• امروز : جمعه, ۲۷ مهر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 18 October - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه رژیم نظامی سه روزه چیست؟ راهکارهای عملیاتی برای بهبود احساس غم و ناراحتی که خوب است بدانید غش کردن یا سنکوپ چیست و چرا غش می‌کنیم؟ التهاب لگن (PID)؛ علائم، علائم، تشخیص و درمان سرطان بینی چیست؟ علت، علائم و راه‌کارهای درمانی آن با میوکاردیت چقدر آشنایی دارید؟ دیابت شکننده یا ناپایدار چیست؟ علت، علائم و راه‌کارهای درمانی آن سندروم گیلن باره، نادر اما بسیار جدی

0

رژیم آلکالین یا رژیم غذایی قلیایی چیست و چه فوایدی برای سلامتی دارد؟

  • کد خبر : 40218
  • ۱۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۰
رژیم آلکالین یا رژیم غذایی قلیایی چیست و چه فوایدی برای سلامتی دارد؟
رژیم قلیایی یا آلکالین بر حذف غذاهای اسیدی مانند گوشت، تخم مرغ و لبنیات و خوردن غذاهای قلیایی مانند میوه و سبزیجات تاکید دارد. این رژیم مزایای زیادی برای بدن از جمله کاهش وزن و تثبیت وزن سالم و کاهش خطر حمله قلبی را دارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، رژیم غذایی قلیایی یکی از معروف‌ترین انواع رژیم های غذایی است و بر اساس این تئوری ساخته شده که غذاهای این برنامه سطح pH شما را از اسیدی به قلیایی تغییر می‌دهند. اعتقاد بر این است که مصرف مقادیر زیاد غذاهای اسیدی به بدن شما آسیب می‌رساند، در حالی که خوردن غذاهای قلیایی یا خنثی می‌تواند سلامت شما را بهبود بخشد.

این رژیم بر خوردن میوه‌ها و سبزیجات تازه (که قلیایی در نظر گرفته می‌شوند) تمرکز دارد تا بدن شما را در سطح pH مطلوب نگه دارد. PH که معیاری از اسیدها و قلیایی‌ها در سراسر بدن است، با یک مقیاس خاص از ۰ تا ۱۴ دسته بندی می‌شود. مواد اسیدی در بازه ۰ تا ۷ قرار می‌گیرند. غذاهای قلیایی از ۷ تا ۱۴ متغیر هستند و ۷ حد خنثی در نظر گرفته می‌شود.

ژیم غذایی قلیایی (آلکالین) به جلوگیری از تشکیل پلاک در رگ‌های خونی، جلوگیری از تجمع کلسیم در ادرار، جلوگیری از سنگ کلیه، ساختن استخوان‌های قوی‌تر، کاهش تحلیل عضلات یا اسپاسم و موارد دیگر کمک می‌کند.طبق تحقیقات مشخص شده است که دستیابی به تعادل pH می‌تواند در کاهش عوارض و مرگ و میر ناشی از بسیاری بیماری‌ها از جمله فشار خون بالا، دیابت، آرتریت، کمبود ویتامین D، و کاهش استخوان مفید باشد. بنابراین در پیش گرفتن رژیمی که بتواند PH را تنظیم کند، تاثیر شایانی در سلامت شما دارد.

فواید سلامتی رژیم آلکالین یا رژیم قلیایی چیست؟

در قسمت قبل گفتیم که غذاها نمی‌توانند به سادگی pH بدن را تغییر دهند، پس چرا رژیم قلیایی برای سلامتی شما مفید است؟ غذاهای قلیایی مواد مغذی مهمی را تامین می‌کنند که به توقف علائم تسریع پیری و از دست دادن تدریجی عملکردهای اندام و سلولی، کمک می‌کنند.

به گزارش ۲۰۲۲ US News and World Best Diets، رژیم غذایی قلیایی آلکالین در رتبه ۳۰ رژیم برتر دنیا قرار گرفته است و امتیاز کلی ۲.۴/۵ را به خود اختصاص داده است. رتبه بندی آن بر اساس فقدان تحقیقات با کیفیت برای حمایت از رژیم غذایی، قوانین زیادی که پیروی از آن را دشوار می‌کند و بی‌اثر بودن آن برای کاهش وزن، است.

رژیم آلکالین در کاهش سریع وزن، کاهش وزن کلی، دیابت و سهولت رعایت، بدترین عملکرد را بین دیگر رژیم‌ها دارد. با این حال مزایای سلامتی آن به قدری زیاد است که می‌تواند جایگزین تمام رژیم‌ها شود.

تاثیر رژیم آلکالین برای لاغری چقدر است؟

رژیم قلیایی چگونه است؟ رژیم آلکالین غذاها را بر اساس میزان اسیدی که هنگام هضم تولید می‌کنند طبقه بندی می‌کند. این مقدار لزوماً با سطح اسیدی غذاها در حالت خام آنها یکسان نیست. تحقیقات نشان داده است که غذاهای اسیدی PH کمتر از ۷ تولید می‌کنند، در حالی که غذاهای قلیایی منجر به سطح pH بیشتر از ۷ می‌شوند.

