• امروز : پنجشنبه, ۲۹ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 19 December - 2024
امروز 0

اخبار ویژه

قوی‌ترین آهنربای ابررسانای جهان ساخته شد رژیم کانادایی چیست؟ بدبینی چیست؟ دست و پا زدن تروئیکای اروپایی برای ضربه به ایران/ بی‌اثری تصویب قطعنامه بر بازار ارز خوردن قارچ سمی بعد از پُختن هم خطر دارد اجرای دوره مشترک کارشناسی ارشد دانشگاه‌های ایرانی با خارج از کشور خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده/ با اورژانس تماس بگیرید معضل جهانی به نام کودکان کار/ تفاوت کودک خیابان با کودک در خیابان چرا «نات کوین» و «همستر کامبت» طرفداران زیادی پیدا کردند؟ رژیم اتکینز یا ایت ایزلی چیست؟ اختلال شخصیت وسواسی اجباری یا ocd چیست؟ هیدروژل ابداعی محققان ایرانی با عفونت مقابله می‌کند تغییر اسم آزادراه شیراز – اصفهان به «آزادراه شاهچراغ» وظیفه شما در «احترام به مقام کودک» چیست؟ برنامه غذایی بیماران قلبی خودشیفتگی چیست؟ این ربات مانند سوسک می‌پرد! تمدید مهلت ارائه اسناد هزینه‌های درمانی ۱۴۰۳ بازنشستگان به «شرکت بیمه ملت» تا پایان خرداد سامانه توثیق سهام عدالت دستاورد بزرگ دولت مراقب پشه آئدس باشید/ علائم تب دانگ چیست؟ آیا رژیم دوکان روشی مطمئن برای کاهش وزن است؟ برونگرایی چیست؟ ویژگی‌های یک فرد برونگرا چیست؟ دغدغه‌های روحی افراد سالمند و بروز چند مشکل در دوران سالمندی آموزش خارق‌العاده مهارت‌های مختلف انسانی به ربات‌ها تامین مالی سخت و هوشمندانه دولت سیزدهم برای واردات واکسن رژیم دش چیست؟ درونگرایی چیست؟ رژیم غذایی خام خواری چیست؟ اختلال سازگاری یا انطباقی چیست؟ عمل بای پس معده چیست؟ توهم چیست؟ آیا اختلال توهم‌زا دارید؟ رژیم غذایی ویت واچرز یا ww چیست؟ اختلال بدریختی بدن چیست؟ نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی را بشناسید شب ادراری، دلایل و درمان این بیماری گلوتن چیست؟ استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید فوبیا چیست؟ سوزش ادرار و شایع ترین دلایل آن را بشناسید خلط خونی نشانه چیست و چه درمانی دارد؟ استپ وزنی چیست؟ چاقی مفرط چیست و چه علائمی دارد؟ اختلال تجزیه‌ای هویت چیست؟ معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی چه ضرورتی دارد؟ رژیم پالئو یا غارنشینی چه مزایا و معایبی دارد؟ ال اس دی (LSD) چیست؟ تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟ اختلال شخصیت مرزی یا بیماری بوردرلاین را بشناسید رژیم کتوژنیک ۷ روزه بهترین راه برای کاهش وزن سریع کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟ غذاهای مضر برای پارکینسون چیست؟ سندروم آسپرگر چیست؟ وضعیت نقش‌برجسته‌های ساسانی نگران‌کننده است رژیم غذایی مناسب وزوز گوش چیست؟ تست ریون و هر آنچه درباره آن باید بدانید اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟ رهبر انقلاب بر پیکر رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان نماز اقامه کردند اختلال شخصیت اسکیزوتایپال چیست؟ تشریح تمهیدات ترافیکی در تهران برای تشییع پیکر آیت‌الله رئیسی/ اعمال محدودیت‌ها از ۴صبح چهارشنبه گردشگری، نهال توسعه مدیریت منابع انسانی است آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟ زردی نوزاد از چیست؟ دانستنی‌های ضروری برای والدین سابسیژن چیست؟ کاربرد، نحوه انجام، عوارض و مدت زمان اثر آن لوبوتومی چیست و چه کاربردی در درمان بیماری‌های روانی دارد؟ واریس پا چیست؟ بررسی ۸ روش درمانی+ علت و علائم زخم پای دیابتی چیست؟ چگونه به این زخم مبتلا نشویم؟ ورم پا نشانه چیست؟

