به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، قرص تیامین یا ویتامین ب یک (ویتامین B۱) به عنوان مکمل غذایی و زمانی استفاده میشود که مقدار تیامین در رژیم غذایی کافی نباشد. نبود ویتامین ب یک در بدن عوارض و خطرات بسیاری برای سلامتی فرد دارد. وجود این ویتامین خستگی بدن را کاهش میدهد، برای ورزشکاران و افزایش سطح انرژی مفید است. در افراد مبتلا به بیماریهایی از جمله بری بری، التهاب اعصاب (نوریت)، مشکلات گوارشی، درد عصب دیابتی و بیماری قلبی مصرف این دارو ضرورت مییابد.
علاوه بر این موارد از آنجایی که کمبود این ویتامین در بدن اثرات سپسیس را کاهش میدهد (سپسیس یک پاسخ شدید به عفونت است.)، اگر سطح آن در بدن پایین باشد، کشنده خواهد بود. از دیگر مواردی که مصرف قرص ویتامین ب ۱ را ضروری میکند، مبارزه با افسردگی و کمک به بهبود دیابت است. این دارو در صورت نیاز توسط پزشک برای افراد با تشخیص کمبود این ویتامین در بدن تجویز میشود.
اسامی رایج دارو:
- قرص ویتامین ب۱-خوارزمی ۱۰۰ میلی گرم
- قرص ویتامین ب۱ داروپخش ۳۰۰ میلی گرم
- قرص ویتامین ب۱-جالینوس ۳۰۰ میلی گرم
- قرص ویتاکیم-بی ۳۰۰ میلی گرم
- قرص تیاماکس ۳۰۰ میلی گرم
- قرص تیاماکس ۱۰۰ میلی گرم
- قرص بنفوتامین ۵۰ میلی گرم
- قرص بنفوتامین ۱۰۰ میلی گرم
- قرص ویتامین ب۱ تهران نیل ۳۰۰ میلی گرم
- قرص ویتامین ب۱ شفا ۱۰۰ میلی گرم
- قرص ب۱ ۳۰۰ میلی گرم فاران شیمی
- قرص ب۱ ۱۰۰ میلی گرم ساپونین
- قرص ویتامین ب۱ ۳۰۰ برونسون
- قرص ویتامین ب ۱ ۳۰۰ میلی گرم پلاس فارما
نحوه مصرف قرص ویتامین ب ۱
میتوانید تیامین را با غذا یا بدون غذا مصرف کنید. برای مصرف آن کافیست قرص را به طور کامل با یک نوشیدنی (ترجیحا آب) ببلعید. اگر مصرف قرص برایتان سخت است، با استفاده از خط میانی قرص را به دو نصف تقسیم کنید و سپس هر نیمه را به صورت جداگانه مصرف کنید. از آنجایی که این قرص محلول در آب است، میتوانید آن را به همراه یا بدون غذا هم مصرف کنید.
عوارض جانبی مصرف ویتامین ب ۱
مانند هر داروی دیگری، ویتامین ب ۱ هم ممکن است عوارضی در فرد مصرف کننده داشته باشد. برخی از رایجترین عوارض جانبی مصرف ویتامین ب ۱ عبارتند از:
- خستگی
- خارش بدن
- حالت تهوع
- تورم
- سختی تنفس
- مشکل در بلع
- تحریک پذیری
- تعریق
- افسردگی
تداخلات دارویی قرص ویتامین ب ۱
به طور کلی مصرف تیامین در زمان مصرف داروهای دیگر بیخطر است. با این حال، اگر در حال مصرف فلوئورواوراسیل (دارویی که برای درمان برخی از انواع سرطان استفاده میشود.) هستید، قبل از شروع مصرف تیامین با یک پزشک مشورت کنید. فلوئورواوراسیل میتواند بر نحوه عملکرد تیامین تأثیر بگذارد. ممکن است پزشک نیاز به تنظیم دوز تیامین شما داشته باشد.
از طرفی مصرف همزمان تیامین با داروهای مسدود کننده عصبی- عضلانی ممکن است اثرات قرص ویتامین ب ۱ را افزایش دهد. اما این دارو نباید به طور همزمان با محلولهای قلیایی مانند کربناتها، سیتراتها یا بیکربناتها مصرف شود. قرص ویتامین B۱ در محلولهای قلیایی یا خنثی هم ناپایدار است.
مکانیسم اثر قرص ویتامین ب ۱
آنزیم فسفاتاز رودهای تیامین را به شکل آزاد هیدرولیز کرده و سپس توسط روده کوچک جذب میشود. تیامین به ترتیب در دوزهای تغذیهای و دارویی به طور فعال توسط روده کوچک جذب و به طور غیر فعال منتشر میشود.
تسریر مراقب سلامتی شماست!