به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، بیشتر اوقات، افراد در عرض چند ماه خود را با چنین تغییراتی وفق میدهند. اما اگر همچنان احساس خود تخریبی و یا استرس در مقابل چنین تغییراتی وجود داشته باشد، ممکن است شما به اختلال سازگاری مبتلا باشید. اختلال سازگاری نوعی بیماری ذهنی مرتبط با استرس است.
در اینگونه موارد ممکن است احساس اضطراب، افسردگی و یا حتی خودکشی داشته باشید. روال عادی زندگی شما ممکن است باعث ایجاد حس ناراحتی و شکست در شما گردد. یا حتی ممکن است تصمیمات بی پروا بگیرید. در واقع شما در برابر تغییرات زندگی نمیتوانید سازگار باشید و این موضوع میتواند نتایج بسیار بد و جدی به همراه داشته باشد. اصلا لازم نیست خود را مقصر بدانید و در مورد آن ناراحت باشید. درمانهای اختلال سازگاری (که معمولا کوتاه و مختصر هستند) می تواند به شما کمک کند احساسات اصلی خود را دوباره باز یابید.
نشانه های اختلال سازگاری
نشانه ها و علایم اختلالات سازگاری از فردی به فرد دیگر متغیر است. نشانه هایی که شما دارید ممکن است با نشانه های فرد دیگری که به این بیماری مبتلاست بسیار متفاوت باشد. اما برای هر شخصی، معمولا نشانه های اختلالات سازگاری در طول سه ماه از ایجاد یک رویداد استرس زا در زندگی آغاز می شود.
نشانه های احساسی اختلالات سازگاری:
نشانه ها و علایم اختلال سازگاری که ممکن است احساس شما به خودتان و یا زندگیتان را تحت تاثیر خود قرار دهد شامل موارد زیر است:
- ناراحتی
- ناامیدی
- کمبود لذت و خوشحالی
- گریه کردن
- عصبی بودن
- عصبانیت
- اضطراب که ممکن است شامل اضطراب جدایی نیز باشد
- نگرانی
- افسردگی
- مشکل در خواب
- مشکل در تمرکز
- احساس در هم شکستن
- افکار مرتبط با خودکشی
دلایل ایجاد اختلال سازگاری:
محققان هنوز هم در حال تلاش برای یافتن دلایل ایجاد اختلال سازگاری هستند. همانند سایر بیماری های ذهنی، دلیل ایجاد این بیماری نیز میتواند پیچیده باشد. در برخی از شرایط، اختلال سازگاری به خاطر عوامل ژنتیکی، تجربه بد در زندگی، خلق و خو و حتی تغییرات طبیعی و شیمیایی در مغز ایجاد می گردد.
عوارض اختلال سازگاری:
بیشتر بزرگسالانی که مبتلا به اختلال سازگاری هستند در عرض شش ماه بهبود می یابند و دچار عوارض بلند مدت نیز نمی شوند. با اینحال، برخی از افراد به مشکلات روحی دیگری نیز مبتلا می شوند و همین امر می تواند شرایط را بدتر کند. برخی از مشکلات روحی شامل موارد زیر است:
- افسردگی
- اعتیاد به الکل و مواد مخدر
- افکار و رفتارهای خودکشی
درمان و دارو ها:
روان درمانی:
اصلی ترین درمان برای اختلال سازگاری، روان درمانی است. شما می توانید از درمانهای شخصی و یا گروهی استفاده کنید. این نوع درمان می تواند حمایت عاطفی را برای شما فراهم کند وباعث شود به زندگی روزمره خود برگردید. هر چقدر بیشتر در این رابطه قرار بگیرید می توانید مهارت های بیشتری برای مقابله با وضع موجود کسب کنید.
داروها:
در برخی از مواقع درمان دارویی نیاز است. داروها می توانند برای نشانه های افسردگی، اضطراب و رفتارهای خودکشی مناسب باشند. معمولا از داروهای ضد افسردگی و ضد اضطراب در اینگونه موارد استفاده می شود. اگرچه درمان دارویی برای چند ماه در نظر گرفته می شود اما بدون نظر روانپزشک نباید قطع شود.
پیشگیری از اختلال سازگاری:
معمولا روش تضمین شده ای برای پیشگیری از اختلال سازگاری وجود ندارد. اما یادگیری مهارت های مختلف می تواند در شرایط استرس زا مفید باشد. انعطاف پذیری، توانایی یک فرد در انطباق دادن خود با شرایط مختلف است. برخی از این روشها می تواند برای ایجاد انعطاف پذیری مفید باشد:
- داشتن یک گروه حمایتی خوب
- خنده و شوخی
- داشتن یک سبک زندگی سالم
- مثبت فکر کردن
تسریر مراقب سلامتی شماست!