هر غذایی که حدود ۷ باشد خنثی در نظر گرفته می‌شود. با در نظر گرفتن این موضوع، رژیم غذایی قلیایی موارد زیر را توصیه می‌کند:

  • پرهیز از غذاهای اسیدساز مانند گوشت، لبنیات، ماهی، تخم مرغ، غلات و الکل
  • مصرف زیاد مواد غذایی قلیایی ساز مانند میوه‌ها، سبزیجات، آجیل و حبوبات
  • محدود کردن غذاهای خنثی مانند نشاسته، قندها و چربی‌های طبیعی

بهترین غذاها برای رژیم آلکالین (برای قلیایی شدن بدن چه بخوریم؟)

چه غذاهایی بدن را قلیایی میکنند یا غذاهای قلیایی کدامند؟ برای داشتن یک رژیم آلکالین لازم نیست گیاه خواری سختگیر باشید، اما این رژیم عمدتا گیاهی است. مواد خوراکی قلیایی زیر انتخاب مناسبی برای یک رژیم آلکالاین هستند:

  • میوه‌ها و سبزیجات تازه از خوراکی های قلیایی کننده بدن: میوه‌ها و سبزیجات میزان قلیایی بودن رژیم را به طور چشمگیری افزایش می‌دهند. برخی از برترین انتخاب‌ها در این سبد غذایی عبارتند از: قارچ، مرکبات، خرما، کشمش، اسفناج، گریپ فروت، گوجه فرنگی، آووکادو، ترب سیاه، علف یونجه، علف جو، خیار، کلم پیچ، علف گندم، کلم بروکلی، پونه کوهی، سیر، زنجبیل، لوبیا سبز، کلم، کرفس، چغندر قرمز، هندوانه، انجیر و موز رسیده.
  • همه غذاهای خام: در حالت ایده‌آل سعی کنید بخش خوبی از محصولات خود را به صورت خام مصرف کنید. گفته می‌شود میوه‌ها و سبزیجات نپخته زیست زا یا “حیات بخش” هستند. پختن غذاها مواد معدنی قلیایی را از بین می‌برد. مصرف غذاهای خام خود را افزایش دهید و سعی کنید میوه‌ها و سبزیجات را آب‌میوه کنید یا کمی بخارپز کنید.
  • پروتئین‌ گیاهی: بادام، لوبیا دریایی، لوبیا لیما و بیشتر لوبیاهای دیگر از غذای قلیایی عالی به حساب آمده و انتخاب‌ خوبی برای تامین پروتئین هستند.
  • نوشیدنی‌های سبز: نوشیدنی‌هایی که از سبزیجات سبز و علف‌ها به شکل پودر تهیه می‌شوند، سرشار از مواد غذایی قلیایی‌ساز و کلروفیل هستند. کلروفیل  از نظر ساختاری شبیه خون خودمان است و به قلیایی شدن خون کمک می‌کند.

چگونه از یک رژیم غذایی آلکالین (قلیایی) به درستی پیروی کنیم؟

برای نتیجه گرفتن از رژیم آلکالین باید نکات و ملاحظات زیر را مد نظر داشته باشید:

  • تا حد امکان سعی کنید غذاهای قلیایی ارگانیک بخرید: کارشناسان معتقدند که یکی از ملاحظات مهم در رابطه با خوردن یک رژیم غذایی قلیایی این است که در مورد نوع خاکی که محصول شما در آن کشت شده است آگاه شوید. زیرا میوه‌ها و سبزیجاتی که در خاک‌های ارگانیک و متراکم معدنی رشد می‌کنند بیشتر قلیایی‌کننده هستند.
  • آب قلیایی بنوشید: آب قلیایی دارای پی اچ ۹ تا ۱۱ است. آب مقطر برای نوشیدن مناسب است. آب فیلتر شده با فیلتر اسمز معکوس کمی اسیدی است، اما همچنان گزینه بسیار بهتری نسبت به آب لوله کشی یا آب بطری تصفیه شده است. افزودن چند قطره لیموترش یا جوش شیرین به آب نیز می‌تواند قلیایی بودن آن را افزایش دهد.
  • سطح ph خون خود را به طور منظم چک کنید: با خرید نوار پی اچ از فروشگاه یا داروخانه محلی خود، pH  خود را آزمایش کنید. شما می‌توانید PH خود را با بزاق یا ادرار اندازه گیری کنید. در طول روز، بهترین زمان برای آزمایش pH یک ساعت قبل از غذا و دو ساعت بعد از غذا است.

تسریر مراقب سلامتی شماست! 

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=40218
  • منبع : https://doctoreto.com

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.