0
در گفت‌وگویی مطرح شد؛

افزودن محل اسکان پادشاهان هخامنشی به مسیر بازدید تخت جمشید

  • کد خبر : 39982
  • ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۶
افزودن محل اسکان پادشاهان هخامنشی به مسیر بازدید تخت جمشید
برزن جنوبی به باور باستان شناسان محل استقرار اصلی پادشاهان هخامنشی بوده است. مدیرکل میراث فارس و مدیر تخت جمشید میخواهند با افزودن این بخش به مسیر گردشگری، ماندگاری مسافران را افزایش دهند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تسریر، به نقل از خبرگزاری مهر، برزن جنوبی، محوطه‌ای باستانی در جنوب تختگاه تخت جمشید است. باستان‌شناسان، بقایای کاخ‌های هخامنشی را در این منطقه از سال ۱۳۱۰ تا امروز شناسایی کرده‌اند و کاوش‌های علمی در آن انجام شده است.

پژوهشگران و باستان‌شناسان احتمال می‌دهند این محدوده، محل استقرار اصلی پادشاهان هخامنشی بوده است و مجموعه تخت جمشید به عنوان محلی آئینی مورد استفاده بود و مراسم در آن بخش انجام می‌شد، اما اقامت‌ها در برزن جنوبی بود.

در گزارش‌های کاوش باستان شناسی در این محدوده آمده که برزن جنوبی در کیفیت کنونی خود اولین نقشه جامع قسمتی از یک شهر دوران با عظمت شاهنشاهی هخامنشی را معرفی می‌کند.

مرحوم اکبر تجویدی در کتاب ماحصل کاوش‌های باستان شناسی خود با عنوان «دانستنیهای نوین درباره هنر و باستان شناسی عصر هخامنشی، بر پایه کاوش‌های پنج ساله تخت جمشید نوشته است:

زمانی که صفه تخت جمشید به دستور خشایارشا وسعت می‌یافت و پلکان بزرگ پیش بست غربی به آن افزوده می‌شد؛ در برزن جنوبی هم به دستور او، فعالیت‌های ساختمانی وسیعی انجام می‌گرفته و بناها و تأسیسات مختلفی در آن برپا می شده است. بطور یقین قسمتی از این ساختمانها به منظور سکونت در ایام اقامت در پارسه بوجود آمده است.

پس از خشایارشا فعالیت‌های ساختمانی در برزن جنوبی تا اندازه‌ای دچار رکود شد تا آنکه دوباره به هنگام شهریاری اردشیر دوم به ترمیم و گسترش و تغییراتی در ساختمانهای پیشین پرداخته شد. آثار برزن جنوبی به وسیله مقدونیان و مزدوران و همدستان یونانی و دیگر هم پیمانانشان ابتدا به طور کامل غارت شده و تمامی نفائس آن به یغما رفته و سپس با یک نقشه قبلی به آتش کشیده شده است.

بخش برزن جنوبی در مجموعه جهانی تخت جمشید کمتر مورد توجه قرار گرفته است. در این باره محمد ثابت اقلیدی، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس در گفتگو با رسانه ای گفت: در ضلع جنوبی تخت جمشید، آثاری وجود دارد که کمتر کسی آنها را دیده است و معمولاً بازدیدکنندگان تخت جمشید کم‌تر به این قسمت مراجعه می‌کنند.

محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس

وی ادامه داد: ما قصد داریم اقداماتی در راستای بازگشایی مسیر دسترسی به این بخش (برزن جنوبی) انجام دهیم تا گردشگران از این بخش تخت جمشید هم بازدید کنند. در حق برزن جنوبی کم لطفی‌هایی شده است. این یک منطقه درجه ۳ و ۴ نیست. ما علاقه‌مندیم کاوش‌های برزن شمالی و جنوبی ادامه پیدا کند. منتظریم دوستان طرح آن را بیاورند. نورپردازی‌ها انجام شود. یک جاده قدیمی هم در آن حوالی هست که باید نورپردازی شود و در مسیر بازدید گردشگران قرار گیرد. اگر این بخش مرتب و مسیرها مشخص شود حدود یک ساعت و نیم تا دو ساعت به ماندگاری گردشگران افزوده خواهد شد و مرودشت از اقتصاد گردشگری تخت جمشید بهره‌مند می‌شود.

