• امروز : جمعه, ۳۰ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 20 December - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0

هر آنچه که باید درباره‌ ترک اعتیاد بدانید

  • کد خبر : 40841
  • ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۰
هر آنچه که باید درباره‌ ترک اعتیاد بدانید
ترک اعتیاد روش‌های مختلفی دارد و در واقع ترک هر مخدری هم روش خود را دارد. از مهم‌ترین کارها در ترک اعتیاد استفاده از کمک روانپزشک متخصص است.

به گزارش پابگاه خبری تحلیلی تسریر، هنگامی که فرد نمی‌تواند یک عادت رفتاری را کنار بگذارد و یا یک ماده‌ی خاص را مصرف نکند، دچار اعتیاد شده است. اعتیاد آسیب‌های جسمی و روانی زیادی برای فرد به بار می‌آورد. کلمه‌ی اعتیاد تنها مربوط به سوء مصرف مواد مخدر، مثلا هروئین و کوکائین نمی‌شود. برخی افراد به انجام یک سری رفتارها اعتیاد دارند. مثلا نمی‌توانند قمار نکنند، نمی‌توانند بیش از اندازه غذا نخورند و یا نمی‌توانند بیش از حد کار نکنند.

اگرچه انواع مختلفی از وابستگی مانند اعتیاد به موبایل وجود دارد، اما در این مقاله بیشتر به اعتیادی می‌پردازیم که در ارتباط با سوء مصرف مواد مخدر است.

گاهی اوقات ممکن است فرد به علت یک مشکل جسمی یا روانی برای مدتی از داروی خاصی استفاده کند و بعد از برطرف شدن مشکلش، نتواند آن دارو را کنار بگذارد. در این مورد هم فرد دچار اعتیاد شده است. اعتیاد در واقع یک بیماری مزمن قابل درمان است. بیشتر افرادی که معتاد به یک ماده یا رفتار می‌شوند، اولین بار آن را به صورت اختیاری و داوطلبانه استفاده کرده‌اند، اما در دفعات بعد اختیاری از خود نداشته و مجبور شده‌اند که آن کار را تکرار کنند.

آسیب‌ ها و نشانه‌ های اعتیاد

اعتیاد باعث ایجاد علائمی مختلفی در افراد می‌شود که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از:

  • فرد معتاد دچار افت تحصیلی شدید می‌شود.

  • نمی‌تواند عملکرد خوبی در محیط کار از خود نشان دهد.

  • معمولاً ارتباطات ضعیفی با افراد دیگر برقرار می‌کند. مخصوصا کسانی که می‌دانند شخص به اعتیاد مبتلا است.

  • برای انجام کارهای روزانه‌ی خود انرژی ندارد.

  • تغییرات ظاهری فاحشی در او دیده می‌شود. مثلاً به طور ناگهانی وزن زیادی کم می‌کند.

  • هنگامی که درباره‌ی سوءمصرف مواد از او سؤالی پرسیده می‌شود، پاسخ دفاعی می‌دهد.

انواع روش‌ های ترک اعتیاد

۱. سم زدایی

یکی از روش‌های موثر در ترک اعتیاد، سم‌زدایی است. در این روش، همان‌طور که از نام آن می‌توان برداشت کرد، ماده‌ی اعتیاد آور از بدن فرد خارج می‌شود. در نتیجه سم زدایی اثرات ماده‌ی مخدری که در بدن متابولیزه شده است، کاهش پیدا می‌کند. این کار در شرایطی ایمن و بدون خطر انجام می‌شود. انتخاب این روش به عوامل مختلفی وابسته است. اگر فرد بخواهد سم‌زدایی را انتخاب کند، باید پزشک او با بررسی شرایط فرد این روش را تأیید کند. همچنین شرایط روانی فرد در انتخاب این روش بسیار مؤثر است. از طرفی میزان وابستگی یکی دیگر از این عوامل است.

۲. درمان رفتاری-شناختی (CBT)

در این درمان به مصرف کننده اجازه داده می‌شود با مشکلات و درگیری‌های ذهنی خود روبه‌رو شود. امروزه از این درمان به طور گسترده استفاده می‌شود. CBT به بیمار این امکان را می‌دهد تا زوایای مختلف اعتیاد را ببیند و با مشکلاتی که این بیماری برای او پدید آورده است روبه‌رو شود.

وقتی که یک فرد معتاد با عواقب بیماری خود آشنا شود و با روند آن به خوبی آشنا باشد، بهتر می‌تواند به ترک آن بیندیشد. این درمان به معتادان کمک می‌کند افکار منفی خود را بشناسند و با آن‌ها مقابله کنند. یکی از دلایل رفتن به سمت مواد مخدر، خاموش کردن این افکار منفی در سر فرد است.

فرد برای این که به این افکار اجازه‌ی ورود به سرش را ندهد، به مواد مخدر روی می‌آورد. در صورتی‌که مشکل اصلی فرد کشف شود و حل شود، فرد دیگر نیازی به استفاده از مواد مخدر نمی‌بیند، از این رو فرایند ترک موفقیت‌آمیز خواهد بود. در واقع با این درمان می‌تواند مشکل را از ریشه حل کند.

این افکار منفی معمولاً دلیل ایجاد افسردگی و یا اختلالات روانی دیگر در کنار اعتیاد هستند. این اختلال‌ها هم باعث مصرف بیشتر مواد شده و اعتیاد را تشدید می‌کند.

