به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، میکروپیگمنتیشن یا خالکوبی پزشکی یک تکنیک جدید و آسان برای استتار انواع بیماریهای پوستی مانند ویتیلیگوی پایدار، آلوپسی (آلوپسی آندروژنتیک یا آلوپسی آره آتا پایدار) و همچنین برای آرایش نیمه دائمی پوست است. این روش امروزه توسط پزشکان زیادی در زمینههای درمانی در کنار نقش زیبایی آن انجام میشود و رضایت نسبتا زیادی هم در طول این سالها بدست آورده است.
کاربرد میکروپیگمنتیشن
میکروپیگمنتیشن برای نقاط مختلفی از بدن کاربرد دارد. در ادامه هر یک از این نقاط را همراه با نقشی که میکروپیگمنتیشن در بهبود شرایط هر یک ایفا میکند بررسی کرده و توضیح دادهایم:
۱. میکرو پیگمنتیشن لب
میکروپیگمنتیشن لب نوعی خالکوبی آرایشی معروف به رژ لب دائمی است که ظاهری زیباتر و جذابتر به لبها میدهد. این روش به دلیل پررنگتر کردن لبها باعث میشود که آنها حجیمتر هم به نظر برسند.
۲. میکرو پیگمنتیشن ابرو
میکروپیگمنتیشن ابرو روش غیر جراحی ترمیم ابرو است. این روش نوعی تکنیک آرایش نیمه دائمی است که امکان بازسازی و ترمیم فرم ابروها، اصلاح عیوب و عدم تقارن را فراهم میکند. در این روش از رنگدانههای رنگی استفاده میشود که بین لایههای مختلف پوست وارد میشوند. تکنیکی شبیه به خالکوبی، اما با تفاوتهای مهم و زیاد. بعد از درمان ریزش ابرو میتوانید برای پر کردن فضاهای خالی از این روش استفاده کنید.
۳. میکرو پیگمنتیشن خط چشم
با انجام میکروپیگمنتیشن خط چشم نیازی به کشیدن خط چشم هر روزه نخواهید داشت. این روش شامل خالکوبی خط چشم است و ظاهری که باقی میماند مانند آرایش چشم است. این روش با توجه به نوع پوست، هر ۱ تا ۵ سال یکبار نیاز به ترمیم دارد.
۴. رفع لک های ماه گرفتگی
بسیاری از پزشکان میکروپیگمنتیشن را برای همرنگ و یا محو کردن ماه گرفتگی توصیه نمیکنند. اما این باور برای برخی افراد وجود دارد که میتوان برای رفع لکهای ماه گرفتگی از این روش کمک گرفت.
۵. پوست سر برای مخفی کردن قسمت های بی مو
میکروپیگمنتیشن پوست سر راهی برای پنهان کردن موهای نازک و لکههای طاسی سر است. این خالکوبی عوارض جانبی زیادی ندارد، اما ممکن است تا چندین ساعت اثرات قرمزی جزئی روی پوست باقی بماند.
میکروپیگمنتیشن پوست سر در مقایسه با جراحی کاشت مو، کمتر تهاجمی است و نیازی به جراحی یا برش ندارد. همچنین درد و هزینه کمتری دارد و نیازی به دوره نقاهت نخواهد داشت. به همین خاطر به سرعت به روند عادی زندگی خود باز خواهید گشت.
۶. ترمیم هاله سینه
میکروپیگمنتیشن سینه یک تکنیک جدید، ساده و کم تهاجمی برای اصلاح یا استتار هاله سینه است. این روش ظاهر زیبایی به سینهها داده و مشکلات ناشی از ابتلا به برخی بیماریها یا اثرات ناشی از جراحی را برطرف میکند. به دنبال سرطان سینه، بیمار ممکن است مجبور به ماستکتومی کامل یا جزئی (برداشتن سینهها) شود. پس از ماستکتومی، جراحان پلاستیک معمولاً اقدام به بازسازی سینه میکنند.
۷. پوست صورت
میکروپیگمنتیشن پوست صورت نوعی دیگر از این روش درمانی زیبایی است که به عنوان آرایش دائمی هم شناخته میشود. در شرایط ابتلا به برخی بیماریهایی که پوست صورت را دچار تغییرات میکند هم معمولا این روش درمانی تجویز میگردد.