وی افزود: اکنون گردشگران یک دو ساعتی در تخت جمشید می‌چرخند و بعد به سمت شیراز راهی می‌شوند. جامعه محلی اطراف تخت جمشید هم هیچ بهره‌ای از حضور گردشگر نمی‌برد.

وی به سفر رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی به استان فارس خبر داد و گفت: تفاهم نامه‌ای با پژوهشگاه میراث فرهنگی امضا کردیم که قرار است کاوش‌های باستان شناسی را در برزن جنوبی انجام دهیم، چون کاوش‌های اساسی سالیان سال است در این محوطه انجام نشده ولی الان اعتبار آن موجود است.

اقلیدی بیان کرد: برای برآورد هزینه کاوش و مرمت در برزن جنوبی، باید کار فنی و مطالعات انجام شود، ولی امسال برای تأمین اعتبار مشکلی نداریم.

در تخت جمشید، برزن شمالی هم وجود داشته است اما در این بخش کار باستان شناسی مفیدی انجام نشد. در این باره، کامیار عبدی فارغ التحصیل دانشگاه میشیگان و هیأت علمی گروه باستان‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی در خصوص برزن شمالی و جنوبی گفته است: در خصوص برزن شمالی از نظر باستان‌شناسی کاری انجام نشده است اما در برزن جنوبی در سال ۵۳ تا ۵۵ شادروان اکبر تجویدی کاوش و گزارش آن منتشر کرد. آنجا ساختمان‌هایی در پشت پایین کوه ساختند که ظاهراً دربار هخامنشی در زمان داریوش اول یکی دو سال آنجا مستقر شده است و پس از ساختن ساختمان‌های بالایی، دربار اسباب‌کشی کرده و به محدوده بالایی صُفه مانند کاخ هَدیش و تَچَر و کاخ صد ستون و…انتقال پیدا کرده بودند.

وی گفت: ساختمان‌های پایین واقع در برزن جنوبی را برای مهمانان مهیا کردند فرض کنید کاربری هتل امروزی را داشته است. مهمانان اینجا بودند تا بتوانند در دربار به حضور شاه راه بیابند.

عسگری چاوردی، مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید هم در این باره گفت: برزن جنوبی مجموعه شهری پارسه و بسیار مهم است در آنجا تعدادی از کاخ‌های بزرگ و ویلاهایی است که مخصوص سکونت اشراف و طبقه بزرگان بوده است یعنی کارکرد سکونتی داشته است.

چاوردی بیان کرد: طرح مرمت برزن جنوبی تهیه شده است. نمی‌توانیم بدون شناخت این همه کار را یکباره انجام دهیم. این پروژه خیلی بزرگ است و به دلیل مسائل حفاظتی، شناخت تاریخی و معرفی صحیح، این برنامه را باید فاز به فاز پیش ببریم. امیدوارم یک فاز آن را که ایجاد مسیر بازدید گردشگران از آرامگاه داریوش سوم است، امسال اجرا کنیم.

وی گفت: پروژه‌ها درباره برزن جنوبی و شمالی هزینه‌بر است و تا زمانی که نتوانیم به میزان کافی تأمین اعتبار کنیم، نمی‌توانیم وارد اقدام عملی شویم. برزن شمالی باید حدوداً ۱۵۰۰ متر فنس‌کشی شود.

این باستان شناس ادامه داد: چندین سال پیش بررسی‌های ژئوفیزیک انجام شد، ولی به دلیل آلوده بودن سطح آن نتوانستیم پاسخی بگیریم. برزن شمالی اثر دارد، چون ویرانه‌های ساختمان‌ی آن کامل مشخص است و حتی نقشه ژئوفیزیک کاخی را در زمین‌های کشاورزی نشان می‌دهد.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://www.tasrir.ir/?p=39982
  • منبع : https://www.mehrnews.com

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.