علاوه بر این فرد فشارهای روانی زیادی را در طول فرایند ترک تحمل می‌کند. در اکثر موراد هم فرد با مشکلات عاطفی و خانوادگی که در اثر اعتیاد برای فرد ایجاد شده است، دست و پنجه نرم می کند. صحبت با روانپزشک در این دوره و هدایت فرد در یک مسیر روحی درست، بسیار کارامد خواهد بود.

۳. ترک اعتیاد به وسیله‌ی دارو

داروها ترک اعتیاد را تسهیل می‌کنند. بسیاری از افرادی که تصمیم به ترک اعتیاد می‌گیرند، روی تصمیم خود نمی‌مانند چون نمی‌توانند با علائم ترک مواد کنار بیایند. داروهای خاصی هستند که این حالات را تخفیف می‌دهند و ترک را برای فرد آسان‌تر می‌کنند. داروهایی که برای ترک اعتیاد استفاده می‌شوند ممکن است برای بیماران سرپایی و یا بیماران بستری شده در مراکز ترک اعتیاد تجویز شوند. دوز مناسب هر بیمار با بیمار دیگر متفاوت است تا بهترین اثربخشی در ترک مواد حاصل شود.

۴. روش ۱۲ قدم برای ترک اعتیاد

این روش ترک اعتیاد را می‌توان برای ترک الکل و مواد مخدر به کار برد. این روش یک روش گروهی ترک اعتیاد است که به بیمار کمک می‌کند نسبت به آسیب‌ها و پیامدهای اعتیاد شناخت پیدا کند. پیامدهای اعتیاد می‌تواند شامل پیامدهای اجتماعی، عاطفی، روانی و جسمی باشد. روش ۱۲ قدم ترک مواد با پذیرش آغاز می‌شود و بعد از آن نوبت تسلیم شدن به یک قدرت بالاتر است. بعد از آن نوبت به مشارکت پیوسته در ملاقات‌های گروهی است. در این گروه‌ها افراد به دور هم جمع می‌شوند و همدیگر را حمایت می‌کنند.

۵. ترک اعتیاد با شوک درمانی (ECT)

در درمان اعتیاد با شوک، از شوک الکتریکی با ولتاژهای متغیر بر روی مغز استفاده می‌شود. شوک الکتریکی برای درمان بسیاری از اختلالات روانی که معمولاً در آنها افکار خودکشی هم وجود دارد، استفاده می‌شود. برخی از این اختلالات عبارت‌اند از دوقطبی، افسردگی شدید و اسکیزوفرنی. برخی از این اختلالات باعث اعتیاد می‌شوند و درمان این‌ها یکی از گام‌های مهم در ترک اعتیاد است. ترک مواد با شوک الکتریکی از روش‌های جدید ترک اعتیاد است.

۶. روش‌های سنتی ترک اعتیاد – طب سنتی

داروهای گیاهی مناسب برای ترک اعتیاد بسیارند، اما عملکرد و اثربخشی آن‌ها به طور دقیق مشخص نشده است. اما برخی از این داروها باعث کاهش عوارض ترک اعتیاد می‌شوند. در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • همان طور که می‌دانید، ترک اعتیاد با اضطراب و استرس همراه است. برای تخفیف این اضطراب ناشی از ترک مواد مخدر، می‌توان از اسطخودوس و گل‌گاوزبان استفاده کرد.

  • اگر فرد دچار اسهال و دل‌پیچه شود می‌توان به او ریشه‌ی مارشمالو داد.

  • در صورتی که فرد دچار تهوع و استفراغ شود، نعناع و زنجبیل می‌توانند بسیار اثربخش باشند.

چه غذاهایی برای ترک اعتیاد مناسب است؟

این که در زمان ترک اعتیاد چه غذاهایی باید بخوریم، می‌تواند تأثیر بسزایی در روند ترک و مدت زمان سم‌زدایی داشته باشد. تغذیه‌ی مناسب می‌تواند علائم و عوارض ترک اعتیاد را کاهش دهد. بیشتر افراد حین ترک اعتیاد به استفاده از مکمل‌ها و ویتامین‌ها توجه می‌کنند. اما دقت داشته باشید که فقط استفاده از ویتامین‌ها مهم نیست، بلکه مصرف فیبر و سبزیجات هم در این مسیر نقش پررنگی دارد. آنتی اکسیدانت‌های موجود در میوه و سبزیجات تعیین کننده و اثرگذارند.

از میان ویتامین‌ها، ویتامین‌های گروه B کمک کننده و مهم‌اند. همچنین مواد معدنی همچون منیزیم و سلنیوم هم در زمان ترک اعتیاد لازم و ضروری هستند. برای اینکه فرد دچار آسیب نشود، بهتر است مصرف پروتئین او در زمان ترک مواد منظم و کافی باشد. بنابراین مصرف کافی گوشت ضروری است.

اعتیاد به انواع مواد مخدر سنتی یا صنعتی و نیمه صنعتی می‌تواند اثرات مخربی روی سلامت فردی، زندگی شخصی و کاری و تحصیل فرد داشته باشد. البته اعتیاد تنها بر فرد معتاد تأثیر نمی‌گذارد و در واقع بلای جان خانواده و جامعه هم هست. یعنی اعتیاد چیزی شخصی نیست. اعتیاد یک فرد مستقیماً روی زندگی همسر و فرزندان و خانواده درجه یک فرد تأثیر می‌گذارد. یکی از عوارض اعتیاد طلاق است و این به معنای از هم پاشیدن بنیان خانواده است.

تسریر مراقب سلامتی شماست! 

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=40841
  • منبع : https://doctoreto.com

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.