به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، بیوتین یا ویتامین B۷ ویتامینی است که در غذاهایی مانند تخم مرغ، شیر و موز وجود دارد. کمبود بیوتین باعث نازک شدن موها یا حتی ریزش آنها و ایجاد دانه و جوشهای پوستی روی صورت میشود. از داروی بیوتین به عنوان مکملی برای جبران کمبود این ماده در بدن بخصوص در موارد ریزش مو، شکنندگی ناخن و برخی بیماریهای پوست و مو استفاده میکنند.
هیچ آزمایش یا تست خاصی نیست که بتواند میزان بیوتین پایین در بدن را تشخیص دهد و معمولا کمبود آن با نشانههایی مانند نازک شدن و کم پشتی موها، جوشهای پوستی قرمز اطراف چشم، بینی و دهان تشخیص داده میشود.
اسامی تجاری داروی بیوتین:
-
قرص بیوتین نکستایل ۱۰۰۰ میکرو گرم
-
قرص بیوتین آریا دارو ۱۰۰۰ میکرو گرم
-
قرص ویتا اچ
-
قرص بیوتین رزاویت ۱۰۰۰ میکروگرم
-
قرص بیوتین برنسون ۱۰۰۰ میلی گرم
-
قرص بیوتین ۵ میلی گرم مولتی نرمال
-
قرص پروجیو ۱۰۰ میلی گرم
-
قرص بیوتیو ویت اسکای
-
قرص بیوتین ۸۰۰ میکروگرم هلث اید
-
قرص بیوتین رها ۵۰۰۰ میکروگرم
-
قرص زیر زبانی بیوتین ۵۰۰ میکرو گرم
-
کپسول بیوتین جالینوس ۳۰۰ میکروگرم
-
کپسول بیوتین وبر نچرالز ۵۰۰۰ میکروگرم
-
آمپول بیاکتو ۵ میلی گرم/میلی لیتر
-
آمپول بیوتین ۵ میلی گرم/میلی لیتر
-
آمپول بیوجکت ۵ میلی گرم/۱ میلی لیتر
-
آمپول بیوتین رایا ۵ میلی گرم/۱ میلی لیتر
-
آمپول بیوتیمد ۵ میلی گرم/۱ میلی لیتر
نحوه مصرف داروی بیوتین
بهترین نحوه مصرف این قرص ضد ریزش مو با معده خالی یک ساعت قبل غذا یا دو ساعت بعد غذا است که باید با یک لیوان پر آب خورده شود. در صورتی که مصرف بیوتین با معده خالی باعث ناراحتی معده شود بهتر است همراه غذا میل کنید. دقت کنید که مقدار و زمان مصرف دقیق را بر اساس توصیه پزشک یا دستورالعمل بستهبندی دارو رعایت نمایید.
عوارض داروی بیوتین چیست؟
داروی بیوتین عوارض جدی خاصی ندارد و عموما موقتی هستند و بعد از عادت کردن بدن به دارو این عوارض برطرف میشوند. از شایعترین عوارض داروی بیوتین میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
یبوست
-
اسهال
-
مشکلات گوارشی و ناراحتی معده
-
مدفوع تیره رنگ به خاطر آهن موجود در دارو
-
واکنش آلرژیک در موارد نادر مانند خارش، دانههای پوستی، ورم صورت، زبان و گلو
-
سرگیجه شدید
-
سخت نفس کشیدن
-
اختلال در خواب
-
تشنگی شدید
-
دفع ادرار مکرر
-
تداخلات دارویی
مکانیسم عملکرد داروی بیوتین
بیوتین ویتامین ب ۷ است که نقش حیاتی در فرآیندهای متابولیک بدن ایفا میکند و باعث فعال سازی آنزیمها برای متابولیسم گلوکز، چربیها و آمینواسیدها میشود. این ویتامین نقش مهمی در ساخت و ترمیم بافتهای بدن، مو، پوست و ناخن دارد. مکانیسم عملکرد داروی بیوتین به این صورت است که به عنوان یک کوفاکتور برای بسیاری از آنزیمها عمل میکند.
بیوتین به صورت همبند به آنزیمها متصل میشود و در فرآیندهای متابولیکی نقش فعالیت کاتالیزوری را انجام میدهد. یکی از مهمترین آنزیمهایی که با بیوتین همبند میشود، آنزیم بیوتینیلاز است. این آنزیم نقش مهمی در متابولیسم کربوهیدراتها، چربیها و آمینواسیدها دارد.
داروی بیوتین مکملی است که با هدف تقویت مو و ناخن، ضخیم شدن موهای نازک و بهبود پوست تجویز میشود. این قرص به عنوان مکمل کمبود ماده بیوتین در بدن را جبران میکند. مصرف بیوتین عوارض جدی خاصی ندارد و تقریبا در هر سنی قابل مصرف است و حتی خانمهای باردار و شیرده هم میتوانند مصرف کنند. البته بهتر است داروی بیوتین با تجویز پزشک متخصص پوست باشد.
تسریر مراقب سلامتی شماست!