۸. بن مژه
یکی از جدیدترین راههای زیبا و حجیم نشان دادن مژههای چشم میکروپیگمنتیشن مژه است. به این روش میکروپیگمنتیشن بن مژه هم گفته میشود. برای انجام میکروپیگمنتیشن بن مژه، از دستگاهی که دارای سوزن بسیار ظریف و نازک بوده و با سرعت بسیار بالا رنگدانهها را در عمقی مشخص، مابین ریشه مژهها و در امتداد خط مژه میگذارد استفاده میشود. اگر به دنبال روشی برای پرتر و ضخیمتر نشان دادن مژههای خود هستید این روش به شما کمک زیادی خواهد کرد.
۹. درمان ویتیلیگو
میکروپیگمنتیشن میتواند به بهبود رنگدانهها در بیماری ویتیلیگو کمک کند. این روش پوست رنگ پریده را با پوست اطراف هماهنگ میکند و ظاهری یکدست به پوست میبخشد.
مزایای انجام میکروپیگمنتیشن
از جمله مزایای میکروپیگمنتیشن میتوان موارد زیر را نام برد:
-
افزایش اعتماد به نفس
-
ماندگاری طولانی
-
طبیعی بودن نتیجه کار
-
بهبود سریع
-
غیر تهاجمی بودن و عدم نیاز به جراحی
-
ترمیم خط مو
-
نتایج فوری
-
مقرون به صرفه
-
راه حل آسان برای داشتن مو و ابرو
-
نتیجه تضمین شده
-
جوانتر به نظر رسیدن پوست
-
بدون اسکار
-
آلرژی
-
روشی ایمن و موثر
-
امکان پنهان کردن عیوب ظاهری
آمادگی برای انجام میکروپیگمنتیشن
آمادگی برای انجام میکروپیگمنتیشن اصولی دارد که در ادامه نام بردهایم:
-
از مصرف هر چیزی که ممکن است خون را رقیق کند اجتناب کنید.
-
پوست خود را مرطوب و نرم نگه دارید.
-
اگر پوستتان چرب است از مرطوب کردن آن خودداری کنید.
-
از مصرف داروهای تحریک کننده پوست بپرهیزید.
-
در صورت بروز تبخال باید از ۵ روز قبل از نوبت میکروپیگمنتیشن لب، داروی ضد تبخال آسیکلوویر را هر هشت ساعت یک عدد مصرف کنید.
-
چند ساعت قبل از میکروپیگمنتیشن هرگونه مشتقات کافئینی مانند چای یا قهوه را مصرف نکنید.
-
سعی کنید در معرض تابش اشعه UV (اشعه ماورا بنفش که برای برنزه کردن استفاده میشود.) قرار نگیرید.
-
لایهبرداری و میکرودرم پوست انجام ندهید.
مراقبت های بعد از میکروپیگمنتیشن
همچنین باید بعد از انجام میکروپیگمنتیشن موارد زیر را جدی بگیرید و رعایت کنید:
-
هنگام شستوشو، پوست خود را به آرامی ماساژ دهید و مراقب باشید که ناحیه تحت درمان خراشیده نشود.
-
پس از پاکسازی، از یک مرطوب کننده مخصوص برای آبرسانی پوست و جلوگیری از خشکی استفاده کنید.
عوارض و خطرات میکروپیگمنتیشن
رایجترین عوارض و خطرات ناشی از میکروپیگمنتیشن عبارتند از:
-
عفونت
-
واکنشهای آلرژیک
-
جای زخم
-
تورم
-
نارضایتی از رنگ و شکل
اگر برای بهبود ظاهر ابروها، لبها، پوست صورت یا هر قسمت دیگر پوست که با تغییراتی در رنگ روبهرو شده به دنبال روشی سودمند هستید، میکروپیگمنتیشن را امتحان کنید. در این مقاله از مزایای انجام این روش درمانی و زیبایی صحبت کردیم. البته که عوارض محدودی از جمله تورم، عفونت، واکنش آلرژیک و حتی نارضایتی از تغییر اتفاق افتاده هم وجود دارد. اما به طور کلی میتوان این روش را مفید و دارای مزایای بسیار نسبت به معایب موجود دانست.
تسریر مراقب سلامتی شماست!