواجه میشود.
اکثر افراد مبتلا به اب مروارید این احساس را دارند که از یک پنجره کثیف به دنیا نگاه میکنند. اگر فوری به دکتر چشم پزشک مراجعه نکنید ممکن است روزبهروز بینایی شما کمتر شود و نتوانید بهراحتی کارهای روزمره خود را انجام دهید. متخصصین این بیماری را بخش اجتنابناپذیر پیری میدانند. درواقع آب مروارید چشم مرتبط با سن شایعترین نوع این بیماری است. با این حال میتوان آن را درمان کرد و جای نگرانی ندارد.
علائم آب مروارید
-
دید تار، مهآلود و ابری
-
تغییر در مشاهده رنگها
-
نزدیک بینی
-
کاهش دید در شب
-
تغییر شماره عینک
-
دوبینی در چشم آسیبدیده
-
احساس نیاز نور بیشتر برای مطالعه
-
احساس تابش خیره کننده در اطراف نور
چه چیزی باعث ایجاد آب مروارید میشود؟
علت اصلی بروز این بیماری تجزیه آرام پروتئینهای عدسی است. افزایش سن یکی از مهمترین دلایل آب مروارید چشم محسوب میشود. اما برخی عوامل دیگر خطر ابتلا به آن را افزیش میدهند. آنها شامل موارد زیر هستند:
عوامل محیطی
عوامل محیطی با افزایش رادیکالهای آزاد در بدن شما باعث آسیب رساندن به عدسی چشم میشوند. این عوامل عبارتند از:
-
آلودگی هوا
-
دود تنباکو
-
پالکل
-
مواد شیمایی صنعتی
-
آفتکشها
-
صدمات چشمی مانند ضربه با جسم سخت
-
قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید
-
سابقه پرتو درمانی در قسمت بالایی بدن
عوامل پزشکی
-
بیماری دیابت
-
برخی جراحیهای چشم
-
استفاده از کورتیکواستروئیدها
-
داشتن بیماری چشمی خاص مانند پیگمانتوزای شبکیه
عوامل ژنتیکی
سابقه خانوادگی این بیماری خطر ابتلا به آن را افزایش میدهد. برخی از جهشهای ژنتیکی میتواند منجر به آب مروارید مادرزادی شود.
علت آب مروارید در جوانی چیست؟
همانطور که در ابتدا گفتیم این بیماری با افزایش سن سایعتر میشود. اما در برخی مواقع جوانان هم میتوانند به آبمروارید چشمی مبتلا شوند. عوامل ایجاد کننده این بیماری در جوانان عبارتند از:
-
دیابت
-
ضربه به چشم
-
استفاده از کورتونها
-
مصرف بیش از اندازه الکل
آب مروارید چشم چگونه درمان میشود؟
بهترین روش درمان این بیماری جراحی آن برای از بین بردن و بازگرداندن دید شفاف است. در فرآیند جراحی چشمپزشک عدسی کدر را برمیدارد و آن را با یک لنز مصنوعی داخل چشمی جایگزین میکند. این جراحی بسیار بیخطر است و اکثر مردم بدون هیچ عارضهای آن را انجام میدهند. اما بهتر است قبل از انجام آن هر نوع شرایط پزشکی و داروهای مصرفی خود را با پزشم معالجتان در میان بگذارید. پس از عمل جراحی ترمیمی برای آب مروارید، ممکن است از دیدن دوباره جهان با همه رنگهای آن متعجب شوید.
تسریر مراقب سلامتی شماست!